چندین سازمان ایالات متحده از جمله اداره تحقیقات فدرال آمریکا یا همان اف‌بی‌آی به مدت دو سال در پی خرید یک سیستم جاسوس‌افزاری به نام «فانتوم» از شرکت NSO Group بوده است. این ابزار ظاهرا می‌تواند تمامی گوشی‌های موجود در آمریکا را هک کند.

گروه NSO در بازه زمانی سال ۲۰۱۹ تا تابستان امسال به‌صورت مخفیانه به اف‌بی‌آی پیشنهاد خرید سیستم فانتوم را داده بود. گفته شده مذاکرات حتی در دوره‌ای که NSO به خاطر کمک به نقض حقوق بشر در دنیا مورد انتقادات شدیدی قرار گرفته بود، ادامه داشته است.

گروه NSO در جلسه‌ای با اف‌بی‌آی از سیستمی به نام فانتوم پرده برمی‌دارد که می‌تواند همه گوشی‌های مدنظر این اداره در آمریکا را هک کند. سایر سازمان‌های آمریکایی از جمله سی‌آی‌ای، اداره مبارزه با مواد مخدر، سرویس مخفی ایالات متحده و واحد آفریقای ارتش آمریکا هم به دنبال این سیستم بوده‌اند. نیویورک تایمز می‌گوید اف‌بی‌آی همچنین نرم‌افزار «پگاسوس» را از NSO خریداری کرده است.

اف‌بی‌آی تابستان امسال از خرید فانتوم منصرف شد

اداره تحقیقات فدرال در نهایت تابستان پارسال به دنبال گزارش‌های متعددی که پیرامون آسیب‌های بدافزارهای NSO منتشر شد، از مذاکرات بیرون آمد. نشریه واشنگتن پست تابستان امسال در گزارشی مدعی شد که گروه NSO از ارتباط نزدیک با برخی از قدرتمندترین اعضای دولت اوباما، ترامپ و بایدن خشنود بوده است. از جمله این افراد می‌توان به «راد روزن‌اشتاین»، معاون سابق دادستان کل وزارت دادگستری اشاره کرد.

اف‌بی‌آی در پاسخ به سوال نیویورک تایمز درباره علت تلاش برای دستیابی به ابزاری با این سطح از تهاجم گفت سرمایه‌گذاری روی این فناوری‌ها نه تنها در مبارزه با جرایم کمک می‌کند، بلکه می‌تواند در حفظ آزادی‌های مدنی شهروندان ایالات متحده موثر باشد.

در حال حاضر متا یا همان فیسبوک بابت هک مکرر کاربران پیام‌رسان واتس‌اپ از NSO Group شکایت کرده است. این شرکت در سال ۲۰۱۹ مدعی شد که NSO حساب ۱۴۰۰ کاربر مختلف را هک کرده و حداقل یکی از این دستگاه‌ها در آمریکا بوده است. متا سعی دارد با این اتهام ادعای NSO مبنی بر غیر قابل استفاده بودن پگاسوس بر روی شماره تلفن‌های آمریکا را رد کند. ولی نیویورک تایمز می‌گوید این گوشی با فانتوم و در خلال نمایش این سیستم به اف‌بی‌آی هک شده است.