فایزر گفت که یک آزمایش بزرگ به این نتیجه رسیده است که قرص های ضد کووید-19 آن، Baxolvid، در جلوگیری از بیمار شدن افرادی که با فرد مبتلا به این ویروس زندگی می کنند مؤثر نیستند.
به نقل از اسکای نیوز؛این آزمایش شامل سه هزار بزرگسال بود که با یک فرد مبتلا به علائم کووید-19 در همان خانه در تماس بودند و آزمایش آن مثبت بود.
به این افراد یا baxlovid به مدت پنج یا ده روز یا دارونما داده شد. خطر ابتلا به عفونت در افرادی که به مدت پنج روز از این دارو استفاده کردند، نسبت به گروه دارونما، 32 درصد کمتر بود. این میزان پس از ده روز مصرف baxlovid به 37 درصد افزایش یافت، اما این نتایج از نظر آماری معنی دار نبودند و بنابراین ممکن است تصادفی بوده باشند.
فایزر گفت که دادههای ایمنی در این کارآزمایی با مطالعات قبلی مطابقت دارد که نشان میداد این قرصها 90 درصد در جلوگیری از بستری شدن در بیمارستان برای بیماران پرخطر در صورتی که به مدت 5 روز بلافاصله پس از شروع علائم مصرف شوند، مؤثر است.
آلبرت بورلا، مدیرعامل فایزر در بیانیهای گفت: «اگرچه از نتیجه این مطالعه خاص ناامید هستیم، اما این یافتهها بر دادههای اثربخشی و ایمنی قوی که در کارآزمایی قبلی خود برای درمان بیماران مبتلا به کرونا مشاهده کردیم، تأثیری نمیگذارد.»