دیجیزا/مقامات محلی فلوریدا اعلام کردند که به منظور کاهش جمعیت پشه‌ها، مجوز رها کردن 750 میلیون پشه اصلاح ژنتیکی را صادر کرده‌اند. هدف از رها کردن این تعداد پشه، کاهش تعداد پشه‌های ناقل بیماری‌هایی مانند تب دنگی یا ویروس زیکا است.

برخی گروه‌های زیست محیطی معتقد هستند که چنین رویکردهایی می‌تواند عواقب ناخواسته‌ای برای محیط ریست به دنبال داشته باشد. فعالان محیط زیست نگران هستند که پشه‌های اصلاح ژنتیکی، ممکن است به اکوسیستم محیط زیست آسیب برسانند و حتی ممکن است باعث ایجاد پشه‌هایی شوند در مقابل حشره کش‌ها مقاوم هستند.

با این وجود، شرکتی که در زمینه اصلاح ژنتیک پشه‌ها فعالیت می‌کند، معتقد است این کار هیچ خطر یا تاثیرات منفی روی انسان و محیط زیست ندارد. این شرکت اعلام کرده که بررسی‌ها و مطالعات متعددی با حمایت دولت در این زمینه انجام شده که نشان می‌دهد رها کردن چنین پشه‌هایی هیچ خطری برای محیط زیست ندارد.


پس از ماه‌ها تلاش برای گرفتن مجوز رهاکردن پشه‌ها از سوبی مقامات دولتی، درنهایت پشه‌های اصلاح ژنتیکی سال آینده در فلوریدا رها می‌شوند. شرکت آمریکایی «Oxitec» مسئولیت این کار را برعهده خواهد دشت. «آژانس حفاظت از محیط زیست» به این شرکت اجازه داده تا پشه‌های نر اصلاح ژنتیکی «Aedes aegypti» را با نام « OX5034» در محیط زیست رها کنند.

باتوجه به اینکه پشه‌های اصلاح ژنتیکی نر، انسان‌ها را نیش نمی‌زنند، همه آنها نر هستند. پشه‌های ماده برای تولید تخمک نیاز به خون دارند و به همین دلیل انسان را نیش می‌زنند. محققان امیدوارند پشه‌های نر اپلاح ژنتیکی با پشه‌های ماده جفت گیری کنند.

پشه‌های نر پروتئینی دارند که مانع از تولد پشه ماده می‌شود. پشه‌های نر فقط از شهد تغذیه می‌کنند و زنده می‌مانند و ژن‌های اصلاح شده را منتقل می‌کنند.