مجله ایلیاد/ مطالعه‌ای که اخیراً انجام شده است، نشان می‌دهد که سطح کافئین در خون افرادی که مبتلا به بیماری پارکینسون هستند، کمتر از حد عادی است. پارکینسون یک اختلال مغزی پیش‌رونده است که فرد مبتلا به آن لرزش داشته و در حرکت و تعادل خود مشکل دارد. خطر بروز افسردگی و زوال عقل نیز در این بیماران بالا است.

بر اساس مطالعه‌ای که در مجله‌ی پزشکی ملی آمریکا منتشر شده است، در حال حاضر بیش از یک میلیون نفر در آمریکای شمالی و بیش از ۴ میلیون نفر در سراسر دنیا مبتلا به پارکینسون هستند. سالانه در آمریکا ۶۰،۰۰۰ مورد جدید از این بیماران شناسایی می‌شوند.

حدود ۱۵ درصد از مبتلایان به پارکینسون، سابقه‌ی خانوادگی ابتلا به این بیماری را دارند که نشان می‌دهد این افراد ژن مربوطه را به ارث برده‌اند، ولی با این حال هنوز هم درک ضعیفی از فاکتورهای ژنتیکی و محیطی در مورد این بیماری وجود دارد. البته ثابت شده است که ضربه‌ی مغزی و مصرف مواد مخدر، ریسک بروز این بیماری را بیشتر می‌کند و ورزش ریسک آن‌را کمتر می‌کند.

در سال ۲۰۱۰ مطالعه‌ای انجام شد که نشان می‌داد، افرادی که به‌صورت مرتب قهوه می‌نوشند با احتمال کمتری به این بیماری مبتلا می‌شوند. در مطالعه‌ی دیگری نیز محققین نشان دادند که در خون افراد بدون سابقه‌ی خانوادگی و مبتلا به پارکینسون، سطح کافئین کمتر از بقیه‌ی افراد دارد.

اکنون تیمی از محققین بیمارستان ماساچوست، مطالعه‌ای ترتیب داده‌اند تا تاثیر قهوه بر روی ابتلا به این بیماری را بیشتر مورد بررسی قرار دهند. آن‌ها جهش‌های ژنی موجود در افراد مبتلا و غیرمبتلا به این بیماری را با یکدیگر مقایسه کرده‌اند.
 
دکتر «گریس کروتی» به‌عنوان سرپرست این تحقیق، می‌گوید: «نتایج به‌دست آمده از اهمیت بالایی برخوردار هستند، زیرا با انجام مطالعات بیشتر شاید بتوان به درمان‌های مبتنی بر قهوه برای پارکینسون دست یافت. شاید بتوان گفت که اگر یک ژن خاص در بدن فردی وجود داشته باشد و همزمان سطح کافئین خون وی نیز پایین باشد، فرد مورد نظر باید برای مقابله با پارکینسون تحت درمان‌های پیشگیرانه قرار گیرد.»

محققین هشدار داده‌اند که مطالعه‌ی آن‌ها نوشیدن قهوه برای جلوگیری از پارکینسون را پیشنهاد نمی‌کند، زیرا تاثیر آن هنوز به اثبات قطعی نرسیده است.