مجله ایلیاد/دانشمندان در مورد نقش ماهی‌ها در چرخه‌ی کربنی زمین و اثر تغییرات آب و هوایی بر آن، اطلاعات کمی دارند. اکنون تحقیقاتی که در دانشگاه راتگرز انجام شده است، نشان می‌دهد که ماهی‌ها سالانه ۱.۶۵ میلیارد تُن کربن تولید می‌کنند و در واقع ۱۶ درصد کل کربن وارد شده به اعماق اقیانوس‌ها مربوط به ماهی‌ها است.

داشتن اطلاعات دقیق‌تر در این زمینه می‌تواند به دانشمندان کمک کند تا درک بهتری از تاثیر تغییرات آب و هوایی و بهره‌برداری بیش از حد از غذاهای دریایی بر نقش ماهی‌ها بر «جریان کربنی» داشته باشند. جریان کربنی به معنی حرکت کربن در اقیانوس‌ها است که شامل حرکت کربن از سطح اقیانوس به کف آن می‌شود و در این مطالعه بیشتر بر روی این حرکت تمرکز شده است. نتایج این مطالعه در مجله‌ی Limnology and Oceanography منتشر شده است.

پروفسور «گریس سابا» به‌عنوان نویسنده‌ی اصلی مقاله، می‌گوید: «مطالعه‌ی ما اولین مطالعه برای ارزیابی اثر ماهی‌ها بر جریان کربنی است. ما تخمین زده‌ایم که ماهی‌ها تا ۱۶ درصد در این چرخه دخیل هستند، ولی تخمین ما دارای عدم‌قطعیت‌های جدی است و باید در تحقیقات آینده بهبود پیدا کند. کربن ناشی از ماهی‌ها در آب اقیانوس‌ها به شکل مدفوع در حال پایین رفتن، ذرات کربنی غیرآلی که مواد معدنی حاوی کربنات کلسیوم هستند، کربن آلی حل شده در آب و دی‌اکسیدکربن متصاعد شده حین تنفس آن‌ها است.»

اقیانوس‌ها نقش مهمی در چرخه‌ی کربنی زمین دارند، زیرا دی‌اکسیدکربن را با هوای اطراف تبادل می‌کنند. دی‌اکسید‌کربن گاز گلخانه‌ای مهمی است که با گرمایش جهانی و تغییرات آب و هوایی مرتبط است. دی‌اکسیدکربن جذب شده توسط سطح اقیانوس‌ها به‌وسیله‌ی فیتوپلانکتون‌ها مصرف می‌شود.
 
این موجودات تک سلولی با مصرف دی‌اکسیدکربن آن‌را به سمت اعماق اقیانوس‌ها هدایت می‌کنند. کربنی که از لایه‌های بالایی اقیانوس با دسترسی نور خورشید به لایه‌های پایین‌تر سقوط می‌کند را می‌توان اینچنین در نظر گرفت که برای صدها سال و یا بیشتر در اعماق اقیانوس باقی می‌مانند. این فرآیند طبیعی به همین ترتیب ادامه پیدا می‌کند و در نهایت تعادل منابع دی‌اکسیدکربن بر روی زمین حفظ خواهد شد.