دیجیزا/ دو روز پس از بازگشت فضانوردان ناسا به زمین، اسپیس ایکس پروتوتایپ نسل آینده راکت خود یعنی استارشیپ را با موفقیت آزمایش کرده و این نمونه اولیه توانسته تا ارتفاع ۱۵۰ متری پرواز کند.
اسپیس ایکس به دنبال استفاده از استارشیپ برای ماموریت‌های طولانی مانند ارسال انسان به ماه و مریخ است و ارتفاع نسخه نهایی آن نزدیک به ۱۲۲ متر خواهد بود و می‌تواند بیش از ۱۰۰ تن محموله را تا مدار پایین زمین حمل کند. استارشیپ روی بوستر راکت بسیار بزرگی با نام «سوپر هوی» قرار می‌گیرد و قدرت آن‌ها را موتور جدید و قدرتمند اسپیس ایکس، «رپتور» تامین خواهد کرد.
 
در حالی که اسپیس ایکس توانسته یکی از آزمایش‌های استارشیپ را با موفقیت انجام دهد، هنوز راه طولانی تا عرضه نسخه نهایی آن باقی مانده. پروتوتایپ امروز تنها به یک موتور رپتور مجهز شده بود، اما نمونه نهایی آن میزبان ۶ موتور خواهد بود. از تفاوت‌های دیگر میان این پروتوتایپ و مدل نهایی می‌توان به دماغه مخروطی شکل نمونه نهایی اشاره کرد.

در طی سال‌های گذشته اسپیس ایکس آزمایش‌های فراوانی را روی پروتوتایپ‌های مختلف انجام داده که اکثر آن‌ها با مشکل مواجه شده‌اند. برای مثال مخزن پروتوتایپ قبلی این راکت منفجر شد، البته باید به این نکته اشاره کنیم که امروز برای اولین بار روی یک پروتوتایپ با ابعاد بزرگ تست انجام شده و این نمونه نه تنها با موفقیت پرواز کرده، بلکه توانسته از آن جان سال نیز بدر ببرد.

پرواز امروز که از آن با نام «هاپ» یاد می‌شود، به معنای پرواز و فرود کنترل شده است. استارشیپ باید بتواند روی ماه یا مریخ با موفقیت فرود بیاید، بنابراین باید اسپیس ایکس روی چنین موضوعی تمرکز کند، البته تکنیک مورد استفاده در فرود آن تفاوتی با راکت فالکون ۹ ندارد.

این اولین باری نیست که یک پروتوتایپ استارشیپ تست هاپ را با موفقیت پشت سر می‌گذارد، با این حال نمونه سال گذشته با نام «استارهاپر» ابعاد بسیار کوچکتری داشت و از طراحی متفاوتی بهره می‌برد. اسپیس ایکس تقریبا هر چند ماه یکبار، پروتوتایپ جدید راکت خود را تولید می‌کند تا هرچه زودتر بتواند نمونه نهایی آن را بسازد.