آی تی رسان/ در ماه ژانویه واتساپ اعلام کرد که کاربران این سرویس بایستی با شرایط و ضوابط جدید در رابطه با سیاست حفظ حریم خصوصی خود موافقت نمایند. اعلام این خبر سروصدای زیادی را به‌راه انداخت. این فرم از به‌روزرسانی موجب شد تا کاربران تصور کنند که فیس‌بوک محتوای چت‌های آن‌ها را دریافت نموده یا به اقدام مشابهی دست خواهد زد. چنین برداشتی مضحک به‌نظر می‌رسد؛ زیرا این وضعیت در خصوص واتساپ صادق نبوده و به سرویس مسنجر فیس‌بوک مربوط می‌شود. با این‌حال دسترسی فیس‌بوک به محتوای چت‌ها در مسنجر هرگز با واکنش خاصی از جانب کاربران مواجه نشد.

به‌‌هرحال در پی رشد انفجارگونه اینترنت و آغاز مهاجرت مردم به سرویس‌هایی نظیر تلگرام که در واقع ایمنی حریم خصوصی کاربران آن در مقایسه با واتساپ به‌مراتب پایین‌تر است (چنان‌چه دسترسی به محتوای پیام‌های کاربران را مدنظر قرار دهیم)؛ کمپانی تحت مالکیت فیس‌بوک اجرای تغییرات جدید را به روز ۱۵ مه (۲۵ اردیبهشت ماه سال آینده) موکول کرد. بر اساس برنامه‌ریزی پیشین قرار بود اجرای سیاست جدید از روز ۸ فوریه (۲۰ بهمن ماه امسال) آغاز شود.

اکنون برخی کاربران احتمالا کنجکاو هستند که بدانند با فرا رسیدن ماه مه و عدم موافقت با شرایط و ضوابط جدید چه اتفاقاتی روی خواهد داد. امروز کمپانی به توضیح چنین سناریویی پرداخت. در صورت امتناع کاربران از پذیرش ضوابط جدید پس از روز ۲۵ اردیبهشت ماه سال آینده، آن‌ها کماکان برای مدت چند هفته قادر به دریافت تماس‌ها و اعلان‌ها خواهند بود. با این‌حال خواندن یا ارسال پیام از طریق برنامه امکان‌پذیر نخواهد بود.

هنوز مشخص نیست که نهایتا چه اتفاقاتی روی خواهند داد. اما واتساپ برای حذف حساب‌های کاربری غیرفعال طی مدت ۱۲۰ روز سیاست‌ جدیدی را تدوین کرده است. رد اصلاحات جدید احتمالا به‌معنای قرارگیری کاربران در این طیف خواهد بود. برخلاف تصور عمومی اکنون سال‌هاست که واتساپ متادیتای گردآوری شده خود را با فیس‌بوک به اشتراک می‌گذارد. داده‌های مربوط به پرداخت‌ها و تراکنش‌ها تنها اطلاعات جدیدی هستند که پس از اعمال این به‌روزرسانی برای فیس‌بوک ارسال می‌شوند.

این داده‌ها برای هدفیابی هرچه بهتر تبلیغات در سراسر سرویس‌های فیس‌بوک مورد استفاده قرار می‌گیرند. انجام پرداخت‌ها و تراکنش‌ها از طریق واتساپ نیز در اکثر مکان‌ها قابل دسترس نیستند؛ بنابراین برای عرضه این مشخصه‌ها نبایستی چندان هیجان‌زده شد. بعلاوه چنان‌چه از فیس‌بوک متنفر هستید؛ در این‌صورت ابتدا بایستی استفاده از مسنجر را متوقف کنید. این برنامه به‌صورت پیش‌فرض فاقد قابلیت رمزنگاری ۲ طرفه چت‌ها است.