همشهری آنلاین/ یک بررسی جدید در ایتالیا نشان میدهد که جانبهدربردگان از کووید-۱۹ دچار میزان بالاتری از اختلالات روانپزشکی از جمله «اختلال استرس پس از سانحه» (PTSD)، اضطراب، بیخوابی و افسردگی هستند.
این بررسی بوسیله پژوهشگران در بیمارستان سان رافائل در میلان در شمال ایتالیا نشان داد بیش از نیمی از ۴۰۲ بیماری که پس از درمان شدن بیماری کرونا پایش میشدند، دست کم یکی از این اختلالهای روانی را تجربه کردهاند و شدت این اختلال با شدت التهاب در دوران بیماریشان متناسب است.
این بیماران که شامل ۲۶۵ مرد و ۱۳۷ زن میشدند، یک ماه پس از مرخص شدن از بیمارستان معاینه شده بودند.
پروفسور فرانچسکو بندتی، رئیس واحد پژوهش بخش روانپزشکی و روانشناسی بالینی در این بیمارستان گفت: «کاملا روشن بود که التهاب ناشی از بیماری باعث پیامدهایی در سطح روانپزشکی شده است.»
این گزارش در روز دوشنبه ۱۳ مرداد ژورنال علمی «مغز، رفتار و ایمنی» منتشر شده است.
این پزشکان بر اساس مصاحبههای بالینی و پرسشنامههای ارزیابی شخصی دریافتند که اختلال استرس پس از سانحه یا PTSD در ۲۸ درصد، افسردگی در ۳۱ درصد، اضطراب در ۴۰ درصد، بیخوابی در ۴۰ درصد و در نهایت علائم وسواسی-اجباری در ۲۰ درصد بیماران وجود دارد.
زنان با وجود شدت کمتری بیماری کرونا در آنها نسبت به مردان، بیشتر دچار مشکلات روانی مانند افسردگی و اضطراب شده بودند.
بیمارانی که به طور سرپایی درمان شده بودند، به میزان بیشتری دچار اضطراب و اختلالات خواب بودند.
در کمال تعجب، مدت بستری بودن بیماران رابطه معکوسی با بروز علائم PTSD، افسردگی، اضطراب و علائم وسواسی-اجباری داشت. به گفته این پژوهشگران علت این یافته به ظاهر متناقض ممکن است این باشد که بیماران سرپایی که حمایت کمتر درمانی دریافت میکردند، دچار انزوای اجتماعی و تنهایی بیشتری بودهاند.
این پژوهشگران میگویند پیامدهای روانی کووید-۱۹ هم مربوط به التهاب و پاسخ ایمنی به خود ویروس است و هم استرس روانی ناشی از عواملی مانند انگزنی، انزوای اجتماعی و نگرانی درباره آلوده کردن دیگران در ایجاد آنها نقش دارند.
یافتههای این پژوهشگران در تایید نگرانیهای فزاینده درباره پیامدهای بهداشتی بالقوه ناتوانکننده در بهبودیافتگان از بیماری کرونا است. دانشمندان قبلا درباره موج بالقوه آسیبهای مغزی مربوط به ویروس کرونا در افرادی که دچار کووید-۱۹ شده بودند، هشدار داده بودند.