آزمایش‌هایی که پژوهشگران در طول تاریخ در زمینه‌های مختلف علمی انجام می‌دهند، مثل سوخت برای دستگاه است. اگر کسی نظریه‌ای درباره چگونگی جهان داشته باشد، باید در ابتدا قوانین ساده فیزیکی را با آن نظریه بسنجد تا صحت آن را مشخص کند. اگر آزمایشی که انجام می‌دهید با این قوانین فیزیکی همخوانی داشته باشد، نظریه شما قابل قبول است. در غیر این صورت، باید اصلاحات دوباره‌ای روی آن انجام شود تا با قوانین اصلی جهان تطابق داشته باشد.
تقریبا تمام اکتشافات علمی اخیر بر اساس نظریه‌ها بوده و این نظریه‌پردازی‌ها از زمانی که متوجه عملکرد جهان بزرگ در راستای درک جهان کوچک شدیم، افزایش یافته است. با این حال، تمام این نظریه‌ها بر اساس آزمایش‌های تجربی مطرح شدند و می‌توان گفت که تاریخ علم در واقع تاریخ آزمایش‌ها است.
اهداف بزرگی که تا امروز به آن‌ها دست پیدا کرده و درک خود را با آن‌ها از جهان اطراف افزایش داده‌ایم، با آزمایش‌های بسیار ساده، اما زیرکانه‌ای انجام شده است. اگر فردا صبح موجودی فضایی در خانه شما را زد و از شما درباره چگونگی کارکرد جهان پرسید، می‌توانید این ده آزمایش فیزیکی که درک ما از آن را تغییر داده است، به او توضیح دهید.
دیگر آزمایش ها میتوان به:

۱: قانون پایستگی انرژی جیمز ژول : انرژی از بین نمی‌رود، بلکه از حالتی به حالت دیگر تبدیل می‌شود .

۲:آزمایش رابرت میلیکان برای اندازه‌گیری بار الکترون.

۳:آزمایش ورقه طلای ارنست رادرفورد و تعمیم مدل اتمی

۴:آزمایش واکنش زنجیره‌ای هسته‌ای انریکو فرمی

۵:عکاسی از دی‌ان‌ای (DNA) با پرتوی ایکس فرانسیس کریک و جیمز واتسون و تلاش های پیشگامانه روزالیند فرانکلین

برگرفته از biophyscience