دیجیزا/ ‌ستاره‌شناسان با به کارگیری چند تلسکوپ از جمله تلسکوپ بسیار بزرگ رصدخانه جنوب اروپا (ESO’s VLT) سیستمی متشکل از شش سیاره فراخورشیدی را کشف کرده‌اند. محققان معتقدند این سیستم می‌تواند سرنخ‌های مهمی در مورد چگونگی شکل‌گیری و تکامل سیارات، از جمله سیارات منظومه شمسی ارائه دهد.

این اولین باری است که ستاره‌شناسان”TOI-178″ را مشاهده کرده‌اند، ستاره‌ای که ۲۰۰ سال نوری از ما فاصله داشته و در صورت فلکی سنگتراش (حجار) قرار دارد. آن‌ها تصور می‌کردند دو سیاره‌ای که در اطراف آن و در همان مدار قرار دارند، را مشاهده کرده‌اند، درحالی که با بررسی دقیق‌تر چیزی کاملاً متفاوت مشخص گردید. ستاره‌شناسان با مشاهدات بیشتر دریافتند که دو سیاره در فاصله تقریبا یکسان از ستاره در حال گردش نیستند، بلکه چندین سیاره با پیکربندی بسیار خاص هستند.

تحقیقات جدید نشان داده است که این سیستم دارای شش سیاره فراخورشیدی است و همه آن‌ها به جز نزدیک‌ترین سیاره، هنگام حرکت در مدار خود با یک رقص منظم قفل شده‌اند. به عبارت دیگر، آنها در رزونانس هستند. رزونانس یعنی الگوهایی وجود دارد که همراه با گردش سیارات به دور ستاره، تکرار می‌شوند. رزونانس مشابهی در مدار سه قمر مشتری (آیو، اروپا، گانیمد) مشاهده شده‌است. آیو، که نزدیک‌ترین قمر به مشتری است، به ازای هر یک دور گردش گانیمد و دو دور گردش اروپا به دور مشتری، چهار دور گردش کامل را طی می‌کند. (متن کامل خبر در اپلیکیشن)

مترجم: ثنا سلیمانی
ویراستار: رخساره روشنی
منبع: ESO

برگرفته از اینستاگرام avastarco