سخت افزار/ اپل به تازگی شکایتی علیه شرکت GEEP که به عنوان بازیافت کننده آیفون و آیپد با این کمپانی همکاری می‌کرد، تنظیم کرده است. ظاهراً این شرکت کانادایی حداقل 103845 آیفون، آیپد و اپل واچ را که وظیفه بازیافت آنها را داشت مجدداً فروخته است. این تعداد از محصولات اپل بیش از 5 هزار و 300 کیلوگرم وزن داشتند و بدون اینکه تخریب شوند مجدداً فروخته شده اند. این موضوع حتی توسط شرکت GEEP هم تایید شده است.

تخلف بازیافت کننده آیفون و آیپد
 طبق گزارش وب سایت لاجیک از ژانویه سال 2015 تا دسامبر 2017 بیش از 500 هزار آیفون، آیپد و اپل واچ این شرکت ارسال شده است اما پس از حسابرسی اپل، آنها کشف کردند که 18 درصد از از این دستگاه ها همچنان به شبکه اینترنت موبایلی دسترسی دارند. این 18 درصد شامل دستگاه‌هایی از اپل که از شبکه موبایلی پشتیبانی نمی‌کنند نمی‌شود و در واقع رقم نهایی حتی ممکن است از آن هم بالاتر باشد. اپل حالا در تلاش است تا 22.7 میلیون دلار از شریک سابق خود بابت این تخلف دریافت کند.

شرکت بازیافت اما زیر بار همه تخلفات نرفته است و تنها از وقوع یک سرقت خبر می دهد. ظاهراً این شرکت نیز شکایتی علیه سه کارمند خود به دلیل وقوع این ماجرا تنظیم کرده است. البته اپل چندان با این موضوع موافق نیست چرا که این سه کارمند در واقع مدیران ارشد GEEP به حساب می آمدند.

بد نیست بدانید که سال گذشته رکورد تولید زباله های الکترونیکی شکسته شد. از همین رو شرکت‌های فعال در زمینه تکنولوژی مانند اپل تلاش می‌کنند تا تکنیک‌های کمک به محیط زیست خود را با تلاش برای بازیافت قطعات بهبود ببخشند. یکی از راهکارهای اپل همکاری با شرکت‌هایی مانند GEEP است که از سال 2015 تا 2018 دستگاه‌های قابل بازیافت خود را به آنها تحویل می‌داد. با این حال حالا ثابت شده که اعتماد به چنین شرکت‌هایی راهکار مناسبی برای اپل نبوده است.

اپل شکایت خود را در ژانویه سال 2020 ثبت کرده است، اما اسناد دزدی متعلق به دوره سال‌های 2017 و 2018 بوده است. از آن زمان اپل دیگر با این شرکت کانادایی همکاری نکرده است. اپل معتقد است که فروش کالاهای بازیافتی حتی برای بازارهای سطح پایین مناسب نیست و مطابق با استاندارهای این شرکت نبوده. این محصولات حتی اگر با قطعات تقلبی بازسازی شوند، می‌توانند از نظر ایمنی نیز برای کاربر مشکل ساز باشند.