دیجیزا/ شهاب‌های برساوشی موضوع داغ این روزها بین علاقه‌مندان به نجوم و ستاره شناسی‌اند. ۲۱ و ۲۲ امرداد بارش برساوشی به اوج فعالیت می‌رسد و بسیاری بی‌صبرانه منتظر این رویداد هستند. اما این پدیده جذاب را چگونه؟ کجا؟ و چه زمانی باید رصد کنیم؟! آن هم در شرایط بحرانی کرونا که این روزها درگیر آن هستیم!

پیشبینی می‌شود که بیشینه بارش امسال از حوالی بامداد پنجشنبه ۲۱ امرداد آغاز و تا بامداد جمعه ۲۲ امرداد ادامه داشته باشد. اما به طور دقیق‌تر اواخر شب پنجشنبه و بامداد جمعه با طلوع صورت فلکی برساوش و ارتفاع گرفتن کانون بارش در آسمان، شانس دیدن تعداد شهاب‌های بیشتری را داریم.

برای رصد بارش شهابی مهم نیست که کجا و در کدام شهر باشیم. چیزی که مهم است این است که برای دیدن تعداد بیشتر شهاب‌ها باید زیر یک آسمان تاریک و بدون آلودگی نوری باشیم. از آنجایی که در شرایط بحرانی کرونا و منع تردد هستیم، احتمالا به فکر رصد این بارش از خانه افتاده‌اید. در شهرها به دلیل وجود آلودگی نوری تعداد زیادی از شهاب‌ها را نمی‌توانیم ببینیم اما بازهم شانس دیدن تعداد اندکی آذرگوی‌های پرنور این بارش را داریم.

فراموش نکنید که بارش های شهابی هر سال تکرار می‌شوند و چیزی که مهم‌تر است، سلامتی ما در این روزهای حساس است. توصیه می‌کنیم که با توجه به وضعیت شیوع ویروس کرونا و اوضاع بد اکثر شهرهای کشور، اگر قصد رصد این بارش را دارید به صورت شخصی و با رعایت کامل پروتکل‌های بهداشتی اقدام کنید و از شرکت در برنامه های جمعی و تورها بپرهیزید.

برای دیدن بارش‌های شهابی، نیاز به هیچ ابزار خاصی نیست و چشم غیر مسلح به تنهایی برای رصد شهاب‌ها کافیست. هر جایی که هستید چند ساعتی صبر و حوصله کنید و منتظر ظاهر شدن شهاب‌های برساوشی باشید. در شب‌های آینده درباره نحوه ثبت رصد بارش شهابی هم بیشتر صحبت می‌کنیم.

برگرفته از avastarco