سخت افزار/ بخش اعظمی از پیشرفت صنعت تراشه مدیون دستاوردهای چشمگیر کمپانی تراشه ساز تایوانی TSMC بوده است. این غول آسیایی خصوصا در سال‎های اخیر عملکرد فوق العاده‎ای در صنعت نیمه هادی‎ها داشته و باعث شده تا چیپست‌های پیشرفته‌ای درون گجت‌های الکترونیکی قرار بگیرند. پیشرفت در معماری چیپست‎ها با سرعتی قابل توجه ادامه دارد. از اوایل دهه 70 میلادی، به واسطه قانون مور، تعداد ترانزیستورهای روی یک مدار یکپارچه هر دو سال یا بیشتر تقریبا دو برابر شده‌اند. قانون مور طبیعتا به آخر خط خواهد رسید چرا که بیش از این نمی‎توان سایز تراشه‌ها را کاهش داد. بنابراین تراشه‎سازان با محدودیتی بزرگ در این زمینه روبرو خواهند شد. اما TSMC برای تولید انبوه تراشه های 2 نانومتری راه حلی تازه در سر دارد.

آغاز تولید انبوه تراشه های 2 نانومتری در سال 2024
TSMC به دستاورد بزرگی در زمینه توسعه فرآیند تولید 2 نانومتری دست یافته است. طبق گزارش GizChina، این تراشه ساز بزرگ تایوانی از سال گذشته یک تیم تحقیق و توسعه را با هدف یافتن راهی برای تولید تراشه‌هایی با معماری 2 نانومتری مشغول کار کرده است. منابع تامین کننده زنجیره‌ای مدعی شده‎اند که TSMC یک معماری جدید MBCFET (کانال چند پل ترانزیستور اثر میدان) را توسعه داده که به نظر می‌تواند مشکل محدودیت فیزیکی معماری FinFET فعلی را رفع کند.

همچنین GizChina خاطر نشان کرده است که کار توسعه و تحقیق و تولید تراشه‏‌های 2 نانومتری TSMC در باوشان چین و سینچو تایوان انجام خواهد گرفت. گفته می‌شود TSMC برای تولید ویفرهای 2 نانومتری از چهار کارخانه بزرگ با وسعت بیش از 222 هکتار استفاده خواهد کرد. به گفته منابع اطلاعاتی، TSMC به اینکه بتواند که در نیمه دوم سال 2023 به ظرفیت تولید انبوه دست کم 90 درصد دست پیدا کند خوش بین است و در سال 2024 تولید انبوه تراشه‌های با معماری 2 نانومتری را آغاز خواهد کرد. هر چند این روزها با توجه شرایطی که کرونا در سراسر جهان رقم زده، برنامه ریزی دقیق بی معنی است و باید دید در آینده شرایط به چه شکل پیش خواهد رفت.