مجله ایلیاد/سیاهچالههایی که در اثر برخورد با سیاهچالههای دیگر، توسط «سیگنال موج گرانشی» کشف شدهاند، ممکن است محصولی از برخوردهای خیلی قدیمیتر باشند. چنین رویدادهایی تاکنون به خوبی توضیح داده نشدهاند، اما دانشمندان در دانشگاه بیرمنگام انگلیس و دانشگاه نورث وسترن در ایالات متحده، بر این باورند که ما به ردیابی اولین سیاهچالههای به اصطلاح «سلسله مراتبی» نزدیک شدهایم.
در یک مقالهی مروری که در مجلهی Nature Astronomy منتشر شده، دکتر «دیوید گروسا» از دانشگاه بیرمنگام و دکتر «مایا فیشباخ» از دانشگاه نورث وسترن بیان کردند که یافتههای نظری اخیر همراه با مدلسازی اخترفیزیکی و دادههای موج گرانشی به دانشمندان این امکان را داده تا سیگنالهای موج گرانشی از این رویدادها را با دقت تفسیر کنند.
از آنجایی که اولین موج گرانشی توسط آشکارسازهای LIGO و Virgo در سپتامبر سال ۲۰۱۵ کشف شد، دانشمندان تفاسیر گوناگون و پیچیدهای از این سیگنالها را مطرح کردند. در حال حاضر تلاشهای پرشوری برای اثبات وجود «ادغامهای سلسله مراتبی» صورت گرفته، اگرچه کشف «GW190521» در سال ۲۰۱۹ که پُرجرمترین ادغام سیاهچاله که تاکنون کشف شده بود، به نظر تا به این لحظه نویدبخشترین داوطلب است.
دکتر گروسا میگوید: «ما معتقدیم که امواج گرانشی که تاکنون کشف شدهاند نتیجهی برخورد سیاهچالههای نسل اول هستند.»
درک خصوصیات محیطی که چنین اجرامی در آن تولید میشوند به محدود کردن جستجوی ما کمک میکند. این محیط باید شامل تعداد زیادی سیاهچاله باشد و به قدری متراکم باشد که سیاهچالهها را پس از ادغام در خود نگه دارد تا آنها بتوانند دوباره ادغام شوند.
برای مثال، خوشههای ستارهای کروی یا قرصهای برافزایشی حاوی جریانی از گاز، پلاسما و ذرات دیگر، باید در پیرامون این مناطق فشرده در مرکز کهکشانها وجود داشته باشند.
دکتر فیشباخ میگوید: «همکاری LIGO و Virgo توانسته بیش از ۵۰ رویداد موج گرانشی را کشف کند. یعنی طی چند سال گذشته مجموعاً هزاران رویداد کشف شده و فرصتهای بسیار بیشتری را برای کشف و تایید اجرام غیرعادی مثل سیاهچالههای سلسله مراتبی در جهان فراهم آورده است.»