LG K4 K130 Dual SIM 8GB Mobile Phone
- برند :
ال جی - دستهبندی :
گوشی موبایل

نقد و بررسی اجمالی
LG K4 K130 Dual SIM 8GB Mobile Phone
گوشی موبایل ال جی مدل «K4» یک گوشی با پشتیبانی از دو سیمکارت میکروست. این گوشی وزن کم و ساختاری از جنس پلاستیک دارد. با توجه به برخورداری از مشخصههای فنی خوب، میتوان این محصول را در مقایسه با گوشیهای همردهاش، یک گوشی بهصرفه دانست.
پردازندهی چهارهستهای با نام کرتکس در این محصول به کار گرفته شده است. این پردازنده روی تراشهی MT6735M مدیاتک قرار دارد و با فرکانس 1 گیگاهرتز در محیط 64 بیتی فعالیت میکند. یار همیشگی پردازندهی مرکزی یعنی حافظهی رم، یک گیگابایت را به خود اختصاص داده است تا در کنار قلب تپندهی K4 دادههای ورودی را با صرف کمترین زمان پردازش کند. حافظهی داخلی این گوشی 8 گیگابایت فضا دارد و قابلیت ارتقا به ظرفیت 32 گیگابایت را برای شما مهیا ساخته است.
صفحهنمایش K4 از نوع LCD و با پشتیبانی از فناوری IPS است. این صفحهنمایش 4.5 اینچی رزولوشن تصویر 854 × 480 دارد و از تراکم پیکسلی 218 پیکسل بر هر اینچ و 16 میلیون رنگ پشتیبانی میکند. صفحهنمایش این گوشی از قابلیت دریافت 10 لمس به صورت همزمان برخوردار است.
از ویژگیهای مهم K4 استفاده از شبکهی سریع 4G است. علاوه بر برخورداری از این فناوری، K4 از فناوریهای ارتباطی دیگری همچون EDGE ،GPRS ،Wi-Fi و بلوتوث نسخهی 4.1 استفاده میکند. همچنین این گوشی موبایل از فناوری مکانیابی A- GPS و GLONASS بهره برده است.
دو سنسور دوربین برای ثبت لحظات شما روی بدنهی این گوشی قرار گرفته است. دوربین اصلی 5 مگاپیکسلی و دوربین دوم یا همان سلفی با کیفیت 2 مگاپیکسل قابلیت عکاسی و فیلمبرداری را برای شما مهیا ساختهاند. دوربین این گوشی از امکاناتی همچون قابلیت ثبت موقعیت جغرافیایی عکسها و فیلمها (Geo-Tagging)، قابلیت فوکوس با اشاره روی سوژه (Touch Focus) و قابلیت تشخیص چهره (Face Detection) پشتیبانی میکند.
این گوشی موبایل به نسخهی 5.1 سیستمعامل شرکت گوگل مجهز شده است. باتری K4 دارای ظرفیت 1940 میلیآمپر ساعت بوده و از نوع لیتیوم یونی است. سخن آخر اینکه K4 یک گوشی کمحجم، سبک و دارای مشخصههای سختافزاری مناسب بوده که برای انجام کارهای روزمرهی کاربران طراحی شده است.
- پشتیبانی از شبکهی 4G
- شارژدهی عالی
- قیمت مناسب
- کیفیت پایین نمایشگر
نقد و بررسی تخصصی
سالهاست که ال جی توانسته با گوشیهای پرچمدارش، خود را بر سر زبانها بیندازد و در بین چند سازندهی برتر گوشیهای هوشمند قرار بگیرد. اما ازآنجاکه گوشیهای هوشمند تنها به پرچمداران ختم نمیشوند و همهی کاربران قدرت خرید بهترین گوشیهای هوشمند بازار را ندارند، گوشیهای اقتصادی یا بهاصطلاح میانرده بیشتر موردتوجه قشر متوسط جامعه قرار میگیرند. الجی برای ازدستندادن این دسته از کاربران و افزایش فروش خود، در سال 2016 میلادی توجه بیشتری به این دسته از محصولات خود کرده است. سری «K» جدیدترین نسل از گوشیهای میانردهی الجی بوده که تاکنون در چهار مدل K4، K7، K8 و K10 تولید و روانهی بازار شده است. K4 ارزانترین گوشی الجی در سال 2016 میلادی است. این گوشی اقتصادی نمایشگر کوچک و پردازندهی کممصرفی دارد و میتواند با باتری 1940 میلیآمپرساعتیاش حدودا تا دو روز شارژ نگه دارد. دیگر مزیت این میانرده به پشتیبانی آن از دو سیمکارت بهطور همزمان و شبکهی 4G مربوط است.
طراحی و ساخت

با وجود آنکه K4 یکی از گوشیهای ارزان الجی در سال 2016 میلادی بهحساب میآید، هرگز حس یک گوشی بیکیفیت و ارزانقیمت را منتقل نمیکند. الجی بدنهای پلاستیکی برای این محصول در نظر گرفته است. قاب پشتی این گوشی درست مانند برادران بزرگتر خود یعنی K8 و K10 دارای بافت است و این بافت کمک میکند تا گوشی اصطکاک خوبی در دست داشته باشد و بهراحتی سر نخورد.

زبان طراحی این گوشی الجی با برخی مدلهای خانوادهی K فرق میکند. محل قرارگیری کلیدهای پاور و تنظیم صدای این گوشی، به هیچ یک از گوشیهای خانوادهی K الجی شباهت ندارد. این کلیدها برخلاف K7، K8 و K10 بر قاب پشتی نیستند و بر لبههای سمت راست و چپ قرار گرفتهاند. الجی K4 برخلاف آنکه یک گوشی میانرده است و از دوربین آنچنان باکیفیتی بهره نمیبرد، لنز دوربین برجستهای دارد و این برجستگی ممکن است به مذاق خیلیها خوش نیاید.
قاب پشتی الجی K4 توسط کاربر قابلتعویض استاما برای بازکردن این قاب، الجی هیچگونه شکاف یا فضای خالی بر لبههای آن در نظر نگرفته است؛ به همین خاطر بازکردن این قاب برای کاربر با کمی سختی همراه است. در زمینهی ضخامت و وزن، الجی K4 گوشی متعادلی به نظر میرسد. این میانردهی کرهای 8.9 میلیمتر ضخامت و 120 گرم وزن دارد.
نمایشگر

نخستین موضوعی که در مورد نمایشگر این گوشی جلبتوجه میکند، وضوح تصویر پایین آن است. برای کاربرانی که حساسیت زیادی روی دقت تصویر نمایشگر گوشیها دارند، K4 نمیتواند گوشی هیجانانگیزی باشد. به دلیل رزولوشن پایین، پیکسلها در نمایشگر K4 قابلرؤیت هستند. همچنین رنگها در نمایشگر این گوشی، شادابی لازم را ندارند و اگر آن را در کنار گوشیهای بالاردهی الجی قرار دهید، متوجه کیفیت پایینش خواهید شد.
باوجود آنکه نمایشگر K4 از فناوری IPS بهره میبرد، زوایای دید مطلوبی ندارد. بههرحال ما انتظاری فراتر از شرکت الجی داشتیم. همچنین به خاطر نبود حسگر نور محیط (Light Sensor)، دستگاه نمیتواند بهطور خودکار نور نمایشگر را تنظیم کند. رویهمرفته باید نمایشگر را پاشنهی آشیل الجی K4 قلمداد کنیم.
سختافزار و باتری
الجی K4 در سه نسخه راهی بازارهای جهانی شده است. K130E نسخهی روسیهای و K120E نسخهی اروپایی این گوشی است که در عمل هیچ تفاوتی با هم ندارد؛ اما غیر از این دو مدل، K4 در مدل دیگری به نام K121 (کانادایی) تولید شده که از قدرت سختافزاری بیشتری برخوردار است. گفتنی است که فقط نسخهی K130E این گوشی در دیجیزا به فروش میرسد.
نسخههای K130E و K120E الجی K4 به تراشهی مدیاتک MT6735M مجهز شدهاند. این در حالی است که نسخهی K121 آن از تراشهی اسنپدراگون 210 بهره میبرد. اما تفاوت اصلی این مدلها، به پردازنده و فرکانس پردازشی آنها مربوط است. K130E و K120E قدرت خود را از پردازندهی چهارهستهای Cortex-A53 میگیرند که میتواند با حداکثر فرکانس 1.0 گیگاهرتز دستورات را پردازش کند. نسخهی کانادایی این محصول میتواند به کمک پردازندهی Cortex-A7 با سرعت بیشتری یعنی 1.1 گیگاهرتز انجام وظیفه کند. علاوهبراین، پردازندهی گرافیکی نسخهی اروپایی و کانادایی آنها با هم متفاوت است و K130E و K120E از چیپ گرافیکی T720MP2 و K121 از چیپ گرافیکی Adreno 304 بهره میبرد. در مابقی مشخصات، این مدلها کاملا با هم یکسان هستند. حافظهی رم درنظرگرفتهشده برای تمام نسخههای K4، هشت گیگابایت است که حدودا نیمی از این مقدار، در اختیار کاربر قرار دارد. عملکرد سختافزاری این سه مدل کموبیش با هم یکسان است و میتوانند برنامههای روتین و سبک اندروید را بیدردسر اجرا کنند. اما مطمئنا هنگام اجرای برنامههای با گرافیک بالا یا زمان پخش فیلمهای Full HD به مشکل برمیخورید.

با توجه به اندازهی کوچک نمایشگر و سختافزار نهچندان پرمصرفی که الجی K4 دارد، باتری 1940 میلیآمپرساعتی میتواند برای این گوشی شارژدهی بسیار خوبی به همراه داشته باشد. این گوشی بهراحتی و با استفادهی نیمهسنگین تا یک روز و با استفادهی سبکتر تا دو روز شارژ نگه میدارد. رویهمرفته باید شارژدهی خوب و پشتیبانی از شبکهی 4G را از اصلیترین نقاط قوت این میانرده برشمرد. الجی K4 دو شیار سیمکارت دارد که سیمکارت نخست آن از شبکهی 4G و سیمکارت دوم آن از شبکهی 3G پشتیبانی میکند.
سیستمعامل

الجی از نسخهی 5 ام سیستمعامل اندروید موسوم به لالیپاپ برای K4 استفاده کرده است. مانند گذشته، الجی رابطکاربری اختصاصی خود را در کنار این نسخه از اندروید به کار گرفته است. این رابطکاربری خیلی زیبا به نظر نمیرسد؛ اما با ویژگیها و شخصیسازیهای زیادی همراه است. برای مثال میتوانید اپلیکیشنها را در منوی برنامهها (App Drawer) ببینید و چیدمان آنها را تغییر دهید و از تمهای مختلف استفاده کنید. علاوهبراین، الجی برای این گوشی یک رابطکاربری ویژه با آیکونهای بزرگ در نظر گرفته است که برای کسانی که برای نخستین بار از گوشیهای هوشمند استفاده میکنند یا افرادی که بهخوبی نمیتوانند نوشتههای کوچک را ببینند، مناسب است.
دوربین

دوربین اصلی الجی K4 میتواند عکسهایی با حداکثر کیفیت 5 مگاپیکسل و نسبت تصویر 4 به 3 بگیرد. پیشنهاد ما به کاربران این گوشی این است که تنها در شرایط نوری مناسب با آن عکاسی کنند؛ در غیر این صورت، عکسهای گرفتهشده با K4 یعنی در محیط اتاق یا در شرایط با نور کم، بسیار نویزی خواهد بود و جزئیات زیادی در آن پیدا نیست. البته میتوان در اینگونه شرایط روی فلش LED آنهم حساب باز کرد.
شاید مهمترین قابلیتهای برنامهی دوربین این گوشی هم از نظر خیلیها ابتدایی بوده و کمبودهای آن بسیار مشهود باشد. الجی K4 از قابلیتهایی چون Cheese Shutter (عکاسی با دستور صوتی)، تایمر و Grid (خطکشی) بهره میبرد و خلا حالتهایی چون عکاسی پانوراما و HDR (محدودهی دینامیکی گسترده) در این میانرده بهشدت احساس میشود. علاوهبراین باید به قابلیت فیلمبرداری این گوشی هم اشاره کرد. دوربین اصلی K4 میتواند با حداکثر کیفیت HD و سرعت 30 فریم بر ثانیه فیلمبرداری کند. درحالیکه دوربین دوم آن قادر به فیلمبرداری WVGA است. شاید استفاده از رزولوشن 480p برای گرفتن عکسهای سلفی کاربران کم به نظر برسد؛ اما برای تماسهای تصویری و ویدئوکنفرانسها کافی است.
جمعبندی
رویهمرفته باید الجی K4 را مناسب کاربرانی دانست که قادر نیستند برای گوشی هوشمند خود هزینهی زیادی پرداخت کنند یا بنا به استفادهای که از گوشیشان دارند، به قدرت سختافزاری زیاد نیازی ندارند. این گوشی اندازهی کوچکی دارد و برای خانمها و حتی آقایانی که دستان کوچکی دارند، انتخاب خوبی است. همچنین قابلیت پشتیبانی از دو سیمکارت و شبکهی 4G که این روزها برای بسیاری از کاربران یک نیاز بهحساب میآید، در این گوشی الجی وجود دارد. علاوهبراین، باید شارژدهی خوب و تقریبا دوروزه را به سایر قوتهای آن اضافه کنیم.
اما در روی دیگر سکه، K4 نمایشگر با رزولوشن پایینی دارد و رنگها در آن پویا و شاداب نیستند. ازاینرو ما این گوشی را به کاربرانی که استفادهی اصلیشان از تلفن هوشمند تماشای ویدئو است، اصلا توصیه نمیکنیم.
مشخصات فنی LG K4 K130 Dual SIM 8GB Mobile Phone
مشخصات کلی
-
ابعاد
8.9 × 66.7 × 131.9 میلیمتر
-
توضیحات سیم کارت
سایز میکرو (12 × 15 میلیمتر)
-
وزن
120 گرم
-
ساختار بدنه
پلاستیک -
کاربرد شیار دوم برای سیمکارت یا کارت حافظهی جانبی
-
تعداد سیم کارت
دو سیم کارت
پردازنده
-
تراشه
Mediatek MT6735M Chipset
-
پردازندهی مرکزی
Quad-Core Cortex-A53 CPU
-
نوع پردازنده
64 بیت
-
فرکانس پردازندهی مرکزی
1.0 گیگاهرتز
-
پردازندهی گرافیکی
Mali-T720MP2 GPU
حافظه
-
حافظه داخلی
8 گیگابایت
-
مقدار RAM
1 گیگابایت
-
پشتیبانی از کارت حافظه جانبی
microSD
-
حداکثر ظرفیت کارت حافظه
32 گیگابایت
صفحه نمایش
-
صفحه نمایش رنگی
بله
-
صفحه نمایش لمسی
بله
-
فناوری صفحهنمایش
IPS
-
بازهی اندازه صفحه نمایش
4.5 تا 5.0 اینچ
-
اندازه
4.5 اینچ
-
رزولوشن
854 × 480
-
تراکم پیکسلی
218 پیکسل بر هر اینچ
-
محافظت
ندارد
-
تعداد رنگ
16 میلیون رنگ
-
سایر قابلیتها
قابلیت دریافت تا 10 لمس همزمان
ارتباطات
-
شبکه های ارتباطی
2G
,3G
,4G
-
شبکه 2G
GSM 850 / 900 / 1800 / 1900 -
هر دو سیمکارت
-
شبکه 3G
HSDPA 850 / 900 / 2100
-
شبکه 4G
LTE band 3|1800, 7|2600, 20|800 -
LTE از نوع Cat4 با سرعت دانلود 150 مگابیت بر ثانیه و آپلود 50 مگابیت بر ثانیه
-
فنآوریهای ارتباطی
GPRS
,EDGE
,Wi-Fi
,بلوتوث
-
Wi-Fi
Wi-Fi 802.11 b/g/n -
Wi-Fi Direct, Hotspot
-
فنآوری مکانیابی
A-GPS
,GLONASS
-
بلوتوث
نسخه 4.1 -
A2DP, LE
-
درگاه ارتباطی
microUSB v2.0
دوربین
-
دوربین
بله
-
رزولوشن عکس
5 مگاپیکسل
-
فناوری فوکوس
AutoFocus
-
فلش
LED
-
قابلیتهای دوربین
دارای دریچهی دیافراگم f/2.8 -
قابلیت ثبت موقعیت جغرافیایی عکسها و فیلمها (Geo-Tagging)
-
قابلیت فوکوس با اشاره روی سوژه (Touch Focus)
-
قابلیت تشخیص چهره (Face Detection)
-
فیلمبرداری
رزولوشن 720 × 1280 و سرعت 30 فریم بر ثانیه (720p@30FPS)
-
دوربین سلفی
دارای دریچهی دیافراگم f/2.8 -
دارای سنسور با رزولوشن 2 مگاپیکسل
صدا
-
بلندگو
دارد
-
خروجی صدا
جک 3.5 میلیمتری
امکانات نرم افزاری
-
سیستم عاملAndroid
-
نسخه سیستم عامل
Andriod Lollipop 5.1
-
پشتیبانی از زبان فارسی
بله
-
منوی فارسی
دارد
-
قابلیتهای نرمافزاری
MMS
,ایمیل
,مرورگر HTML5
,قابلیت نمایش اسناد مایکروسافت آفیس
,قابلیت نمایش فایلهای متنی PDF
,برنامه ویرایش عکس
,سرویسهای گوگل شامل Google Search, Google Maps, Gmail و YouTube
,قابلیت استفاده از سرویس شبکههای اجتماعی
-
دفترچه تلفن
با امکان افزودن مخاطب به تعداد بینهایت
-
موسیقی
MP3
,eAAC
,WAV
,Flac
-
ویدیو
MP4
,XviD
,H.264
-
ضبط صدا
بله
سایر مشخصات
-
حسگرها
شتابسنج (Accelerometer)
-
باتری قابل تعویض
بله
-
مشخصات باتری
باتری از نوع لیتیوم-یون با ظرفیت 1940 میلیآمپر ساعت
-
اقلام همراه گوشی
باتری
,دفترچه راهنما
,شارژر
منبع: دیجیزا