دیجیزا/محققان در مطالعه‌ای جدید تأثیر احتمالی داروهای کاهنده فشار خون بر افسردگی که به فشار خون بالا ربط داده می‌شود را بررسی کردند.  این تحقیق که توسط انجمن قلب آمریکا منتشر شده، نشان می‌دهد ۴۱ داروی رایجی که برای فشار خون بالا تجویز می‌شوند نه تنها ریسک ابتلا به افسردگی را افزایش نمی‌دهند، بلکه درصد بسیاری کمی از آنها ممکن است ریسک ابتلا به این بیماری را به طور قابل توجهی کاهش دهند.

فشار خون بالا (Hypertension) بیماری مزمنی است که در صورت درمان نشدن ریسک سکته مغزی و نارسایی‌های قلبی را در پی دارد. به گفته محققان بیمارانی که از فشار خون بالا رنج می‌برند، بیشتر در معرض ابتلا به افسردگی قرار دارند. به همین دلیل در این تحقیق تأثیر داروهای کاهنده فشار خون بر افزایش ریسک ابتلا به افسردگی مورد بررسی قرار گرفت.
  
از ۴۱ داروی کاهنده فشار خون رایجی که در ایالات متحده به فروش می‌رسند، ۳۷ دارو توسط سازمان غذا و داروی این کشور (FDA) تأیید شده‌اند. این داروها در چهار دسته بندی بازدارنده‌های آنزیم مبدل آنژیوتانسین (ACE Inhibitor)، بتا بلاکرها (Beta-blockers)، مسدودکننده‌های کانال کلسیم و ادرارآور (Diuretics) می‌شوند. این تحقیق با استفاده از داده‌های بیش از ۳ میلیون شرکت کننده بالغ که از یکی از این ۴۱ دارو برای درمان فشار خون بالا استفاده می‌کردند، انجام شد.

محققان با استفاده از داده‌های فوق هیچ رابطه‌ای بین ۴۱ داروی کاهنده فشار خون و افزایش ریسک ابتلا به افسردگی پیدا نکردند. نکته غافلگیرکننده اینکه به گفته محققان ۹ دارو از ۴۱ داروی یاد شده از جمله بتا بلاکرها، سه مسدودکننده کلسیم و دو عامل آنژیوتانسین به کاهش چشمگیر ریسک افسردگی ربط داده شدند.

به گفته محققان ادرارآورها تنها دسته بندی از داروهای کاهنده فشار خون بودند که ریسک افزایش یا کاهش ابتلا به افسردگی در آنها مشاهده نشد. محققان می‌گویند خاصیت ضدافسردگی این داروها احتمالاً به توانایی آنها در کاهش التهاب بر می‌گردد. این 9 دارو عبارت‌اند از:
وراپامیل (و ترکیبات)
آتنولول
آملودیپین
بیزوپرولول
کارودیلول
پروپرانولول
انالاپریل
رامیپریل