بیگ بنگ/ ‌چهارده مارس ۲۰۱۸، «استیون هاوکینگ»، فیزیک‌دان معروف انگلیسی چشم از جهان فروبست؛ اما دانشمندان، روز ۱۴ مارس را با عنوانی دیگر می‌شناسند: روز عدد پی. این روز به‌خاطر شباهت شکل نوشتاری‌اش 3/14 به عدد پی ۳٫۱۴، روز عدد پی نام گرفته است. عدد پی، یکی از مهم‌ترین نسبت‌های ریاضیاتی است و از تقسیم محیط دایره بر قطر آن به دست می‌آید.
شاید با خودتان فکر کنید که «عجب تصادف جالبی که روز درگذشت استیون هاوکینگ که از توانمندی بالایی در فیزیک نظری و ریاضیات برخوردار بود، با یکی از معدود مناسبت‌های علمی تقویم هم‌زمان شده است»؛ اما ماجرا جذاب‌تر هم می‌شود. ۱۴ مارس ۱۸۷۹، زادروز آلبرت اینشتین، شناخته‌شده‌ترین فیزیک‌دان قرن بیستم و تدوین‌کننده نظریه نسبیت هم هست. این روز خاص برای علم را گرامی می‌داریم.
آلبرت انیشتین در ۱۴ مارس سال ۱۸۷۹ در شهر اولم ایالت بادن ووتمبرگ در جنوب غربی آلمان متولد شد. او در خانواده‌ای یهودی به دنیا آمد. پدرش هرمان اینیشتین، یک فروشنده بود که بعدها یک کارگاه تولیدی را اداره می‌کرد. مادرش، پالین کوخ نام داشت و خانه‌دار بود. .
آلبرت اینشتین، یکی از تأثیرگذارترین دانشمندان قرن بیستم بود که میراثی جاودان به نام نظریه‌ی نسبیت و فرمول جرم و انرژی را از خود به‌ جا گذاشت.
آلبرت اینشتین، فیزیک‌دان نظری آلمانی و خالق نظریه‌ی نسبیت بود. او یکی از ستون‌های فیزیک مدرن و مکانیک کوانتوم به حساب می‌آید و با توسعه‌ی فرمول مشهور رابطه‌ی جرم و انرژی (E=mc2) نام خود را در تاریخ علم ثبت کرد. اینشتین در سال ۱۹۲۱ به خاطر فعالیت‌های گسترده در فیزیک نظری و خصوصا کشف قانون اثر فتوالکتریک، جایزه‌ی نوبل فیزیک دریافت کرد. قانون اثر فتوالکتریک یکی از پایه‌های نظریه‌ی کوانتوم شد.
یادشان گرامی.