مجله ایلیاد/یافتن فسیل‌ها مجموعه‌ای از کارهای سخت را در پی دارد. برای یافتن فسیل باید هم شانس داشت هم دانست کجا را کاوش کرد. فسیل‌ها معمولاً جاهایی کشف می‌شوند که سنگ‌های رسوبی با سن مناسب از آب بیرون مانده‌اند. عموماً درون دره‌های رودخانه‌ها، صخره‌ها و تپه‌های مشرف به آب و همچنین دست‌سازه‌های انسانی که در آن‌ها زمین شکافته می‌شوند، می‌توان به دنبال فسیل گشت. در اغلب اوقات فسیل‌ها به صورت جزئی در معرض دید هستند و سپس کارهای حفاری روی آن انجام می‌شود.

منظور از یافتن فسیل در سنگ‌های رسوبی با سن مناسب این است که به عنوان مثال، فسیل دایناسورها را باید درون سنگ‌های رسوبی مربوط به عصر «مزوزوئیک» جستجو کرد. تحقیقاتی که در زمینه‌ی زمین‌شناسی یک منطقه انجام شده می‌تواند کمک کند تا سنگ‌های رسوبی مناسب کشف شوند. شانس نیز نقش مهمی در یافتن بسیاری از فسیل‌ها داشته است، زیرا تعدادی از فسیل‌های معروف به صورت تصادفی توسط افراد غیرحرفه‌ای مانند کارگران ساختمانی، معدن‌کاران و کشاورزان کشف شده‌اند. موارد مهمی که در این زمینه می‌توان به آن‌ها اشاره کرد در ادامه آمده است.

–    در نیوساث‌ولز استرالیا معدن‌کاران تعداد بسیار زیادی فسیل باارزش کشف کردند.
–    فسیل دایناسور «ساروپود جاباریا» توسط محققین در صحرای ساهارا کشف شد. فرسودگی باعث شده بود بخشی از فسیل‌ها در معرض دید قرار گیرند.
–    در کانادا آب‌های ناشی از ذوب شدن یخ‌ها باعث ایجاد شکاف در منطقه‌ای شد که فسیل‌های دایناسورهای متعددی در سنگ‌های این منطقه کشف شد.

اولین فسیل دایناسوری که در استرالیا کشف شده، مربوط به یک دایناسور ۱۱۵ میلیون ساله بوده است. این فسیل در سال ۱۹۰۳ توسط یک زمین‌شناس به نام «ویلیام فرگوسن» کشف شد.

حفاری فسیل‌ها چگونه است؟
در اغلب اوقات فسیل‌ها به صورت جزئی در دید رهگذران هستند. پس از باخبر شدن متخصصین از وجود فسیل، سنگ‌های حاوی فسیل به صورت بلوکی از جا خارج شده و توسط پوشش‌های پلاستری محافظت می‌شود و برای انجام آنالیزهای خاص به آزمایشگاه انتقال داده می‌شود.
 
کارهایی که در محل کشف فسیل انجام می‌شود، شامل به‌دست آوردن حدود فسیل با نقشه‌برداری، تصویربرداری‌های دقیق و ثبت و جمع‌آوری نمونه‌های سنگی اطراف محل کشف می‌شود. این داده‌ها کمک می‌کنند تا دانشمندان بفهمند بقایای حیوان یا گیاه مورد نظر در چه زمانی و چگونه به شکل فسیل درآمده است. به کمک این داده‌ها همچنین می‌توان دریافت که در زمان شکل‌گیری فسیل چه حیوانات و گیاهان دیگری نیز در آن منطقه زندگی می‌کرده‌اند.
 
البته باید توجه داشت که کارهای انجام شده در محل کشف فسیل به همین راحتی نیست و به علت تفاوت‌هایی که مکان‌های مختلف دارند روش‌های مورد استفاده نیز به تناسب تغییر می‌کنند.