مجله ایلیاد/ تیمی از ستارهشناسان آمریکایی با استفاده از دادههای جمعآوری شده توسط ماهوارههای تِس و گایا، توانستهاند ۱،۰۰۴ ستاره را شناسایی کنند که ممکن است سیارههای قابل سکونت مشابه زمین داشته باشند. این ستارهها قانوناً باید بتوانند رد حیات بر روی زمین را تشخیص دهند.
دکتر «لیزا کالتنگر» از دانشگاه کورنل بهعنوان همکار این پروژه، میگوید: «بیایید زاویهی دیدمان را عوض کنیم و از نگاه ستارههای دیگر زمین را ببینیم و از خودمان بپرسیم ساکنین کدام منظومه میتوانند زمین را بهعنوان سیارهای قابل سکونت ببینند. اگر بینندگانی در خارج از منظومهی شمسی وجود داشته باشند، میتوانند نشانههای حیات را در اتمسفر زمین ببینند. برخی از روشنترین این ستارهها را اکنون نیز میتوانیم در آسمان شب و بدون تلسکوپ مشاهده کنیم.»
پرسش اینجا است که کدام سیستم ستارهای میتواند ما را پیدا کند؟ کلید اصلی برای پاسخ دادن به این پرسش در وضعیت کسوف و همچنین صفحهی دوران سیارهها، حول ستارهی میزبان خود نهفته است. کسوف برای بینندگان روی سیارههای دیگر زمانی به وجود میآید که ساکنین سیارهای خارجی بتوانند عبور زمین از جلوی خورشید را ببینند. اگر این وضعیت اتفاق بیفتد این فرازمینیها میتوانند نشانههای حیات را در اتمسفر زمین کشف کنند.
دکتر کالتنگر و همکارانش فهرستی از ۱،۰۰۴ ستاره را تهیه کردهاند که ۵۰۸ مورد از آنها حداقل به مدت ۱۰ ساعت زمین را در حال عبور از جلوی خورشید مشاهده میکنند.
۷۷ درصد ستارههای کشف شده توسط محققین از ستارههای نوع M یا کوتولههای قرمز هستند، ۱۲ درصد آنها نوع K، ۶ درصد نوع G، ۴ درصد نوع F و ۱ درصد نیز نوع A هستند.
دکتر «پپر» بهعنوان همکار این تحقیق، میگوید: «تنها تعداد بسیار کمی از سیارههای فراخورشیدی به نحوی به صورت تصادفی در راستای دید ما قرار میگیرند و ما میتوانیم آنها را در حال عبور از جلوی ستارهی مرکزی منظومهی میزبان ببینیم. با این حال، همهی ستارههایی که ما در مقاله به آنها اشاره کردهایم، میتوانند زمین را در حال عبور از جلوی خورشید ببینند. اگر بتوانیم سیارهای ببینیم که علائم وجود زیست کره در اتمسفر آنها مشخص باشد، میتوانیم بفهمیم که شاید کسی آنجا حضور دارد و در حال رصد ما است.»
نتایج این تحقیق در مجلهی Monthly Notices of the Royal Astronomical Society: Letters منتشر شده است.