مجله ایلیاد/ تحقیقات جدید حاوی اخبار خوب برای مبتلایان بیعلامت کووید۱۹ است. این افراد برای مدت بیشتری در مقابل ویروس کرونا مصون خواهند بود. این تحقیقات جدید نشان دادهاند که ۸۹ درصد از کادر درمان که مبتلا به کووید۱۹ بودهاند، بین ۱۶ تا ۱۸ هفته پادتن ویروس را در بدن خود داشتهاند. در این افراد سلولهای T قادر بودهاند حتی قسمتهای مختلف ویروس را نیز شناسایی کنند.
نتایج این تحقیقات با مطالعات گذشته تا حدودی همخوانی دارد. هر چند هنوز نمیتوان مدت زمان مصون بودن مبتلایان به کووید۱۹ را با اطمینان مشخص کرد، ولی تحقیقات جدید نشان داده است که مبتلایان بیعلامت کمتر باید در مورد ابتلای مجدد ترس داشته باشند، زیرا برای مدتهای طولانی پادتن ویروس را در بدن خود خواهند داشت. این نتایج نشان میدهد که تلاشها برای تولید واکسن کرونا نیز میتواند بهتر از چیزی که تا کنون تصور میشد، پیش برود.
پروفسور «آین مکنایت» از دانشگاه کوئین مری لندن بهعنوان نویسندهی اصلی مقالهی این تیم تحقیقاتی، میگوید: «بسیاری از متخصصین منتظر میزان ماندگاری پادتن و سلولهای T مربوط به شناسایی و نابودی کرونا ویروس جدید بودند و ما در این مطالعه اطلاعات خوبی در این زمینه ارائه کردهایم. حدود ۹۰ درصد افراد پادتنهای مربوط به جلوگیری از ورود مجدد کرونا ویروس به بدن خود را خواهند داشت. از آنجا که مبتلایان به کرونا ویروس تا حدود زیادی بیعلامت و یا با علائم کم هستند، این خبر میتواند خیلی خوب تلقی شود. این اطلاعات نشان میدهد که ساخت واکسن برای پیشگیری از ابتلا به کرونا ویروس نیز به نحوی خواهد بود که برای مدتهای طولانیتری فرد را در برابر ویروس مصون میکند.»
نتایج این تحقیقات در مجلهی Science Immunology منتشر شده است. محققین برای انجام این تحقیق، ۱۳۶ نفر از کادر درمان بیمارستانهای لندن را مورد مطالعه قرار دادهاند. بین این افراد ۷۶ نفر یا علائم نداشتهاند یا علائم خیلی خفیفی را تجربه کردهاند.
در این مطالعه هم پادتن بیماری مورد مطالعهی دقیق قرار گرفته است و هم پاسخ سلولهای T سیستم ایمنی آنالیز شده است و تفاوتهای آنها در افراد مختلف بررسی شده است. برای اینکه محققین به نتایج دقیقی برسند، باید مطالعات بیشتری انجام شود، ولی همین که امیدواری بیشتری در مورد افراد بیعلامت و کم علائم ایجاد شده میتواند نشاندهندهی شروعی بر پایان همهگیری کرونا باشد.