مجله ایلیاد/دیرینشناسان موزهی سلطنتی اونتاریو و دانشگاه تورنتو، بقایای فسیلی سه ببر شمشیری را در رسوبات مربوط به دورهی پلیستوسن در سواحل اکوادور پیدا کردهاند. آنالیز این فسیلها توسط دیرینشناسان نشان داده است که استراتژی رشد این گربهسان بزرگ، منحصربهفرد بوده و در واقع ترکیبی از نرخ رشد ببر و میزان رشد شیر بوده است.
ببرهای دندان شمشیری گونهی منقرض شدهای هستند که در دورهی پلیستوسن بین ۲.۵ میلیون تا ۱۰،۰۰۰ سال پیش در آمریکا زندگی میکردهاند. این ببرها در واقع سه گونهی مختلف بودهاند؛ «اسمیلدون فاتالیس»، «گراسیلیس» و «پاپولاتور».
«اشلی رینولدز» بهعنوان نویسندهی اصلی مقالهی این تیم تحقیقاتی در مجلهی iScience، میگوید: «اسمیلدون فاتالیس یکی از گونههایی است که کاملاً شناخته شده است، زیرا هزاران نمونه از بقایای آنها به شکل محافظتشدهای در اختیار دانشمندان قرار دارد، ولی با این حال تاکنون بقایای لازم برای تعیین ارتباط بین اسمیلدونها وجود نداشت و نمیشد در مورد رفتارهای اجتماعی این حیوانات نظر داد. با کشف مجموعهی فسیلهای کوچکتر، شاید بتوان جنبههای دیگری از تاریخ زندگی و رفتارهای اجتماعی این گوشتخواران را درک کرد. آنالیزهای ما نشان داده است که فسیلهای یافت شده مربوط به اعضای یک خانواده است که در اثر یک انقراض بزرگ همگی با هم از بین رفتهاند و بنابراین به کمک این فسیلها میتوان بینش جدیدی به تاریخچهی زندگی این حیوانات کسب کرد.»
فسیلهای کشف شده مربوط به فَک و دیگر استخوانهای حداقل دو ببر کم سن و سال و یک ببر بالغ بوده است. محققین میگویند: «کار ما از تشریح فسیلهای کشف شده شروع شد. در حین تشریح ما دریافتیم که دو فَک پایینی که در حال کار روی آنها هستیم، دارای نوعی دندان هستند که تنها در ۵ درصد از این گونهی ببرها وجود دارد.»
محققین دریافتند که فسیلهای کشف شده مربوط به سه عضو از یک خانواده هستند. آنها محاسبه کردند که بچههای این خانواده حداقل دو سال سن داشتهاند، ولی در این سن و سال یک حیوان بزرگ محسوب میشدهاند و میتوانستهاند مستقل به زندگی خود ادامه دهند. اینکه چرا این حیوانهای شکارچی هنوز هم به صورت اجتماعی زندگی میکردهاند، مشخص نیست.
محققین میگویند: «فسیلهایی که ما در اکوادور پیدا کردهایم، به طرق مختلف شکل گرفتهاند و به ما این امکان را میدهند که بدانیم دو ببر جوان با هم زندگی میکردهاند و با هم نیز مُردهاند و احتمالاً خواهر و برادر بودهاند.»