کارآفرین نیوز/سازمان ملی استاندارد به خودروسازان اولتیماتومی یک ماهه برای رعایت استانداردهای ۸۵ گانه داده بود که فرصت چندانی تا پایان این مهلت در اول بهمن ماه باقی نمانده است.
سازمان ملی استاندارد ایران طی سال های اخیر تاکیدات بسیاری بر اجرای استانداردهای ۸۵ گانه در صنعت خودرو داشته و تاکنون چندین اولتیماتوم به خودروسازان برای اجرای کامل این استانداردها داده شده، اما چندان موفق نبوده است.
مهدی اسلام پناه، رئیس سازمان ملی استاندارد ایران به تازگی در این خصوص اظهار کرد: از استانداردهای ۸۵ گانه در دولت دوازدهم، ۹ مورد تعلیق شده که سبب آسیب به مردم شده است. در نظام ارزیابی کیفی خودرو مجموعه ای از عوامل و مولفه ها دخیل است که ما کف کیفیت را در نظر گرفته ایم، اما باز هم این استاندارد رعایت نمی شود.
به گفته او، خودروسازان مجاب به اجرای این استانداردها هستند اما به بهانه های مختلف از آن سر باز می زنند. در نامه ای که به طور رسمی به وزارت صمت از طریق سازمان ملی استاندارد صادر شده به مدت یک ماه فرصت داده شده تا گزارشات کنترل تطابق تولید را از تاریخ اول بهمن ۱۴۰۰ انجام دهند و تاکید شده این مهلت قابل تمدید نیست و اگر استانداردها رعایت نشود با کمک پلیس راهور جلوی شماره گذاری خودروها را خواهیم گرفت.
پیرو آن، احسان ساده معاون ارزیابی کیفیت سازمان ملی استاندارد نیز با تاکید بر اولتیماتوم یک ماهه به خودروسازان برای رعایت استانداردهای فنی خوردروها اظهار کرد: خودروهای داخلی در کلاس خودروهای روز جهان و یک خودروی با کیفیت و سطح بالا برای مصرف مردم نیست. مهلت این اولتیماتوم به زودی تمام می شود و خودروسازان تا یکم بهمن ماه فرصت دارند به تعهدات خود عمل کنند.
به گفته معاون ارزیابی کیفیت سازمان ملی استاندارد، خودروهای تولید داخل از مراحل ابتدایی تولید ویژگی های فنی را ندارند و از ۸۵ استاندارد خودرو ۹ استاندارد همچون دنده خودرو، ترمز خودرو و… بنا به بهانه های مختلف اقتصادی همچون تحریم و مسائل اقتصادی به حالت تعلیق درآمده است.
ساده خاطرنشان کرد: ما تعهدات حداقلی را برای خودروسازان در نظر گرفتیم و در اجرای این تعهدات حداقلی هم با خودروساز شوخی نداریم. اگر قرار باشد با خودروسازان مماشات کنیم که دست مردم به خودروساز نمی رسد؛ بنابراین اجرای تمامی استانداردها از سوی خودروسازان الزامی است. از این پس، سازمان استاندارد علاوه بر ورود به اجرای دقیق استانداردها به تمام حلقههای زنجیره ارزش ساز از تولید، تامین و خدمات پس از فروش نیز ورود خواهد کرد.
گفتنی است، سطح کیفی خودروهای داخلی سال هاست مورد نقد قرار گرفته و آمارها نشان می دهد که حجم زیادی از تصادفات جاده ای که منجر به فوت سرنشینان می شود ناشی از کیفیت پایین خودروها است. به طوری که اخیرا در تصادف زنجیره ای بهبهان شاهد بودیم که ۲۷ خودرو این حادثه مربوط به دو شرکت خودروساز ایران خودرو و سایپا بودند و فقط یکی از آنها هیوندای بود و بررسی های صحنه حادثه نشان داده که ایربگ هیچکدام از خودروهای ایرانی باز نشده و این امر در جان باختن سرنشینان بی تاثیر نبوده است.