مجله ایلیاد/ تیمی از میکروبیولوژیست‌های دانشگاه کلتک آمریکا، گونه‌ای از باکتری‌ها را کشف کرده‌اند که از منگنز تغذیه می‌کنند. منگنز یکی از فراوان‌ترین عناصر روی زمین است.
پروفسور «جرد لیدبتر» از بخش مهندسی و علوم کاربردی دانشگاه کلتک، می‌گوید: «این‌ها اولین باکتری‌های کشف شده‌ای هستند که از منگنز تغذیه می‌کنند. یکی از جنبه‌های حیرت‌آور در مورد میکروب‌های طبیعت این است که می‌توانند مواد غیرعادی، مانند فلزات را به‌عنوان منبع تغذیه استفاده کنند و انرژی مورد نیاز سلول‌های خود را از آن‌ها کسب کنند.»

پروفسور لیدبتر و همکارانش در مورد امکان وجود میکرواُرگانیسم‌های طبیعی که از اکسید کردن منگنز به‌عنوان منبع انرژی خود استفاده می‌کنند، تحقیقات مفصلی انجام دادند. آن‌ها یک بطری محتوای دوغاب کربنات منگنز را پوشاندند و در دمای محیط قرار داده و اجازه دادند تا تبخیر آن انجام شود. پس از چندین ماه کربنات‌های موجود در بطری اکسید شده و اکسید منگنز سیاه دیواره‌ی بطری را پوشاند.
پروفسور لیدبتر می‌گوید: «ما فکر کردیم که این ماده چه چیزی می‌تواند باشد؟ حدس زدیم که شاید این فرآیند توسط یک میکروب انجام شده باشد و به همین خاطر، آزمایش‌های متعددی روی آن انجام دادیم.»

باکتری که در نتیجه‌ی آزمایش‌های فراوان کشف شد، به‌نام «کاندیداتوس منگنیتروفوس نودولیفورمانس» نام‌گذاری شد که به دسته‌ی نیتروسپیرها تعلق دارد. پروفسور لیدبتر می‌گوید: «شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد خویشاوندان این موجود در زیر آب‌ها سکونت دارند و بخشی از آب لوله‌های کالیفرنیا که درون دوغاب ما وجود داشته، حاوی این میکروب‌ها بوده است.»

یافته‌های این مطالعه می‌تواند سؤالات مربوط به وجود گوی‌های منگنزی در کف دریاها را نیز پاسخ دهد. این گوی‌ها به اندازه‌ی یک پرتقال هستند و از دهه‌ی ۱۸۷۰ که کشتی کروز «HMS چلنجر» سفر خود را شروع کرد، برای محققین شناخته شده هستند.

نویسندگان مقاله‌ی این تیم تحقیقاتی که نتایج یافته‌های خود را در مجله‌ی Nature منتشر کرده‌اند، می‌گویند: «اگر میکروب‌هایی شبیه به میکروب‌های یافت‌ شده در آب تمیز در شکل‌گیری این گوی‌ها نقش داشته باشند، باید تحقیقات بیشتری برای رمزگشایی این موضوع انجام دهیم.»