طبق اعلام شورای مرکز تقویم موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران، لحظه تحویل سال ١٤٠١ هجری شمسی به ساعت رسمی جمهوری اسلامی ایران ساعت ١٩ و ٣ دقیقه و ٢٦ ثانیه روز یکشنبه ٢٩ اسفند ١٤٠٠ هجری شمسی، مطابق١٧ شعبان ١٤٤٣ هجری قمری و ٢٠ مارس ٢٠٢٢ میلادی است.

خورشیدگرفتگی‌ها و ماه گرفتگی‌ها به شرح زیر خواهند بود:

۱۰ اردیبهشت

خورشیدگرفتگی جزئی شنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۱ رخ می‌دهد و برای ایرانیان غیر قابل رویت است؛ اما در جنوب آمریکای جنوبی و بخش کوچکی از جنوبگان قابل مشاهده خواهد بود.

۳ آبان

خورشیدگرفتگی جزئی در ایران روز سه شنبه ۳ آبان قابل رویت است.

در تهران، خورشیدگرفتگی در ساعت ۱۳ و ۴۱ دقیقه شروع می‏ شود و در ساعت ۱۴ و ۵۸ دقیقه، گرفتگی به بیشترین مقدار خود می ‏رسد و ماه ۵۵ درصد از قرص خورشید را می‌پوشاند. گرفتگی در ساعت ۱۶ و ۹ دقیقه پایان می‌یابد.

زمان و حداکثر مقدار پوشیدگی در سایر نقاط ایران با تهران متفاوت است. این مقدار از حداکثر ۶۲ درصد در شمال شرق کشور تا حداقل ۳۹ درصد در جنوب شرق کشور متغیر است. این گرفتگی در نیمه غربی آسیا، اغلب نقاط اروپا و شمال شرق آفریقا به صورت جزئی قابل مشاهده است.

۲۶ اردیبهشت

ماه‌گرفتگی کلی دوشنبه ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۱ اتفاق می‌افتد و در ایران غیر قابل رویت است. این گرفتگی در بخش کوچکی از غرب آسیا، اروپا (به جز بخش‌های شرقی و شمال شرقی آن) و اغلب نقاط آمریکا و آفریقا دیده می‌شود.

۱۷ آبان

ماه‌گرفتگی کلی سه شنبه ۱۷ آبان اتفاق می‌افتد و غیر قابل رویت است.

این گرفتگی در بخش‌های میانی و شرق آسیا، اقیانوسیه و آمریکا به جز بخشی از شرق و جنوب شرق آمریکای جنوبی دیده می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *