Alcatel Idol Alpha 6032X Mobile Phone
- برند :
آلکاتل - دستهبندی :
گوشی موبایل

نقد و بررسی اجمالی
Alcatel Idol Alpha 6032X Mobile Phone
- کیفیت ساخت مرغوب
- طراحی زیبا و منحصر به فرد
- پردازندهی چهار هسته ای
- صفحه نمایش باکیفیت HD
- عدم پشتیبانی از کارت حافظهی جانبی microSD
- عدم وجود جک 3.5 میلی متری
نقد و بررسی تخصصی
Idol α) Alcatel Idol Alpha) محصولی است که مطمئنا آن را با هیچ گوشی دیگری اشتباه نخواهید گرفت. دلیل این امر بسیار مشخص است. Idol Alpha از طراحی زیبا و منحصر به فردی برخوردار است که سبب شده آن را از سایر میان رده های بازار و سایر گوشیهای همین کمپانی متمایز نماید. این دستگاه از بدنهی تماما فلزی ساخته شده و آن را تبدیل به یک گوشی خوش ساخت و باکیفیت نموده است. در بالا و پایین این گوشی دو نوار پلاستیکی شفاف قرار گرفته تا نمایی زیبا به این گوشی ببخشد. اگر تمام نکات مثبت مربوط به طراحی این گوشی را کنار بگذاریم، با یک گوشی میان رده روبرو خواهیم بود که ویژگی خاص و چشمگیر دیگری ندارد. ویژگیهای شاخص این گوشی شامل صفحه نمایش 4.7 اینچی با رزولوشن 1280 در 720 پیکسل، پردازندهی چهار هسته ای Coetex A7، دوربین 13 مگاپیکسلی میباشد. در مجموع ما این گوشی را برای کسانی که طراحی و ساخت برایشان از اهمیت بالایی برخوردار میباشد و البته نمیخواهند هزینهی زیادی برای اسمارت فون خود پرداخت نمایند، توصیه میکنیم. حال آلکاتل با تولید این گوشی، خود را در زمرهی سازندگان تلفنهای همراه با بدنهی مرغوب میبیند تا بتواند در این زمینه هم با سایر سازنده های دیگر دنیا رقابت نماید.
طراحی و ساخت

مطمئنا یکی از جذابترین بخشهای Idol Alpha طراحی و کیفیت ساخت منحصر به فرد آن میباشد. در واقع طراحی این گوشی از دو قسمت کاملا متفاوت تشکیل شده است؛ بدنهی یکپارچه فلزی و حاشیهی پلاستیکی که در بالا و پایین صفحهی نمایش، دقیقا در تقارن همدیگر، قرار دارند. حاشیهی پلاستیکی پایین این نمایشگر، ما را ناخودآگاه به یاد گوشیهای سونی Xperia S و Xperia SP میاندازد. در این قسمت، سه علامت Back، Home و Menu وجود دارند. اما گفتن این نکته بسیار ضروری میباشد که پد لمسی این گزینه ها کمی بالاتر از این علائم یعنی در نوار مشکی رنگ قرار گرفتهاند. جایی که بر خلاف گوشیهای سونی ذکر شده، هیچ نقطه و نشانه ای در آن دیده نمیشود و ممکن است مدتی طول بکشد تا کاربران با مکان دقیق این گزینه ها آشنا شوید. به نظر میرسد که آلکاتل نتوانسته به خوبی از سونی الگو برداری نماید. همچنین چراغهای LED ای برای هر یک از این گزینه ها در نظر گرفته شده تا زیبایی این گوشی را دو چندان کند.
آلکاتل Idol Alpha دارای ابعادی به طول 138 و به عرض 66.6 میلی متر می باشد. همچنین این گوشی 7.5 میلی متر ضخامت دارد تا آن را جزو باریک ترین اسمارت فون های دنیا کرده باشد. در کنار کیفیت ساخت بی نظیر Idol Alpha، این گوشی دارای وزن بسیار مناسبی است و تنها 117.4 گرم دارد. دور تا دور این اسمارت فون را یک فریم فلزی پوشانده تا زیبایی خاصی را به آن بخشیده باشد. به نظر میرسد که این قسمت از Idol Alpha هم از سایر برندها الگو برداری شده است. فریم یکپارچه فلزی این گوشی بسیار شبیه گوشی آیفون 5S است. به هر حال نمیتوان کیفیت خوب و مثال زدنی این نوار را انکار نمود.دو دکمهی تغییر صدا و پاور/قفل صفحه نمایش در سمت راست این گوشی تعبیه شده اند. لبهی چپ آن هم میزبان شیار microSIM میباشد که به وسیلهی کاوری فلزی، پوشانده شده است تا با بقیهی بدنه، یکپارچه شود. در پایین این لبه نیز درگاه microUSB به چشم میخورد. در مجموع میتوان گفت که Idol Alpha به دلیل حس ارگونومیکی و جنس بدنهی بی نظیر و ضخامت کم آن، حس فوقالعاده ای را به کاربر منتقل میکند و میتوان این ویژگی را جزو اصلیترین نقطهی قوت این اسمارت فون تلقی نمود.
در طرف مقابل هم یک حاشیهی پلاستیکی شفاف دیگری به چشم می خورد که وجه تمایز آن با گوشیهای سونی به حساب میآید. چراغ اعلانات (Notification) هم در این نوار بالایی تعبیه شده تا شما را از تماسهای از دست رفته و یا پیامهای دریافتی خبردار نماید. در مجموع باید گفت که وجود این حاشیهی پلاستیکی در بالا و پایین نمایشگر، کاملا امری سلیقه ایست و نمی توان آن را مطلقا رد و یا پذیرفت.

صفحهنمایش

Idol Alpha از یک صفحه نمایش 4.7 اینچی از نوع IPS بهره میبرد که رزولوشن قابل قبول HD معادل با 720p را ارائه میدهد. این مقدار وضوح تصویر معادل با تراکم پیکسلی 312ppi میباشد که از لحاظ ما بسیار مناسب و قابل قبول است. به لطف پنل IPS استفاده شده در این گوشی، زوایای دید در آن بسیار مناسب و گسترده بوده و سبب شده تا کار با Idol Alpha از هر زاویه ای، لذت بخش شود. صفحه نمایش این گوشی به وسیلهی لایهی Dragon Trail glass پوشانده شده تا از افتادن خط و خش بر روی آن جلوگیری نماید. در واقع باید تایید کنیم که این محافظ صفحه، نسبت به محافظهای Gorilla Glass کمتر شناخته شده میباشند و شاید بتوان Xperia Z را به عنوان شاخصترین گوشی مثال زد که قاب پشتی آن از این محافظ نه چندان معروف، بهره میبرد. در زمینهی رنگ، اشباع رنگها در این گوشی مناسب بوده. همچنین رنگ سفید به نمایش درآمده در آن طبیعی بوده و اصلا به آبی و یا زرد متمایل نمیباشد. صفحه نمایش Idol Alpha حداکثر روشنایی 486nit را ارائه میدهد که این عامل میتواند نقش بسیار مهمی در انعکاس پذیری نمایشگر در زیر تابش آفتاب ایفا نماید. در مجموع باید گفت که صفحه نمایش این گوشی انعکاس نور بالایی دارد و برای خواندن متون و نوشته ها از این صفحه نمایش، باید تلاش بسیار زیادی نمایید. همچنین باید به این موضوع نیز اشاره نماییم که این صفحه نمایش، تاریکی مناسبی برای خواندن متون در شب را ندارد. کمترین میزان روشنایی صفحه نمایش Idol Alpha به 67nit میرسد که مطمئنا چشمانتان را در هنگام کار با گوشی در محیط تاریک، اذیت میکند.
دوربین
در قاب پشتی Idol Alpha یک دوربین با کیفیت 13 مگاپیکسل قرار گرفته که رزولوشن 4128 در 3096 پیکسل را به نمایش میدهد. یک فلاش LED نیز در سمت چپ آن قرار گرفته تا در شرایط نوری ضعیف، عکسهای بهتری را ثبت نماید. در بالای صفحه نمایش این گوشی نیز دوربین دوم 1.3 مگاپیکسلی قرار گرفته که کیفیت خوبی را به همراه دارد و نیاز شما را در زمینهی تماسهای تصویری به خوبی برآورده مینماید.

منوی دوربین این گوشی کاملا استاندارد بوده و هیچ چیز قابل توجهی در آن وجود ندارد. در ستون سمت راست برنامهی دوربین این گوشی، گزینهی تغییر وضعیت عکاسی و فیلمبرداری به چشم میخورد. پایینتر از آن هم کلید مجازی شاتر وجود دارد. در طرف مقابل به ترتیب گزینه های تغییر وضعیت دوربین، تنظیمات و وضعیت فلاش حضور دارند. Idol Alpha از سه حالت عکاسی بهره میبرد که عبارتند از : Sports (برای گرفتن سوژه های در حال حرکت)، Night (برای عکاسی در شرایط نوری ضعیف) و Normal (برای عکاسی در شرایط معمولی). به طور پیش فرض، حالت نرمال به عنوان حالت اصلی دوربین این گوشی میباشد و برای تغییر حالت عکاسی، میبایست به منوی تنظیمات رجوع کنید. اما کیفیت عکسهای گرفته شده با دوربین Idol Alpha از کیفیت نسبی برخوردار است. روشنایی تصاویر گرفته شده با این دوربین در روز، رضایت بخش بوده و جزئیات تصاویر به خوبی قابل تشخیص هستند. همان گونه که در عکس های گرفته شده از این دوربین می بینید، کیفیت تصاویر در فضای باز، مطلوب بوده و مشکلی خاصی از این بابت وجود ندارد. اما گاهی اوقات رنگهای به نمایش در آمده در آن غیر واقعی بوده. به طور اخص، در محیطهای با فضای بسته این عمل بیشتر دیده شد و رنگها به زرد و یا سبز متمایل بودند. همچنین دوربین این گوشی قادر به فیلمبرداری با کیفیت 1080p معادل با Full HD و با سرعت 30 فریم بر ثانیه می باشد. اما شاید قابل توجه ترین ویژگی دوربین این میان رده، مربوط به فوکوس خودکار آن میباشد. سرعت فوکوس خودکار این گوشی از سرعت بالایی برخوردار است و مطمئنا شما هم از این ویژگی Idol Alpha لذت خواهید برد. در نهایت، از مهمترین قابلیتهای دوربین این گوشی میتوان به عکاسی پانوراما، HDR، قابلیت ثبت موقعیت مکانی و زمانی عکسها و فیلمهای گرفته شده و قابلیت تشخیص چهره اشاره نمود.
سختافزار، سیستمعامل و کارآیی
مانند بسیاری دیگر از میان رده های بازار، Idol Alpha مجهز به یک پردازندهی چهار هسته ای Cortex A9 است. اما این پردازنده قادر خواهد بود تا حداکثر سرعت 1.2 گیگاهرتز دستورات را پردازش نماید. در کنار این پردازنده، یک رم یک گیگابایتی به چشم میخورد که بر روی چیپ مدیاتک نسخهی MT6589 قرار گرفتهاند. قرارگیری این اجزا در کنار همدیگر، عملکرد خوب و قابل قبولی را برای Idol Alpha به ارمغان آورده است. در حقیقت پردازندهی این گوشی در استفاده های روزمره، عملکرد مناسبی دارد و کاربرانش را ناامید نخواهد نمود. اما در مورد برنامه ها و بازیهای سنگین، به همین راحتی نمیتوان سخن گفت. چرا که این گوشی مطمئنا در اجرای بازهای سنگین به مشکل برخواهد خورد. در واقع با قرارگیری Idol Alpha در رستهی گوشیهای میان رده، نمیتوان انتظار اجرای فرمانهای سنگین توسط این محصول را داشت. اما در زمینهی اجرای برنامه ها گرافیکی، Idol Alpha با چیپ گرافیکی PowerVR SGX544 و با سرعت 286 مگاهرتز، عملکرد معمولی دارد. این گوشی در اجرای بازیهای ساده و نیمه سنگین، عملکرد خوب و قابل قبولی داشت و هیچ کندی در آن ندیدیم. اما هر چه میزان تقاضای شما در بازیهای سنگین از این گوشی بیشتر شود، کندی و مکث بیشتری هم از آن خواهید دید. نتایج بنچ مارک معروف AnTuTu، دیجیزا تاییدی بر حرف های ما در مورد عملکرد این گوشی میباشد.

آلکاتل به طور پیش فرض از نسخهی 4.2 سیستم عامل اندروید برای Idol Alpha استفاده نموده است. به واقع وجود اندروید 4.2 برای این اسمارت فون ممکن است کمی کاربران را آزرده خاطر کند. اما قرارگیری رابط کاربری آلکاتل بر روی این میان رده سبب شده تا کار با آن جذابتر شود. در واقع رابط کاربری آلکاتل، بیشتر تغییراتی را بر روی صفحهی لاک اسکرین و آیکونها این گوشی داده است. صفحهی لاک اسکرین این گوشی همانند پرچمدار نسل قبلی خود میباشد و یک افکت تصویری خاص به آیکون قفل تصویر داده شده که به کمک سنسور ژیروسکوپ و با حرکت دادن گوشی، این قفل نیز در مساحت یک دایره حرکت میکند. همچنین آیکون لیست برنامه ها در این گوشی آورده شده تا کاربران به طور راحتتر و سریعتری به برنامه های نصب شده در این گوشی، دسترسی داشته باشند. علاوه بر این بعضی از برنامه هایی که به طور پیش فرض بر روی این گوشی نصب شدهاند، بر روی Homescreen هم وجود دارند. دست آخر آلکاتل برای راحتی حال کاربران این محصول خود، چند برنامه محبوب و البته ضروری را به طور پیش فرض بر روی Idol Alpha نصب نموده که به اختصار میتوان به Shazam، Skype، Viber، Whatsapp و OfficeSuite اشاره نمود. شرکت فرانسوی آلکاتل برای این میان ردهی خود از یک باتری لیتیم یونی با ظرفیت 2000 میلی آمپر ساعت به کار برده است. این باتری قادر خواهد بود تا 720 ساعت معادل با 30 روز در حالت استندبای شارژدهی نماید. همچنین کاربران میتوانند تا 20 ساعت به مکالمهی ممتد با این گوشی بپردازید. اما تجربهی شخصی ما با این گوشی نشان میدهد که به سختی قادر خواهید بود که با یک بار شارژ کامل، بتوانید بیش از یک روز با این گوشی کار کنید. به عبارت دیگر؛ در استفادهی نه چندان سنگین از این محصول، مجبور خواهید بود آن را حداقل یک بار در روز شارژ نمایید.
برای ذخیره سازی برنامه ها و فایلها خود در این گوشی، تنها 16 گیگابایت در اختیارتان خواهد بود و هیچ راهی برای افزایش این مقدار حافظه وجود ندارد. بدین معنا که این گوشی متاسفانه از کارت حافظهی microSD پشتیبانی نمیکند و کاربران میبایست به همین 16 گیگابایت حافظهی داخلی در این گوشی، بسنده نمایند. جالب است بدانید که از همین مقدار حافظهی داخلی، تنها حدود 12 گیگابایت از آن در اختیار کاربران خواهد بود و مابقی آن توسط برنامه های از پیش نصب شدهی بر روی گوشی، اشغال شده است.
جمع بندی
در مجموع ما Alcatel Idol Alpha را یک گوشی کاملا دوست داشتنی با طراحی و کیفیت ساخت مثال زدنی میدانیم. فرق نمیکند که طرفدار برند آلکاتل باشید یا نه؛ مطمئنا از دست گرفتن این گوشی حس خوشایندی خواهید داشت و از آن نهایت لذت را خواهید برد. اما به جرات میتوان کیفیت ساخت مرغوب این محصول را تنها و اصلیترین ویژگی بارز آن دانست و مابقی قسمتهای آن را عادی و معمولی قلمداد کرد. نکتهی قابل تامل دیگر در مورد این میان رده که ممکن است ذهن بسیاری از کاربران را به خود درگیر نماید، قیمت بالای آن نسبت به سایر رقبا میباشد. به واقع این سوال بیشتر توسط کسانی که تجربهی کار با این دستگاه را نداشتند، پرسیده میشود. اما باید اقرار نماییم که کیفیت مرغوب، ضخامت و وزن کم این گوشی، سبب تفاوت قیمتی این گوشی با سایر میان رده های بازار شده است.
مشخصات فنی Alcatel Idol Alpha 6032X Mobile Phone
مشخصات کلی
-
ابعاد
7.5 × 66.6 × 138 میلیمتر
-
توضیحات سیم کارت
سایز میکرو (12 × 15 میلیمتر)
-
وزن
117.4 گرم
-
ساختار بدنه
پلاسایک
-
تعداد سیم کارت
تک سیم کارت
پردازنده
-
تراشه
Mediatek MT6589 Chipset
-
پردازندهی مرکزی
Quad-core Cortex-A7
-
نوع پردازنده
32 بیت
-
فرکانس پردازندهی مرکزی
1.2 گیگاهرتز
-
پردازندهی گرافیکی
PowerVR SGX544
حافظه
-
حافظه داخلی
16 گیگابایت
-
مقدار RAM
1 گیگابایت
-
پشتیبانی از کارت حافظه جانبی
ندارد
صفحه نمایش
-
صفحه نمایش رنگی
بله
-
صفحه نمایش لمسی
بله
-
فناوری صفحهنمایش
IPS
-
بازهی اندازه صفحه نمایش
4.5 تا 5.0 اینچ
-
اندازه
4.7 اینچ
-
رزولوشن
720×1280
-
تراکم پیکسلی
312 پیکسل بر هر اینچ
-
محافظت
ندارد
-
تعداد رنگ
16 میلیون رنگ
-
سایر قابلیتها
قابلیت دریافت تا 5 لمس همزمان
ارتباطات
-
شبکه های ارتباطی
2G
,3G
-
شبکه 2G
GSM 850 / 900 / 1800 / 1900
-
شبکه 3G
HSDPA 850 / 1900 / 2100 -
HSPA با سرعت دانلود 42.2 مگابیت بر ثانیه و آپلود 11.5 مگابیت بر ثانیه
-
فنآوریهای ارتباطی
GPRS
,EDGE
,Wi-Fi
,بلوتوث
,رادیو
-
رادیو
رادیو FM به همراه RDS
-
Wi-Fi
Wi-Fi 802.11 b/g/n -
Wi-Fi Direct, DLNA, Hotspot
-
فنآوری مکانیابی
A-GPS
-
بلوتوث
نسخه 4.0 -
A2DP
-
درگاه ارتباطی
microUSB v2.0
دوربین
-
دوربینهای پشت گوشی
1 ماژول دوربین
-
رزولوشن عکس
13 مگاپیکسل
-
فناوری فوکوس
AutoFocus
-
فلش
LED
-
قابلیتهای دوربین
قابلیت ثبت موقعیت جغرافیایی عکسها و فیلمها (Geo-Tagging) -
قابلیت فوکوس با اشاره روی سوژه (Touch Focus)
-
قابلیت تشخیص چهره و لبخند (Face and Smile Detection)
-
قابلیت عکاسی پانوراما (Panorama)
-
قابلیت عکاسی HDR
-
فیلمبرداری
رزولوشن 1080 × 1920 و سرعت 30 فریم بر ثانیه (1080p@30FPS)
-
دوربین سلفی
دارای سنسور با رزولوشن 1.3 مگاپیکسل -
فیلمبرداری با رزولوشن 1280 × 720 و سرعت 30 فریم بر ثانیه (720p@30FPS)
صدا
-
بلندگو
دارد
-
خروجی صدا
جک 3.5 میلیمتری
امکانات نرم افزاری
-
سیستم عاملAndroid
-
نسخه سیستم عامل
Andriod Jelly Bean 4.2
-
پشتیبانی از زبان فارسی
بله
-
منوی فارسی
دارد
-
قابلیتهای نرمافزاری
MMS
,ایمیل
,مرورگر HTML5
,قابلیت نمایش اسناد مایکروسافت آفیس
,قابلیت نمایش فایلهای متنی PDF
,برنامه ویرایش عکس
,سرویسهای گوگل شامل Google Search, Google Maps, Gmail و YouTube
,قابلیت استفاده از سرویس شبکههای اجتماعی
-
دفترچه تلفن
با امکان افزودن مخاطب به تعداد بینهایت
-
موسیقی
MP3
,eAAC
,WMA
,WAV
-
ویدیو
MP4
,H.264
-
ضبط صدا
بله
سایر مشخصات
-
حسگرها
قطبنما (Compass)
,شتابسنج (Accelerometer)
,مجاورت (Proximity)
-
باتری قابل تعویض
خیر
-
مشخصات باتری
باتری از نوع لیتیوم-یون با ظرفیت 2000 میلیآمپر ساعت
-
میزان شارژ آماده به کار
720 ساعت
-
میزان شارژ مکالمه
20 ساعت
-
سایر قابلیتها
قابلیت حذف صداهای مزاحم هنگام مکالمه با استفاده از میکروفون دوم (Active Noise Cancellation With Dedicated Mic)
-
اقلام همراه گوشی
باتری
,دفترچه راهنما
,کابل USB
,شارژر
منبع: دیجیزا