گوشی موبایل اسمارت مدل TESLA X9320 دو سیم‌کارت ظرفیت 16 گیگابایت

Smart TESLA X9320 Dual SIM 16GB Mobile Phone

  • برند :
    اسمارت
  • دسته‌بندی :
    گوشی موبایل

  • حافظه داخلی: 16 گیگابایت
  • شبکه های ارتباطی: 2G، 3G
  • دوربین: 1 ماژول دوربین
  • سیستم عامل: Android
  • توضیحات سیم کارت: سایز میکرو (12 × 15 میلی‌متر)
  • مقدار RAM: 2 گیگابایت
  • رزولوشن عکس: 16 مگاپیکسل
  • نسخه سیستم عامل: Andriod KitKat 4.4
  • فناوری صفحه‌نمایش: IPS
  • اندازه: 5.0
  • تعداد سیم کارت: دو
هشدار سامانه همتا: حتما در زمان تحویل دستگاه، به کمک کد فعال‌سازی چاپ شده روی جعبه یا کارت گارانتی، دستگاه را از طریق #7777*، برای سیم‌کارت خود فعال‌سازی کنید. آموزش تصویری در آدرس اینترنتی hmti.ir/05

نقد و بررسی اجمالی
Smart TESLA X9320 Dual SIM 16GB Mobile Phone

اواسط پاییز سال 1393 تهران میزبان مراسم رونمایی از 8 تلفن هوشمند جدید بود. در مراسم معرفی این محصولات، شاهد ورود یک برند جدید به جمع محدود برندهای ایرانی فعال در عرصه تلفن‌های هوشمند بودیم. شرکت اسمارت گوشی‌های خود را با برند «اسمارت» (Smart) روانه بازار کرده است. گروه شرکت‌های اسمارت از مجموعه‌های مختلفی تشکیل شده است. اولین شرکت از این خانواده از سال 1379 فعالیت خود را آغاز کرد. این شرکت‌ها در زمینه‌های مختلف تجاری فعالیت دارند. آخرین شرکت از این گروه، در سال 1389 شروع به کار کرد و در حال حاضر نماینده انحصاری گوشی‌های اسمارت در ایران است. ساخت این محصولات در کشور چین و در کارخانه‌هایی که به تولید محصولات ایسر، ایسوس یا ZTE می‌پردازند انجام می‌گیرد. از ویژگی‌های گوشی‌های اسمارت می‌توان به دو سیم‌کارته بودن آن‌ها اشاره کرد. همه گوشی‌های اسمارت به اندروید نسخه 4.4 مجهز شده‌اند و کیفیت ساخت قابل قبول و طراحی‌های مناسبی دارند. همان‌طور که اشاره شده، تاکنون 8 تلفن هوشمند توسط این شرکت معرفی شده‌اند. این مدل‌ها با نام‌های TESLA ،PRIME ،CLIO ،Leto ،Vega ،Ultra ،dido و Coral شناخته می‌شوند. مدل TESLA به صفحه‌نمایشی 5 اینچی با رزولوشن 1080 × 1920 پیکسل مجهز شده است و از یک پردازشگر 8 هسته‌ای با فرکانس کاری 2 گیگاهرتز بر روی چیپ‌ست مدیاتک MT6592 و 2 گیگابایت رم بهره می‌برد. حافظه داخلی این گوشی 16 گیگابایت است. یک دوربین 16 مگاپیکسلی در پشت گوشی و یک دوربین 8 مگاپیکسلی در جلوی آن تعبیه شده است. سیستم‌عامل این تبلت اندروید نسخه 4.4 است. این گوشی به مانند سایر گوشی‌های «اسمارت» دو سیم‌کارته است. در این گوشی یک باتری لیتیوم پلیمری با ظرفیت 2350 میلی آمپر-ساعت تعبیه شده که می‌تواند تا 253 ساعت در حالت استند-بای، تا 11.5 ساعت مکالمه در حالت 3G و تا 16.5 ساعت مکالمه در حالت 2G شارژ را در خود نگه دارد.

  • کیفیت ساخت
  • ارزش خرید به نسبت قیمت
  • نوآوری
  • امکانات و قابلیت ها
  • سهولت استفاده
  • طراحی و ظاهر
نقاط قوت

  • صفحه‌ی نمایش با رزولوشن بالا
  • باتری پرظرفیت
  • بدنه فلزی/شیشه‌ای
  • دو سیم کارت
نقاط ضعف

  • دوربین اصلی و سلفی با کیفیت پایین
  • وزن زیاد
  • عدم پشتیبانی از کارت حافظه

نقد و بررسی تخصصی

اندروید را می‌توان نقطه‌ی اشتراک شرکت‌های بزرگ و کوچکی که در زمینه‌ی تولید گوشی‌های هوشمند فعالیت می‌کنند، دانست. اکثر شرکت‌های بزرگ دنیا موفق شده‌اند از این سیستم‌عامل متن‌باز به خوبی در گوشی‌هایی با سخت‌افزار‌های متفاوت، استفاده کنند. در این میان شرکت‌های کوچک که در مقایسه با شرکت‌های بزرگ‌تر تولیدات کم‌تری دارند هم توانستند جایگاه مناسبی در بازار گوشی‌های هوشمند برای خودشان دست و پا کنند. تعداد زیادی از مجموعه‌های چینی از جمله‌ی این شرکت‌ها بودند. احتمالا خبر دارید که تعدادی از همین شرکت‌های چینی بدون سرمایه‌ی اولیه‌ی چشم‌گیر، موفق شده‌اند نام‌شان را در دنیای فناوری و تکنولوژی امروزی برسر زبان‌ها بیاندازند. «هوآوی» و «شیائومی» برندهایی هستند که شاید تا دو سال پیش کم‌تر کسی نام آن‌ها را ‌شنیده بود. «اسمارت» (Smart) هم از آن دسته شرکت‌های چینی است که چند سالی می‌شود تولید گوشی‌های هوشمند بر پایه‌ی سیستم‌عامل اندروید را آغاز کرده است. گوشی‌های این برند با سخت‌افزار قابل قبول و قیمت مناسب محبوبیت مناسبی در میان کاربران ایرانی پیدا کرده‌اند. 

گوشی «اسمارت تسلا» (Smart Tesla) را که در این‌جا قصد نقد و بررسی‌اش را داریم به نوعی می‌توان پرچم‌دار شرکت تسلا دانست؛ زیرا از لحاظ قطعات سختافزاری و طراحی ظاهری یک سر و گردن بالاتر از دیگر گوشی‌های ساخته شده توسط این شرکت است. این گوشی در آذر ماه سال گذشته (93) وارد بازار ایران شد. 

طراحی و ساخت

احتمالا در نگاه اول تنها موردی که نظر‌تان را جلب خواهد کرد، طراحی کپی برابر اصل تسلا از آیفون است؛ دور فلزی، استفاده از شیشه‌ در پشت و جلوی دستگاه و طراحی مشابه ‌بقیه‌ی قسمت‌ها، جوری که احتمالا تو ذوق‌تان می‌زنند. قاب‌ فلزی که گوشی را دربر گرفته در کنار شیشه‌ی محافظی که در پشت و جلوی گوشی تعبیه شده است، وزن نسبتا سنگین 155 گرمی را برای تسلا رقم زده‌اند. متاسفانه اطلاعات دقیقی در مورد جنس فلز یا محافظ شیشه‌های ‌به‌کار رفته در گوشی در دسترس نیست.

روی لبه‌ی بالایی تسلا فقط جک 3.5 میلی‌متری هدفون به‌چشم می‌خورد. روی لبه‌ی سمت چپ هم تنها شیار سیم کارت اول از نوع میکرو درنظر گرفته شده است. روی لبه‌ی پایینی پورت microUSB و اسپیکر اصلی گوشی به‌همراه میکروفون مکالمه قرار گرفته‌اند. روی لبه‌ی سمت راست هم شیار سیم کارت دوم که آن هم از نوع میکرو است، کلید روشن/خاموش و کلیدهای کنترل صدا به ترتیب از بالا به پایین قابل مشاهده هستند. هر سه کلیدی که به آن‌ها اشاره شد تقریبا شمایلی شبیه به هم دارند. روی سطح جلویی گوشی هم صفحه‌ی نمایش 5 اینچی قرار دارد. در بالای این صفحه حس‌گر نور و مجاورت در کنار اسپیکر مکالمه مشاهده می‌شوند. در کنار این دو هم دوربین سلفی با حس‌گر 8 مگاپیکسلی قرار دارد. نشان تجاری Smart هم در گوشه‌ی بالا و سمت چپ خودنمایی می‌کند. در پایین نمایش‌گر هم کلیدهای کنترلی «بازگشت»، «خانه» و «منو» به ترتیب از راست به چپ قرار دارند. این کلیدها بر خلاف چیزی که در ابتدا به‌نظر می‌رسد، نور پس‌زمینه دارند.

پشت گوشی با طرحی شطرنجی که در مقابل نور انعکاس‌هایی دارد، تزیین شده است. شاید مشاهده‌ی سطح پشتی تسلا شما را به‌یاد «نکسوس4» شرکت LG بیاندازد. شیشه‌ای که در پشت گوشی از آن استفاده شده به طرح‌هایی ‌شبیه به مربع‌‌های کوچک مثل کاشی که در کنار هم چیده شده‌اند، مزین شده است.

این مربع‌ها وقتی در برابر منبع نور قرار می‌گیرند از زوایای مختلف انعکاس زیبایی دارند. در بالای قاب پشتی هم دوربین 16 مگاپیکسلی قرار گرفته است که چیزی حدود سه میلی‌متر از بدنه‌ی گوشی بیرون زده است. در کنار دوربین هم فلش LED گوشی قرار گرفته است. 

قطر 7.3 میلی‌متری که برای این گوشی درنظر گرفته شده است، به خوش دست‌تر شدن‌اش کمک زیادی کرده. جنس بدنه و شیشه‌های به‌کار رفته در گوشی هم مرغوب است و احتمالا توجه تعداد زیادی از کاربران را در نگاه اول به زیبایی‌های خودش، جلب می‌کند. زمانی هم که گوشی را در دست می‌گیرد، حس یک پارچگی به شما دست می‌دهد که قطعا می‌تواند مطلوب باشد.

صفحه نمایش

 

 

احتمالا پس از روشن کردن صفحه‌ی نمایش 5 اینچی اسمارت تسلا از کیفیت آن خیره خواهید ماند. رزولوشن این نمایش‌گر FullHD است (معادل 1920 در 1080 پیکسل) و در هر اینچ‌اش 441 پیکسل گنجانده. ‌اسمارت ‌تسلا حتی برای هماهنگی با نور محیط به سنسور سنجش نور مجهز شده است. البته بیشینه‌ی نور این نمایش‌گر آن‌قدر زیاد است که نیازی نیست بابت دیدن جزییات‌اش زیر نور مستقیم خورشید نگران باشید. حتی برای مشاهده‌ی محتوای نمایش‌گر از زوایای مختلف هم جای نگرانی نیست؛ نمایش‌گر اسمارت تسلا از نوع IPS است. ‌این گوشی به سنسور شتاب‌سنج برای چرخش خودکار هم مجهز شده است. صفحه‌ی لمسی اسمارت تسلا کیفیت خوبی دارد و از لمس ده انگشت به‌صورت هم‌زمان پشتیبانی می‌کند. البته در زمان انجام آزمون‌ لمس، لبه‌ی‌های صفحه‌ی نمایش عمل‌کردی عجیب از خود نشان داد؛ موقع لمس دو نقطه‌ی متفاوت که نزدیک لبه‌ی صفحه‌ی نمایش بودند؛ لمس سومی در نزدیکی لبه شناسایی می‌شد. بدون آن‌که انگشت کوچک‌ترین برخوردی با آن‌جا داشته باشد. این مورد خطای تشخیص صفحه‌ی نمایش گوشی بود که ممکن است در هنگام استفاده از گوشی مشکلاتی ایجاد کند. 

سخت‌افزار، سیستم‌عامل و کارآیی

با وجود قیمت نه‌چندان زیاد اسمارت تسلا، طراحان برای این گوشی از تراشه‌ی قدرتمند 32 بیتی شرکت «مدیاتک»، مدل MT6592 با لیتوگرافی 28 نانومتری ‌استفاده کرده‌اند. این تراشه یک پردازنده‌ی 8 هسته‌ای با فرکانس 2 گیگاهرتز دارد و برای پردازش‌های گرافیکی به پردازنده‌ی Mali 450  مجهز شده است. در کنار این تراشه‌ی قدرتمند استفاده از دو گیگابایت رم، سخت‌افزار نسبتا رده بالایی را برای اسمارت تسلا رقم زده است. امکان اضافه کردن حافظه‌ی داخلی به این گوشی توسط کاربر درنظر گرفته نشده است؛ به همین خاطر هم باید سعی کنید همین 32 گیگابایت را به نحو احسن مدیریت کرده و محتوایی که نیاز دارید با نظم و برنامه‌ریزی روی آن بگنجانید.  

احتمالا ضرفیت باتری اسمارت تسلا آنقدری که برای تغذیه‌ی مناسب نمایش‌گر و تراشه‌ی پرمصرف گوشی نیاز است، بالا نیست. برای اسمارت تسلا از یک باتری 2350 میلی‌آمپر ساعتی استفاده شده است؛ باتری‌ای که به دلیل باز نشدن قاب پپشتی امکان تعویض‌اش توسط خود کاربر ممکن نیست. 

اسمارت تسلا از دو سیم کارت به‌صورت هم‌زمان و شبکه‌ی 3G پشتیبانی می‌کند. اندازه‌ی هر دو سیم کارت میکرو است. از Wi-Fi هم می‌توان برای اتصال به اینترنت پرسرعت کمک گرفت. هم‌چنین برای مکان‌یابی امکان استفاده از GPS فراهم است. مثل اکثر گوشی‌ها، بلوتوث و درگاه USB از نوع مایکرو برای این اسمارت تسلا هم ‌درنظر گرفته شده است. هم‌چنین این گوشی به رادیوی FM مجهز شده است؛ قابلیتی که چند وقتی است کم‌تر در گوشی‌های پرچم‌دار شاهدش هستیم و احتمالا برای تعداد زیادی از کاربران خصوصا در زمان بی‌حوصلگی می‌تواند مفید باشد.

در آزمون Antutu، اسمارت تسلا نتیجه‌ی دور از انتظار 32622 را ثبت کرد؛ انتظار می‌رفت با توجه به سخت‌افزار قدرتمندی که برای این گوشی درنظر گرفته شده است، نتیجه‌ی آزمون بهتر از این‌ها باشد. البته از طرفی وقتی نیم نگاهی به قیمت این محصول بیاندازید پذیرش این نتیجه راحت‌تر می‌شود. در زمان انجام آزمون پایداری، قاب دور اسمارت تسلا، حرارت نسبتا زیادی منتقل می‌کرد که البته برای یک پردازنده‌ی 8 هسته‌ای، طبیعی به‌نظر می‌رسد؛ البته دمای گوشی در شرایط مختلف آزمون بالاتر از 46 درجه‌ی سانتی‌گراد نرفت.  

شرکت اسمارت بر خلاف بسیاری از سازندگان دیگر که علاقه‌ی خاصی به استفاده از رابط کاربری خودشان دارند، تسلا را بدون هیچ رابط کاربری و تغییرات بر روی اندروید عرضه کرده است. اندروید 4.4.2 بدون هیچ‌گونه تغییر در ظاهر و کارایی در این گوشی مورد استفاده قرار گرفته است. تمامی منوها، گرافیک‌ها، آیکون‌ها حتی هشدار‌های اعلان هم چیزی‌هایی هستند که پیش‌تر در اندروید 4.4 اصلی دیده بودیم. البته ‌نمی‌شود با اطمینان گفتن که آیا این گوشی به نسخه‌ی بالاتر به‌روزرسانی می‌شود یا خیر؛ اما گزینه‌ی به‌روزرسانی نرم‌افزار مثل بقیه‌ی گوشی‌ها در بخش تنظیمات درنظر گرفته شده است.  

دوربین

احتمالا کاربران در کنار این سخت‌افزار خوب و رده‌ی قیمتی مناسب، انتظار دوربین‌هایی باکیفیت داشته باشند. در اسمارت تسلا از دوربین‌های 8 و 16 مگایپیکسلی استفاده شده است. دوربین اصلی اسمارت تسلا به یک حس‌گر 16 مگاپیکسلی مجهز شدهاست؛ اما تصاویر ثبت شده توسط آن وضوح بالایی ندارند. در تمامی تصاویر نوعی نویز به چشم می‌خورد که از وضوح تصاویر به حد قابل توجهی کاسته است. تصاویر ثبت شده در نور طبیعی هم کیفیت بالایی ندارند و حد و رمز رنگ‌ها در آن‌ها حفظ نشده است؛ به گونه‌ای که دور رنگ‌های سبز و قهوه‌ای هاله‌ای ایجاد می‌شود. در مقابل تمام نواقص دوربین اصلی، دوربین سلفی از کیفیت خوبی برخوردار است. تصاویر این دوربین، با این‌که فوکوس ثابت دارد و از لنز واید در آن استفاده نشده است، روشنایی و وضوح قابل قبولی دارند. شاید بزرگ‌ترین نقطه‌ ضعف اسمارت تسلا دوربین اصلی آن باشد. دوربین اصلی قادر است ویدیو‌هایی با کیفیت HD ضبط کند. کاربر باید به این نکته توجه داشته باشد که این ویدیو‌ها دارای صدای مونو هستند. تنظیمات اصلی دوربین، همان تنظیمات پیش‌فرض اندروید است. البته قابلیت تهیه تصاویر HDR و پاناروما هم در کنار این تنظیمات وجود دارد. در کنار این امکانات مواردی نظیر تشخیص چهره و عکاسی با تاخیر هم به‌چشم می‌خورد. 

جمع‌بندی

اسمارت تسلا با طراحی یک‌پارچه و زیبای‌اش در نگاه اول کاربران را به خود جذب می‌کند. این جذابیت تنها در ظاهر گوشی وجود ندارد؛ بلکه در تولید این گوشی از مواد مرغوبی استفاده شده است. سخت‌افزار تسلا هم با توجه به تراشه‌ی مدیاتک و 2 گیگابایت رم تقریبا از رده بالاهای بازار ‌به‌شمار می‌رود. حافظه‌ی داخلی 32 گیگابایتی شاید کار بسیاری از کاربران را راه بیاندازد، اما برای این گوشی امکان افزودن حافظه درنظر گرفته نشده است. دوربین اصلی تسلا بزرگ‌ترین نقطه‌ ضعف آن است. شاید تنها موردی که از ارزش خرید این گوشی می‌کاهد، دوربین اصلی‌اش باشد. در مقابل دوربین سلفی تصاویر قابل قبولی را ثبت می‌کند. 

سخن آخر

اگر دنبال یک گوشی با سخت‌افزار قوی و ظاهری شیک هستید، در این رده از قیمت اسمارت تسلا می‌تواند برای‌تان انتخابی مناسب باشد. 

مشخصات فنی Smart TESLA X9320 Dual SIM 16GB Mobile Phone

مشخصات کلی

  • ابعاد

    7.3 × 70 × 144 میلی‌متر
  • توضیحات سیم کارت

    سایز میکرو (12 × 15 میلی‌متر)

  • وزن

    151 گرم
  • ساختار بدنه

    فلز و شیشه
  • تعداد سیم کارت

    دو سیم کارت

پردازنده

  • تراشه

    Mediatek MT6592 Chipset
  • پردازنده‌ی مرکزی

    Octa Core CPU
  • نوع پردازنده

    32 بیت

  • فرکانس پردازنده‌ی مرکزی

    2.0 گیگاهرتز
  • پردازنده‌ی گرافیکی

    Mali-450 MP4

حافظه

  • حافظه داخلی

    16 گیگابایت

  • مقدار RAM

    2 گیگابایت

  • پشتیبانی از کارت حافظه جانبی

    ندارد

صفحه نمایش

  • صفحه نمایش رنگی

    بله

  • صفحه نمایش لمسی

    بله

  • فناوری صفحه‌نمایش

    IPS

  • بازه‌ی اندازه صفحه نمایش

    5.0 تا 5.5 اینچ

  • اندازه

    5.0 اینچ

  • رزولوشن

    1920 × 1080 | FullHD
  • تراکم پیکسلی

    441 پیکسل بر هر اینچ
  • محافظت

    دارد

  • تعداد رنگ

    16 میلیون رنگ

  • سایر قابلیت‌ها

    قابلیت دریافت تا 5 لمس همزمان

ارتباطات

  • شبکه های ارتباطی

    2G
    ,

    3G

  • شبکه 2G

    GSM 850 / 900 / 1800 / 1900
  • شبکه 3G

    HSDPA 850 / 900 / 1900 / 2100


  • HSPA با سرعت دانلود 21.1 مگابیت بر ثانیه و آپلود 5.76 مگابیت بر ثانیه
  • فن‌آوری‌های ارتباطی

    GPRS
    ,

    EDGE
    ,

    Wi-Fi
    ,

    بلوتوث
    ,

    رادیو

  • رادیو

    رادیو FM
  • Wi-Fi

    Wi-Fi 802.11 a/b/g/n
  • فن‌آوری مکان‌یابی

    A-GPS

  • بلوتوث

    نسخه‌ 4.0
  • درگاه ارتباطی

    microUSB v2.0

دوربین

  • دوربین

    1 ماژول دوربین

  • رزولوشن عکس

    16 مگاپیکسل

  • فناوری فوکوس

    AutoFocus

  • فلش

    LED

  • قابلیت‌های دوربین

    قابلیت ثبت موقعیت جغرافیایی عکس‌ها و فیلم‌ها (Geo-Tagging)


  • قابلیت فوکوس با اشاره روی سوژه (Touch Focus)

  • قابلیت تشخیص چهره (Face Detection)

  • قابلیت عکاسی پانوراما (Panorama)
  • فیلمبرداری

    قابلیت فیلمبرداری دارد.
  • دوربین سلفی

    دارای سنسور با رزولوشن 8 مگاپیکسل

صدا

  • بلندگو

    دارد

  • خروجی صدا

    جک 3.5 میلی‌متری

امکانات نرم افزاری

  • سیستم عامل
    Android
  • نسخه سیستم عامل

    Andriod KitKat 4.4

  • پشتیبانی از زبان فارسی

    بله

  • منوی فارسی

    دارد

  • قابلیت‌های نرم‌افزاری

    MMS
    ,

    ایمیل
    ,

    مرورگر HTML5
    ,

    قابلیت نمایش اسناد مایکروسافت آفیس
    ,

    قابلیت نمایش فایل‌های متنی PDF
    ,

    برنامه ویرایش عکس
    ,

    سرویس‌های گوگل شامل Google Search, Google Maps, Gmail و YouTube
    ,

    قابلیت استفاده از سرویس شبکه‌های اجتماعی

  • دفترچه تلفن

    با امکان افزودن مخاطب به تعداد بی‌نهایت
  • موسیقی

    MP3
    ,

    WAV

  • ویدیو

    MP4
    ,

    H.264

  • ضبط صدا

    بله

سایر مشخصات

  • حس‌گرها

    شتاب‌سنج (Accelerometer)
    ,

    مجاورت (Proximity)
    ,

    روشنایی (Light)
    ,

    ژیروسکوپ (Gyro)

  • باتری قابل تعویض

    خیر

  • مشخصات باتری

    باتری از نوع لیتیوم-پلیمر با ظرفیت 2350 میلی‌آمپر ساعت
  • میزان شارژ آماده به کار

    253 ساعت
  • اقلام همراه گوشی

    دفترچه‌ راهنما
    ,

    کابل USB
    ,

    کاور
    ,

    شارژر
    ,

    هندزفری

منبع: دیجیزا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *