MSI Z370 GODLIKE GAMING Motherboard
- برند :
ام اس آی - دستهبندی :
مادربرد

نقد و بررسی اجمالی
MSI Z370 GODLIKE GAMING Motherboard
مادربرد» شرکت «Z370 GODLIKE GAMING» اماسآی» (MSI) به چیپست Z370 اینتل مجهز شده است و میتوان از پردازندههای Celeron، Pentium و نسل هشتم، i3، i5، i7 که قابل نصب روی سوکت Intel LGA 1151 هستند، در آن استفاده کرد. چهار عدد اسلات برای نصب حافظهی RAM در این مادربرد وجود دارد که میتوان تا 64 گیگابایت حافظهی DDR4 را در آن نصب و به صورت دوکاناله پیکربندی کرد. این مادربرد دارای 4 اسلات PCI Express x16 است و اجازهی نصب انواع کارتهای گرافیک را روی مادربرد به کاربر میدهد. بین اسلاتها نصب کارت گرافیک، فضای خوبی وجود دارد و هوا میتواند به راحتی بین کارتهای گرافیکی نصب شده جریان پیدا کند. مادربرد Z370 GODLIKE GAMING دارای یک اسلات PCI Express x1، سه کانکتور M.2 و شش کانکتور SATA 3.0 است. کانکتورهای M.2 در حد فاصل بین اسلاتهای کارت گرافیک تعبیه شدهاند و با این روش از فضای روی مادربرد به صورت بهینه استفاده شدهاست. ام اس آی در ساخت این مادربرد گیمینگ از مواد باکیفیتی استفاده کرده و مجموعهی مناسبی از امکانات را فراهم آورده است. صدای مادربرد از نوع 7.1کاناله است که با استفاده از کارت صدای داخلی Realtek ALC1220 امکان شنیدن صدایی فراگیر را در اختیار کاربر میگذارد. برای ارتباطدادن مادربرد به شبکه بهصورت کابلی، یک عدد سوکتLAN گیگابیتی در اختیار خواهید داشت که از سرعت و کیفیت بالایی برخوردار است. برای زیبایی و ایجاد فضای دلنشین با نور، شرکت ام اس آی از Mystic Light برای ارائهی 16.8 میلیون رنگ و 17 افکت LED استفاده کرده است تا تجربهی گیمینگ متفاوتتری فراهم کند. این نورپردازی در بخشهای مختلف مادربرد اعمال شده و چهرهی محصول را به کل دگرگون کردهاست.
- امکان پشتیبانی از 5 حافظه M.2
- امکان پشتیبانی از رمهای تا فرکانس 4133 مگاهرتز
- مجهز به 18 فاز توانرسان به پردازنده مرکزی
- شبکه قدرتمند با سه خروجی LAN اتصال Wi-Fi
- امکانات صوتی پیشرفته و ردهبالا
- ظاهر جذاب
- امکان شخصیسازی تمامی نورهای LED روی برد
- قیمت بالا
نقد و بررسی تخصصی
بعضی کالاها برای این طراحی و تولید میشوند که رکوردها را بشکنند، استانداردها را جابجا کنند و بهنوعی سلاحی برای قدرتنمایی سازندهشان محسوب شوند. قطعا مادربرد مدل Z370 GODLIKE GAMING شرکت MSI هم یکی از همین محصولات است. کمتر کاربری به چنین سطح بالایی از امکانات و قابلیتها در یک مادربرد نیاز دارد. ام اس آی برای ساخت این مادربرد تنها به بیشترینها، سریعترینها و قویترینها فکر کرده و محدودیتی هم برای قیمت تمام شده محصول در نظر نگرفته. وجود چهار اسلات PCIe، سه سوکت حافظه M.2، هجده فاز توانرسان پردازنده و پشتیبانی از رمهای DDR4 تا فرکانس 4133 مگاهرتز تنها چند مورد برای اثبات این موضوع هستند. حتی این زیادهخواهی را میتوان در ظاهر این مادربرد هم مشاهده کرد. ام اس آی تا جایی که توانسته از سینکهای خنککننده، کاورهای فلزی و چراغهای LED RGB در قسمتهای مختلف مادربرد استفاده کرده و ظاهری متفاوت به آن بخشیده است. در ادامه به بررسی دقیقتر این ابر مادربرد میپردازیم و اینکه واقعا برای چه سطحی از کاربری باید به سراغ چنین محصول گرانقیمتی رفت.
اژدهای آتشین MSI

شرکت ام اس آی همیشه تاکید زیادی روی تولید محصولات مخصوص بازی، از سختافزار گرفته تا لوازم جانبی داشته و سعی بر این داشته که در بین رقبا بهترین باشد. همین تاکید در مادربردهای این شرکت هم قابل مشاهده است و بیشتر مادربردهای ردهبالای این شرکت عبارت GAMING را در نام خود یدک میکشند. این مادربردها در دستهبندی ام اس آی به سه رده Enthusiast GAMING، Performance GAMING و Arsenal GAMING تقسیم میشوند که هر کدام از آنها خصوصیات خود را دارند. میتوان گفت کاملترین مادربردهای مخصوص بازی در دسته Enthusiast قرار میگیرند و قدرت و هنر ام اس آی در ساخت مادربرد را به رخ میکشند. در ساخت این مادربردها از بهترین خازنها و مدارها و قطعات استفاده میشود و این امر باعث افزایش چشمگیر کارایی، پایداری و دوام در این سری محصولات میشود.

در کنار کارایی، ام اس آی از جذابیت ظاهری این دسته از مادربردها هم غافل نشده و اتفاقا به این امر توجه زیادی هم کرده است. به ترتیبی که در چند قسمت از مادربرد به شکلهای مختلف نقطهای و نواری از چراغهای LED استفاده شده که قابلیت پخش نور در چندین حالت مختلف و با رنگهای RGB را دارند. رنگهای RGB به این معنی است که کاربر میتوان با ترکیب سه رنگ اصلی قرمز، سبز و آبی به 16.8 میلیون رنگ مختلف دست پیدا کند و نور LEDهای مادربرد خود را به هر رنگی که دوست دارد درآورد. جدای از LEDهای روی خود مادربرد، هدرهای 4 پینی روی این مدل طراحی شده که میتوان نوارهای LED جداگانه را هم به آن متصل و کنترل کرد. این ترکیب میتواند فضای داخل کیس شما را کاملا منحصر به فرد و رویایی کند. زیبایی ظاهری که به هر گیمری حس رضایت کامل از سیستم قدرتمندش را میدهد. کنترل تمامی LEDها توسط نرمافزار MSI Mystic Light Sync انجام میشود. همچنین با این نرمافزار میتوان شخصیسازی نور دیگر سختافزارها و حتی لوازم جانبی مانند ماوس و کیبورد را هم انجام داد. البته به شرطی که این ابزارهای جانبی با این نرمافزار سازگار باشند که برندهای معتبری مانند Razer، SteelSeries، Corsair، Cooler Master و غیره هستند و تعداد آنها هم کم نیست.

چیپست و سوکت، تخت پادشاهی
بخش اعظم و بسیار مهمی از پردازشهای یک کامپیوتر در پردازنده مرکزی یا CPU آن صورت میگیرد، پس برای دستیابی به بهینهترین کارایی، باید بهترین نوع پشتیبانی از مغز کامپیوتر شما صورت گیرد. از آنجایی که معمولا پردازندههایی که برای کامپیوترهای مخصوص بازی انتخاب میشوند نیاز به توان بالا و پایداری دارند، از قویترین و باکیفیتترین خازنهای توان رسانی در مادربردهای مخصوص بازی استفاده میشود و شرکتهای سازنده در این زمینه دست و دلباز هستند. این مادربرد مجهز به سوکت 1151 اینتل برای پشتیبانی از پردازندههای نسل هشتم Core i اینتل با نام تجاری Coffee Lake یا Kaby Lake Refresh است. چیپست هم از سری Z370 اینتل است که عرضه آن به اواخر سال 2017 برمیگردد. این چیپست لیتوگرافی یا معماری ساخت 22 نانومتری دارد و توان مصرفی TDP آن 6 وات اعلام شد است. از آنجایی که در این مادربرد همه چیز عجیب است، برای توان رسانی به پردازنده از تعداد خیرهکننده 18 فاز استفاده شده که برای مادربردی در این رده و با این چیپست تقریبا بیمانند است و معمولا برای مادربردهای با چیپست سری X مانند X399 از این تعداد فاز استفاده میشود. این تعداد بالای فاز نه تنها پایداری عملکرد پردازنده مرکزی و کل سیستم در بارگذاریهای سنگین را تضمین میکند، بلکه برای اورکلاک کردن پردازنده مرکزی تا سطوح بالا هم میتوان روی آنها حساب باز کرد.

رم و گرافیک، اسلاتهای توسعه
در تعریف میزان پشتیبانی از رم و کارت گرافیک برای مادربردهای مخصوص بازی باید از عبارت “هرچه بیشتر، بهتر” استفاده کرد. هرچه مادربرد توانایی پشتیبانی از تعداد کارت گرافیک بیشتر و رم با فرکانس و ظرفیت بالاتری داشته باشد، ارزشمندتر است. این مادربرد مجهز به چهار اسلات رم از نوع DDR4 است که قابلیت پشتیبانی تا 64 گیگابایت (هر اسلات تا 16 گیگابایت) را دارد. میزان فرکانس هم به صورت پایه از 2133 تا 2666 مگاهرتز است و به کمک اورکلاک میتوان این عدد را به میزان فوقالعاده 4133 مگاهرتز هم رساند. به این ترتیب شما با داشتن این مادربرد هیچ محدودیتی در انتخاب رم نخواهید داشت. این مدل از تکنولوژی XMP اینتل و معماری دو کاناله هم پشتیبانی میکند که رمها را به صورت دوتا دوتا با یکدیگر همکانال میکند و سرعت و پهنای باند آنها را نسبت به حالت معمول افزایش میدهد.

برای اتصال کارت گرافیک روی این مادربرد چهار اسلات PCIe 3.0 x16 تعبیه شده است. البته باید به این نکته توجه داشت که تنها در صورت اتصال یک عدد کارت گرافیک، این مادربرد قابلیت پشتیبانی در حالت 16x را خواهد داشت و این پشتیبانی در زمان اتصال دو کارت به 8X و بیش از دو کارت به 4x میرسد. دقت داشته باشید که یک کارت را حتما روی اسلات اول از بالا و دو کارت را روی اسلاتهای اول و سوم نصب کنید تا بالاترین کارایی را داشته باشید. اگر روی این مادربرد دو کارت گرافیک از سری انویدیا نصب کنید میتوانید بین آنها ارتباط SLI دومسیره ایجاد کنید. این اتصال برای کارتهای گرافیک سری AMD تا اتصال چهار مسیره CrossFireX است. این مادربرد حرفهای قابلیت پشتیبانی از انواع کارتهای گرافیک با رابط PCIe 3.0 را دارد و فضای کافی روی برد و فاصله بین اسلاتها هم به کاربر اجازه میدهد از کارتهای رده بالا با سیستمهای خنککننده بزرگ استفاده کند.

اتصالات ذخیرهسازی، بهترین و سریعترین باشید
این مادربرد رده بالا از سه نوع حافظه داخلی با رابطهای SATA، M.2 و U.2 پشتیبانی میکند و این بهترین و کاملترین نوع پشتیبانی است. نکته جذابتر تعداد این پورتها است که برای SATA شش عدد و از نوع 6Gb/s و برای M.2 سه اسلات و از نوع M Key است. پورتهای M.2 و U.2 از حافظههای PCIe 3.0 x4 NVMe پشتیبانی میکنند که سرعت و عملکرد خیرهکنندهای دارند و اتصال آنها به صورت دوتایی یا سهتایی میتواند سرعت کلی سیستم را به میزان قابل توجهی افزایش دهد. جایی که تفاوت یک سیستم معمولی و یک سیستم کاملا حرفهای مخصوص بازی به وضوح مشهود است. دو اسلات M2_1 و M2_3 از حافظههای نوع 2242، 2260، 2280 و 22110 و یک اسلات M2_2 از انواع 2242، 2260 و 2280 پشتیبانی میکنند. تمامی این اسلاتها قابلیت پشتیبانی از حافظههای بسیار پرسرعت Intel Optane را هم دارند.

روی هر سه اسلات M.2 یک لایه فلزی قرار گرفته که حافظهها توسط آنها محافظت و البته خنک میشوند. این امر هم ب زیبایی مادربرد کمک میکند و هم به حافظه اجازه میدهد همیشه عملکردی در بالاترین سطح داشته باشند. جدای از تمامی این رابطهای اتصال حافظه داخلی، ام اس آی پای را فراتر هم گذاشته و داخل جعبه این مادربرد یک کارت توسعه قرار داده که روی یکی از اسلاتهای PCI مادربرد سوار میشود و امکان اتصال دو حافظه M.2 دیگر را هم به شما میدهد و از این طریق میتوان تعداد حافظههای M.2 را به عدد خیرهکننده 5 رساند. البته اینکه واقعا در عمل یک کاربر برای چنین مادربردی با این نوع کاربری نیاز به این تعداد حافظه M.2 داشته باشد یا خیر جای سوال دارد، اما در طراحی این مادربرد این سوالها در ذهن سازندگان نقش نبسته و آنها فقط روی یک چیز تمرکز کردهاند؛ بیشترین!

شبکه، صدا، امکانات
تجربه بازی کردن به صورت حرفهای زمانی کامل میشود که امکاناتی مانند شبکه و صدا هم در بهترین شرایط خود باشند. از چنین مادربردی هم انتظاری جز بهترینها را نباید داشت. ام اس آی برای این مادربرد از کنترلر شبکه Killer E2500 برای پورتهای LAN و Killer 1535 برای اتصال بیسیم Wi-Fi استفاده کرده است. در پنل پشتی مادربرد سه پورت LAN وجود دارد که میتوان همزمان سه ابزار مختلف را به آنها متصل کرد. پهنای باند در هر پورت LAN برابر با 1000 MBPS و برای اتصال Wi-Fi برابر با 867 MBPS است و به همین دلیل ام اس آی ادعا دارد این مادربرد میتواند در هر ثانیه 3867 مگابیت اطلاعات را از طریق شبکه منتقل کند. کنترلر شبکه این مادربرد قابلیت صفبندی نرمافزارها را دارد و میتواند بیشترین پهنای باند را به مواردی اختصاص دهد که از بقیه اهمیت بیشتری دارند. برای مثال کاربر میتواند به صورت همزمان هم آنلاین بازی کند و هم دانلود کند. در چنین شرایطی پهنای باند مورد نیاز برای اجرای بدون لگ در اختیار بازی قرار میگیرد و مابقی پهنای باند صرف دانلود میشود.


همچنین این مادربرد قابلیت Killer XTEND را هم دارد. به ترتیبی که میتوان کیس را به یک مرکز تقسیم قدرتمند شبکه تبدیل کرد. کافیست روتر را به عنوان منبع تامین شبکه به یکی از پورتهای شبکه مادربرد وصل کنید. در این شرایط میتوانید لپتاپ یا کنسول بازی را به دو پورت دیگر و ابزارهای همراه مانند موبایل و تبلت را هم به شبکه Wi-Fi مادربرد وصل کنید و از داشتن یک اینترنت پایدار، یکدست و قوی برای تمامی این ابزارها لذت ببرید.
برای ارائه بهترین خروجی صوتی، ام اس آی در این مادربرد از قطعات بسیار با کیفیت و تکنولوژیهای پیشرفتهای استفاده کرده است. این مجموعه صوتی از دو پردازنده صوتی HD با عایق نویز، خازنهای WIMA با رده کیفی Hi-Fi، خازنهای Nichicon ژاپنی و DAC صدای ESS با رتبه بندی استودیویی به همراه تقویتکنندههای اختصاصی تشکیل شده است. صدای تولید شده توسط این مجموعه هم از سه طریق رابط نوری SPDI/F، جکهای 3.5 میلیمتری 7.1 کاناله با روکش طلا و یک عدد جک حرفهای 6.3 میلیمتری با روکش طلا مناسب هدفونهای استریوی استودیویی در اختیار کاربر قرار میگیرد. تمامی این قطعات به وسیله نرمافزار Nahimic باهم هماهنگ میشوند و علاوه بر ارائه خروجی باکیفیت، امکانات کاربردی را هم در حین بازی در اختیار گیمرها قرار میدهد. به منظور دستیابی به پایینترین میزان نویز و اختلال در صدا، تمامی قطعات صوتی توسط یک نوار واسط ایزوله شدهاند و جریانات دیگر قسمتهای برد روی آنها تاثیری نخواهد داشت. حتی در لایه PCB مادربرد دو لایه جداگانه برای برقراری جریان در کانالهای چپ و راست در نظر گرفته شده است.

لازم به ذکر است که روی این مادربرد سه کلید پاور، ریست و Game Boost وجود دارد و مخصوص کاربرانی است که قصد دارند از کیسهای باز برای اسمبل کردن سیستم خود استفاده کنند یا به کل سیستم را داخل کیس قرار ندهند. کلید Game Boost هم به کاربر این امکان را میدهد که تنها با فشار یک کلید سیستم خود را به صورت خودکار و در یک سطح از قبل تعیین شده اورکلاک کند و کارایی آن را افزایش دهد.

پنل پشتی
پورتهای پنل پشتی این مادربرد هم از نظر تنوعی و هم از نظر تعدادی در شرایط خوبی قرار دارند. شاید اولین نکتهای که جلب توجه کند این است که هیچ پورت خروجی تصویری در پنل پشتی این مادربرد وجود ندارد. دلیل حذف خروجی تصویر آنبرد این است که تقریبا هیچ کاربری این از مادربرد بدون نصب کارت گرافیک استفاده نمیکند و طبیعتا خروجیهای تصویر توسط کارت گرافیک تامین میشوند. اما از طرفی هم شاید برای برخی تستهای لحظهای بدون استفاده از کارت گرافیک، وجود حداقل یک پورت تصویر روی مادربرد نیاز باشد. روی این پنل پشتی شاهد محل اتصال آنتنهای Wi-Fi، کلید پاک کردن لحظهای CMOS، یک پورت PS/2 برای اتصال ماوس و کیبوردهای قدیمیتر و سه پورت شبکه LAN هستیم. برای اتصال لوازم جانبی هم هفت پورت USB 3.1 و یک پورت USB 3.1 Type-C در نظر گرفته شده است. برای خروجی صدا هم رابط نوری S/PDIF، جک 3.5 میلیمتری 7.1 کاناله و یک جک 6.3 میلیمتری روی پنل پشتی تعبیه شده است.

آتش بهپا کنید
مشخصا Z370 GODLIKE GAMING یک مادربرد بسیار گران قیمت و خاص در بین تمام مادربردهای سری Z370 محسوب میشود. برای ساخت یک سیستم خوب مخصوص بازی میتوانید با نصف این قیمت هم یک مادربرد کاملا مناسب خریداری کنید. پس اگر به سراغ این مادربرد رفتید تنها به بهترینها و قویترینها فکر کنید. با اینکه کاربری GODLIKE از نوع مخصوص بازی اعلام شده، اما به دلیل قدرت، کیفیت و پایداری بالایی که دارد میتوان از آن در انواع کاربریهای سنگین استفاده کرد. این محصول علاوه بر عملکرد فوقالعاده، طراحی ظاهری جذابی هم دارد و میتوان تمامی LEDهای تعبیه شده روی برد را با نورهای رنگ RGB شخصیسازی کرد. اگر قصد دارید یک سیستم بسیار قدرتمند مخصوص بازی داشته باشید و محدودیتی هم برای بودجه ندارید، قطعا این مادربرد میتواند جزو اولین انتخابهای شما باشد. با GODLIKE GAMING در میدان نبرد آتش بهپا کنید!

مشخصات فنی MSI Z370 GODLIKE GAMING Motherboard
مشخصات فیزیکی
-
ابعاد
271.7 × 304.8 میلیمتر
-
فرم فاکتور
E-ATX
پردازنده و چیپ ست
-
تعداد سوکت پردازنده
یک عدد
-
نوع سوکت پردازنده
Intel LGA 1151
-
چیپست
Intel Z370
-
پردازنده های پشتیبانی شده
نسل هشتم Intel Core i3/i5/i7 و Intel Pentium و Celeron
-
پشتیبانی از RAID
RAID 0
,RAID 1
,RAID 10
,RAID 5
حافظه رم
-
تعداد اسلات حافظه
چهار عدد
-
نوع حافظه پشتیبانی شده
DDR4
-
پیکربندی حافظه
دو کاناله
-
حداکثر حافظه پشتیبانی شده
64 گیگابایت
-
استانداردهای حافظه
4133+(OC)/ 4000(OC)/ 3866(OC)/ 3733(OC)/ 3600(OC)/ 3466(OC)/ 3400(OC)/ 3333(OC)/ 3300(OC)/ 3200(OC)/ 3000(OC) /2800(OC)/ 2667/ 2400/ 2133 MHz مگاهرتز
-
پروفایل حافظه XMP
ندارد
-
پروفایل حافظه AMP
ندارد
کارت گرافیک
-
اسلات PCI Express x16
چهار عدد
-
پشتیبانی از SLI
دو مسیره
-
پشتیبانی از Crossfire
چهار مسیره
اتصالات داخلی
-
اسلات PCI Express x1
یک عدد
-
اسلات PCI Express x4
ندارد
-
اسلات PCI
ندارد
-
کانکتور Mini PCI Express
ندارد
-
کانکتور SATA 3.0
شش عدد
-
کانکتور SATA 2.0
ندارد
-
کانکتور eSATA
ندارد
-
کانکتور mSATA
ندارد
-
کانکتور SATA Express
ندارد
-
کانکتور M.2
سه عدد
-
نوع اسلات M.2
PCI-E 3.0 x4
,SATA 3.0
-
هدر USB 3.1
سه عدد
-
هدر USB 3.0
ندارد
-
هدر USB 2.0
سه عدد
-
مجموع کانکتور 4 پین فن
یک عدد
-
کانکتورهای برق
کانکتور برق اصلی 24 پبن ATX
,کانکتور برق 4 پین ATX
,کانکتور برق 6 پین ATX
,کانکتور برق 8 پین ATX
,هدر برق فن پردازنده
,هدر واترپمپ
پنل پشتی
-
پورت PS/2
یک عدد کومبو
-
پورت USB 3.1
ندارد
-
پورت USB 3.0
ندارد
-
پورت USB 2.0
دو عدد
-
پورت USB Type-C
ندارد
-
پورت VGA
ندارد
-
پورت DVI
ندارد
-
پورت HDMI
ندارد
-
پورت DisplayPort
ندارد
-
پورت LAN
یک عدد
-
کارت شبکه LAN
3 x Killer E2500
-
کارت شبکه WLAN
ندارد
-
بلوتوث
دارد
-
توضیحات کارت شبکه
Triple 10/100/1000Mbps
-
کارت صدا
2 x Realtek ALC1220
-
کانالهای صوتی
7.1 کانال
-
جک 3.5 میلیمتری
5 عدد
-
خروجی صدای S/PDIF
دارد
-
ورودی صدای S/PDIF
ندارد
سایر مشخصات
-
مشخصات تکمیلی
دارای درگاه 6.3 میلی متری -
2 کانکتور Wi-Fi Antenna
-
8 x 4-pin system fan connectors
-
2 x Front panel connectors
-
1 x Front panel audio connector
-
1 x TPM module connector
-
1 x Chassis Intrusion connector
-
3 x 2-pin Thermal Sensors connectors
-
1 x 5050 RGB LED 12V connector (JRGB1)
-
1 x Rainbow 5050 RGB LED 5V connector (JRAINBOW1)
منبع: دیجیزا