دیجیزا/ هروقت با خودتان فکر کردید تکنولوژی به خط آخر رسیده و دیگر شاهد پیشرفتش نخواهیم بود بدانید سخت در اشتباهید. قطار تکنولوژی روز به روز با سرعت بیشتری به مسیرش ادامه میدهد. این روزها شاهد خلق گجتهایی هستیم که پیشتر در فیلمهای هالیوودی دیده بودیم. تا همین چند سال گذشته چیپستهایی که درون مغز قرار میگیرند مختص فیلمهای سایبرپانکی بودند. اما ایلان ماسک و کمپانی نورولینک آنها را یک قدم به واقعیت نزدیکتر کردند. البته تاریخچه چنین چیپستهایی به سالها پیش برمیگردد. از این دستگاهها برای بهبود شنوایی و کنترل بیماری پارکینسون استفاده میشود. اما نورولینک با تمام این موارد متفاوت است.
نورولینک میتواند به ما اجازه دهد اطلاعات مغزمان را دانلود یا اطلاعات مورد نظرمان را روی آن آپلود کنیم! تصور کنید میخواهید به یک کشور جدید سفر کنید. دیگر نیازی نیست بابت ندانستن زبان کشور مقصد نگران باشید. حتی لازم نیست به این فکر کنید که ممکن در خیابانهای این کشور گم شوید. با استفاده از این چیپست میتوانید اطلاعات محیطی یکی از ساکنین کشور مقصد را دریافت کنید. آپلود این اطلاعات روی نورولینک شما باعث میشود تمام اطلاعات محیطی وارد مغزتان شود. حال انگار نه انگار که تابحال به این کشور سفر نکرده بودید.
البته هنوز زمان زیادی باقی مانده تا نورولینک قادر به انجام چنین کارهایی باشد. در حال حاضر نورولینک تلاش میکند تا عمل جراحی کار گذاشتن این چیپست به سادهترین شکل ممکن پیش برود. کار گذاشتن الکترودهای نورولینک آنقدر حساس است که این وظیفه به یک ربات مخصوص سپرده شده. زخم این جراحی فقط ۸ میلیمتر است و اصلا به سختی میتوانیم آن را یک عمل جراحی بدانیم. تمام اطلاعات نورولینک از طریق کامپیوتری که پشت گوش شما قرار میگیرد به یک کامپیوتر یا حتی گوشی هوشمند شما فرستاده میشود. حال شمایید و دنیای نامتناهی مغزتان که میتوانید اطلاعاتش را آنالیز و بررسی کنید. اگر دوست دارید بدانید این چیپست چطور کار میکند، در این قسمت از مستند دیجیزا همراهمان باشید.