دیجیزا/فیتوپلانکتونها دستهای از آغازیان تولیدکننده یا گیاه مانند هستند که قادر به خودپروردگی میباشند. اغلب این موجودات بسیار ریز هستند و با چشم غیر مسلح دیده نمیشوند اما اگر تعداد بسیار زیادی از آنها در آب تجمع داشته باشند ممکن است رنگ آب را سبز یا آبی یا به رنگهای دیگر کنند و گاه منجر به بروز پدیده شکوفایی جلبکی یا کشنده سرخ شوند. فیتوپلانکتونها 50 تا 85 درصد اکسیژن دنیا را تولید میکنند و یکی از منابع تغذیهای برای آبزیان هستند.
براساس آزمایشگاه لتز، پلانکتونها غالباً میخواهند دیده شوند. آنها از نورشان بهعنوان راهی برای به وحشت انداختن شکارچیان استفاده میکنند و امیدوار هستند شکار نشوند. به همین دلیل قدم زدن در آب و بر هم زدن آب باعث درخشش دریا میشود که والاس از آن عکسبرداری کرد.
براساس گفتههای آزمایشگاه لتز، پلانکتونها با ترکیب یک مولکول بهنام لوسیفرین با اکسیژن نور خودشان را تولید میکنند و اغلب از آنزیم کاتالیزگری بهنام لوسیفراز برای واکنش شیمیایی استفاده میکنند. انواع مختلف لوسیفرین و لوسیفراز میتوانند رنگهای گوناگون بیولومینسنت را تولید کنند، از رنگ قرمز و نارنجی گرفته تا رنگ سبز و آبی.