دیجیزا/ اگر علاقهمند به رصد بارشهای شهابی هستید، در کنار لذت بردن از تماشای شهابها میتوانید به ثبت داده های علمی از بارشهای شهابی بپردازید. در این ویدیو با اصطلاحات رایج در پدیده بارش شهابی و نحوه ثبت اطلاعات آشنا میشویم.
مفاهیم تعریف شده در این ویدیو:
شهاب چیست، بارش شهابی چیست، شناخت بارشهای شهابی، به چه وسیله ای برای رصد بارش شهابی نیاز دارید، ZHR یا نرخ بارش در سمت الراس در هر ساعت، Nv یا نرخ ساعتی دیداری، F یا تصحیح میدان دید، R یا شاخص جمعیت، Nelm یا قدر محدود کننده چشم غیرمسلح، Hr یا ارتفاع کانون بارش و تغییر نرخ بارش در طول زمان
اطلاعات جامع بارش شهابی برساوشی ۱۴۰۰
شما میتوانید فرم ثبت بارش را از سازمان بین المللی شهاب به آدرس imo.net دانلود کنید.
در این فرم اطلاعاتی همچون تاریخ، رصدگران، مدت زمان رصد، محل رصد با طول و عرض جغرافیایی، شرایط رصدی مخصوصا اگر حین رصد متغیر باشد و قدر محل رصد که با پیدا کردن قدر محوترین ستاره ها در آن منطقه به دست می آید، ثبت می شود.
همچنین بهتر است مواردی مانند زمانی که هر شهاب را رصد کرده اید (برای مثال ساعت 22:45)، تخمین قدر هر شهاب (که می تواند از روی قدر ستاره متناظر با نور آن تخمین زده شود) و طول هر شهاب (از کدام صورت فلکی شروع شده و تا کدام صورت فلکی امتداد یافته است.)، مدت زمانی که شهاب در آسمان دیده شده و ویژگی های شهاب (مثل این عبارت که «این شهاب سبز رنگ بود» یا «این دنباله دار در انتهای مسیر خود از هم پاشید») نیز ثبت شوند.
برگرفته از avastarco
در همین رابطه ببینید: