دیجیزا/ در این مقاله، مشخصات آیفون ۱۲ پرو مکس – iPhone 12 Pro Max را با شیائومی می ۱۰ اولترا – Xiaomi Mi 10 Ultra و هواوی میت ۴۰ پرو – Huawei Mate 40 Pro مقایسه میکنیم. پیشرفتهترین گوشی اپل در مقابل دو نماینده از بهترینهای اندروید!
اخیرا فروش آیفون ۱۲ پرو مکس با مشخصات آنچنانی و قیمت نجومی آغاز شد. اما این گوشی گرانقیمت در برابر پرچمداران اندرویدی چه حرفهایی برای گفتن دارد؟ البته لازم به ذکر است که از بین سه دستگاه مورد بحث ما، شیائومی می ۱۰ اولترا فقط در چین عرضه میشود.
طراحی
هر سه پرچمدار، طراحی چشمگیری دارند. آیفون ۱۲ پرو مکس دارای پنل عقب شیشهای با لایه محافظ سرامیکی و فریمی از جنس فولاد ضد زنگ است. گلس پشت شیائومی می ۱۰ اولترا حالت شفاف دارد که جذابیت خاصی به آن میدهد؛ فریم دستگاه نیز آلومینیمی است. نسخه عادی هواوی میت ۴۰ پرو، همان طراحی کلاسیک به اصطلاح «گلس ساندویچ» را دارد؛ اما نسخه چرمی این گوشی هم عرضه میشود که میتواند نظر خیلیها را جلب کند.
از لحاظ ضد آب بودن، آیفون ۱۲ پرو مکس دست بالا را دارد و تا عمق ۶ متری مقاوم است. هواوی میت ۴۰ پرو از تاییدیه IP68 بهره میبرد و تا عمق ۱.۵ متری مقاومت نشان میدهد. شیائومی می ۱۰ اولترا اما هیچ تاییدیهای برای مقاومت نسبت به آب و غبار ندارد.
صفحه نمایش
پنل شیائومی می ۱۰ اولترا با توانایی نمایش یک میلیارد رنگ و نرخ ریفرش ۱۲۰ هرتز، بیشتر جلب توجه میکند؛ اما این لزوما به معنای بالاتر بودن کیفیت تصویر آن نیست. در واقع از لحاظ کیفیت تصویر و روشنایی، آیفون ۱۲ پرو مکس حرف اول را میزند؛ ولی متاسفانه بالاترین نرخ تازهسازی را ندارد. از طرفی، کیفیت تصویر هواوی میت ۴۰ پرو به خوبی رقیبش نیست؛ اما ریفرش ریت ۹۰ هرتز دارد.
این را هم بگوییم که برای باز کردن قفل نمایشگر، میتوانید از قابلیت تشخیص چهرهی آیفون ۱۲ پرو مکس و هواوی میت ۴۰ پرو استفاده کنید؛ در حالی که کاربران شیائومی می ۱۰ اولترا متکی به حسگر اثر انگشت درون صفحهای هستند.
سخت افزار و نرم افزار
نکته برجسته در مشخصات سخت افزاری پرچمدار هواوی، Kirin 9000 5G است؛ یعنی قویترین تراشه در بین این سه گوشی! اما از سیستم عامل آی او اس ۱۴ هم نباید غافل شویم که عملکرد روان و پرسرعتی را برای آیفون ۱۲ پرو مکس به ارمغان میآورد.
البته شیائومی می ۱۰ اولترا با وجود تراشه ضعیفتر (اسنپدراگون ۸۶۵)، میتواند عملکرد بهتری از هواوی میت ۴۰ پرو داشته باشد؛ چون به جای ۸ گیگ، رم ۱۶ گیگ دارد و ظرفیت حافظه UFS 3.1 آن هم به ۵۱۲ گیگابایت میرسد. دیگر نکته قابل ملاحظه، تحریم هواوی و محرومیت از سرویسهای گوگل است.
دوربین
این سه پرچمدار، کیفیت عکاسی تقریبا مشابهی دارند؛ اما بر اساس نتایج تستها، هواوی میت ۴۰ پرو کمی بهتر است. اجزای ماژول سهگانه گوشی را دوربین اصلی ۱۲ مگاپیکسلی با فوکوس خودکار چند جهته و فوکوس خودکار لیزری، دوربین پریسکوپی ۱۲ مگاپیکسلی با زوم اپتیکال ۵ برابر و دوربین فوق عریض ۲۰ مگاپیکسلی تشکیل میدهند.
البته در حالی که میت ۴۰ پرو تصاویر باکیفیتتری ثبت میکند؛ شیائومی می ۱۰ اولترا توانایی بزرگنمایی بیشتری دارد. مشخصات اپتیک آیفون ۱۲ پرو مکس هم خیلی بهتر از نسلهای قبلی آیفون شده و فعلا در جایگاه چهارم DxOMark قرار گرفته است.
باتری
شیائومی می ۱۰ اولترا از وجود بزرگترین باتری بهره میبرد. اما در عمل، هواوی میت ۴۰ پرو میتواند ماندگاری شارژ بیشتری داشته باشد؛ چرا که نمایشگری با نرخ ریفرش پایینتر و تراشهای با بهرهوری انرژی بیشتر دارد.
ظرفیت باتری پرچمدار اپل شاید خیلی کمتر به نظر برسد؛ اما گوشیهای آیفون را در این مورد خاص نباید دست کم گرفت. از لحاظ سرعت شارژ هم شیائومی با فناوری شارژ ۱۲۰ وات جلوتر از رقباست.
قیمت
نسخه پایه شیائومی می ۱۰ اولترا با قیمتی معادل ۱۰۰۰ دلار در چین فروخته میشود. حداقل قیمت آیفون ۱۲ پرو مکس، ۱۱۰۰ دلار است و برای خرید هواوی میت ۴۰ پرو هم باید بیش از ۱۴۰۰ دلار پرداخت کنید.
از بین این سه گوشی پریمیوم، واقعا نمیشود برندهای را انتخاب کرد و این بیشتر به نیازمندیها و اولویتهای کاربران بستگی دارد. اما به طور خلاصه میتوان گفت که آیفون ۱۲ پرو مکس، دارای عملکردی سریع است و کیفیت ساختش حرف ندارد. برای عکاسی، فعلا گوشی بهتری از هواوی میت ۴۰ پرو پیدا نمیکنید و شیائومی می ۱۰ اولترا هم نمایشگر ۱۲۰ هرتزی باکیفیتی دارد.