مجله ایلیاد/ ستاره‌شناسان با استفاده از ابزارهای نصب شده بر روی تلسکوپ VLT آژانس فضایی اروپا و انجام رصدهای طیف‌سنجی توانسته‌اند کهکشان «مارکاریان ۷۳۹» را با دقت بالایی رصد کنند.
کهکشان مارکاریان ۷۳۹ در فاصله‌ی ۴۲۵ میلیون سال نوری از زمین و در صورت فلکی شیر قرار دارد. این کهکشان دارای یک جفت مرکز درخشان است. فاصله‌ی دو مرکز درخشان این کهکشان از یکدیگر تنها ۱۱،۰۰۰ سال نوری است. هر کدام از این مرکزهای درخشان دارای سیاه‌چاله‌ای کلان‌جرم و فعال هستند.

مهندس «دوسان توبین» از دانشگاه شیلی، می‌گوید: «این جرم دوست‌داشتنی در نتیجه‌ی ادغام دو کهکشان با یکدیگر ایجاد شده است. این دو کهکشان ادغام شده «MRK 739W» و «MRK 739W» بوده‌اند. چنین نحوه‌ی ادغامی در اطراف کهکشان راه‌شیری نادر است. فاصله‌ی کهکشان حاصل از این ادغام آنقدر نزدیک هست که بتوان جزئیات این رویداد را مطالعه کرد و به این ترتیب می‌توان درک بهتری از فرآیندهای حین ادغام کسب کرد.»

محققین با استفاده از ابزار کاوشگر طیف‌سنجی MUSE توانسته‌اند اثر ادغام و تشعشعات ناشی از سیاه‌چاله‌های در حال رشد طی آن را تخمین بزنند. آن‌ها توانسته‌اند سن کهکشان‌های ادغام شده و همچنین، سن ستاره‌های موجود در آن‌ها و ترکیبات ستاره‌ها را نیز محاسبه کنند.

محققین می‌گویند: «ریخت‌شناسی و دینامیک این سیستم با مراحل اولیه‌ی ادغام همخوانی دارد. از آنجا که سیاه‌چاله‌ی کلان جرم موجود در کهکشان MRK 739W شواهدی از تغییرات سریع را در خود ندارد، ما این ادعا را مطرح می‌کنیم که بازوهای مارپیچ شمالی این کهکشان در اثر فعالیت‌های هسته‌ای MRK 739E یونیزه شده است.»

یافته‌های این مطالعه در مجله‌ی Astrophysical Journal گزارش شده است.