بیگ بنگ/ تلسکوپ فضایی هابل تلسکوپی است که در سال ۱۹۹۰ توسط شاتل دیسکاوری در مدار گردش قرار گرفت.
گرفتن عکس‌های رنگی با تلسکوپ فضایی هابل بسیار پیچیده تر از گرفتن این عکس‌ها با دوربین معمولی است. در اولین تفاوت آن است که هابل هرگز از فیلم رنگی استفاده نمی‌کند بلکه با استفاده از آشکارسازهای الکترونیکی خود نور را از فضا جمع آوری و ثبت می‌کند. هابل در جدیدترین تصویر ارسالی از فضا عکسی از یک سحابی جدید را برای زمین فرستاده است.تصاویر ارسالی از ماهواره‌ها کمک زیادی را به دانشمندان برای شناسایی و مطالعه بر روی کهکشان های دیگر می‌کند.

تلسکوپ هابل در جشن تولد ۳۱ سالگی خود از ستارۀ “ای جی کارینا” عکس گرفت که حدود ۲۰ هزار سال نوری از زمین فاصله دارد. این ستاره که ۵ تا ۶ میلیون ساله است، ده برابر پرجرم‌تر از خورشید است و درخششی معادل یک میلیون‌ خورشید دارد.

این ستاره‌ی در حال مرگ با پوسته‌‌ای گازی احاطه شده است. این پوسته با بادهای قدرتمند ستارۀ “ای جی کارینا” شکل گرفته است. این سحابی در حال انبساط حدود ۵ سال نوری گستردگی دارد که برابر با فاصلۀ خورشید ما تا نزدیکترین ستاره یعنی آلفا قنطورس، است.

تلسکوپ هابل چشم تیزبین زمین است، این تلسکوپ به نزدیک ستارگان، سیاره‌ها، و یا کهکشان‌ها نمی‌رود. این تلسکوپ در همان حال که با سرعت بیش از ۲۸ هزار کیلومتر بر ساعت در مداری به گرد زمین می‌چرخد، از این اجرام دوردست عکس می‌گیرد. 
تلسکوپ فضایی هابل هنوز قدرت و کارآیی‌اش را حفظ کرده است. دانشمندان امیدوارند تلسکوپ هابل و جیمز وب، هر دو به صورت همزمان به کاوش کیهان بپردازند. هرچند محققان معتقدند هابل می‌تواند تا سال‌ ۲۰۳۰ به کار خود ادامه دهد. در دو اسلاید آخر گوشه‌ای از تصاویر ثبت شده‌ی هابل را تماشا کنید.