دیجیزا/ به گفته یک کارشناس محیط زیست، بر اساس پیش بینی ها، در ربع قرن پایانی این قرن احتمال زیاد میانگین دمای کره زمین بیش از چهار درجه شود و اگر این اتفاق رخ دهد هفتاد درصد زیست مندان نابود خواهند شد.
مهندس محمد درویش گفت: امیدوارم در شرایط جدیدی که در دنیا اتفاق می افتد بشر دوباره بتواند توافق نامه پاریس را به صورت جدی پیگیری کند. در حقیقت دولت مردها باید تلاش کنند تا مردم خود را متوجه آثار زیان بار تغییر اقلیمی کنند. اگر این اتفاق نیفتد وضعیت بسیار خطرناک خواهد شد. گفتنی است، ما کمتر از ده سال زمان داریم تا بتوانیم میزان انشتار گازهای  گلخانه ای را به دهه 1990 میلادی برسانیم.

وی گفت: اتفاقی که در ماه مارس 2020 افتاد البته نه از روی درایت بشر بلکه به دلیلی پاندمی کرونا، میزان انتشار به زمان گفته شده بازگشت اما این موقت بود و دوباره ما به میزان بحرانی قبل بازگشتیم.
رییس گروه محیط زیست کرسی سلامت اجتماعی یونسکو گفت: واقعیت این است که اگر ما نتوانیم میزان انتشار را کم کنیم، بر اساس  پیش بینی ها، در ربع قرن پایانی این قرن احتمال زیاد میانگین دمای کره زمین بیش از چهار درجه شود و اگر این اتفاق رخ دهد هفتاد درصد زیست مندان نابود خواهند شد و انسان با مشکلات بسیار جدی رو به رو خواهند شد

مهاجرت از ما بهتران برای زنده ماندن
به گفته درویش، امروزه سرمایه‌ گذاری‌ هایی می شود که تعداد زیادی از نخبگان اقتصادی و علمی را از کره زمین خارج کنند در راستای این هدف است. کشور ما ایران با توجه به اینکه تنها یک درصد خاک کره زمین را در اختیار دارد و هفدهمین جمعیت بزرگ جهان است، جزو 9 کشور اول تولید کننده گازهای گلخانه ای است و شرکت نفت ایران جزو پنج شرکت تولید کننده این گازها است. این یعنی اینکه ما از بریتانیا بیشتر گاز گلخانه ای تولید می‌ کنیم. درحالیکه یک صدم درآمد این کشور را نداریم. این نشان دهنده آن است که ما از تکنولوژی استفاده نادرستی داریم.
این پژوهشگر گفت: طبق آن چیزی که در ماده چهل و نهم برنامه پنج ساله چهارم پیش بینی شده بود و جزو وظایف دولت جمهوری اسلامی بود، نهاده‌های انرژی نظیر آب، خاک و غیره باید ارزش گذاری می‌شد؛ اما دولت از بار مسوولیت شانه خالی کرده و هیچ پیگیری هم نشده است. این ها باعث می شود که در استخراج نفت و تولید مواد پتروشیمی و ساخت سد تنها به صرفه اقتصادی آن توجه کرد و اصلا محلی از اعراب به طبیعت و انرژی در ایران ندارد.

وی خاطرنشان کرد: اگر سیاستمداران ما سراغ توافق نامه پاریس نروند، کشور ما می تواند وضعیت بسیار نگران کننده ای در ربع قرن آینده داشته باشد. نه تنها کشور ما بلکه کشورهای همسایه هم شراط بحرانی را خواهند داشت.

درویش با اشاره به سیاست‌ گذاری های حل مشکل آب در بحث تغییر اقلیم گفت: اخیرا عیسی کلانتری رییس سازمان محیط یست، در صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران خاطراتی را نقل کرد از زمانی که رهبر کشور کوبا به ایران آمده و گفته بو؛ «وقتی از آسمان ایران عبور می‌کردم فهمیدم که مرکز ایران بسیار کم آب است و شمال ایران پر آب و چرا ایرانیان پروژه انتقال آب از شمال به مرکز را راه اندازی نکردند؟» وی می‌ گوید این توهین بزرگی برای پژوهشگران ایرانی است که فردی با یک نگاه به آسمان ایران پی به این موضوع برده است اما ما هنوز اقدامی برای اجرایی شدن این پروژه نکرده ایم.

این عضو هیات علمی مؤسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع کشور گفت: واقعیت ماجرا این است که کل نیاز آب ایرانیان برای یک سال، 8/5میلیارد مکعب است. در واقع برای اینکه مردم ایران دچار کابوسی از تشنگی نشود ،8/5 میلیارد مکعب آب احتیاج دارند. این میزان آب یعنی هشت در صد آب قابل استحصال کشور ما حتی در بدترین خشکسالی‌ ها در کشور می توان این میزان آب را تامین کرد.

وی ادامه داد: تمامی این بحران ها به این  دلیل است که تفکر لابی گری که در حوزه مدیریت منابع آب وجود دارد و اجازه شروع اجرای یک پروژه استاندارد و چیدمان استاندارد را در این زمینه نمی‌ دهد. نباید سد را برای هر دلیلی بزنیم. سد تنها برای زمانی است که ما از بحران کم آبی برای شرب مردم دچار وحشت شده باشیم.

به گزارش سینا پرس، نشست مجازی «خطر تغییر اقلیم بر کیفیت زندگی انسان‌ ها» از سوی انجمن ترویج علم با حضور مهندس محمد درویش؛ کارشناس ارشد محیط زیست، عضو هیات علمی مؤسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع کشور و  رئیس گروه محیط زیست در کرسی سلامت اجتماعی یونسکو به میزبانی دکتر اکرم قدیمی رییس انجمن ترویج علم از سوی صفحه رسمی این انجمن در اینستاگرام برگزار شد.