آنا/ مدیران ناسا ضمن تأیید پایان یافتن آزمایش‌های اولیه تلسکوپ جیمز وب اعلام کردند این تلسکوپ به زودی آماده پرتاب می‌شود. ناسا تاکنون چند بار برنامه پرتاب جیمز وب را به تأخیر انداخته است ولی به نظر می‌رسد حالا به زمان راه‌اندازی کامل این پروژه تحقیقاتی بیش از هر موقع دیگری نزدیک شده‌ایم.

قرار است تلسکوپ جیمز وب تا پیش از پایان دیجیزا ماه سال جاری از منطقه‌ای در کشور فرانسه به فضا پرتاب شود. مهندسان ناسا برای انتقال این تلسکوپ به فرانسه برنامه ویژه‌ای در نظر گرفته‌اند تا از آسیب رسیدن به قسمت‌های مختلف آن جلوگیری شود. هرگونه صدمه به این تلسکوپ می‌تواند خسارت‌های مالی بزرگی را ایجاد کرده و موجب به تأخیر افتادن مجدد فرایند پرتاب آن شود. یکی از مدیران ارشد ناسا بیان کرد: «تلسکوپ فضایی جیمز وب بخش مهمی از برنامه تحقیقاتی ناسا است و پرتاب موفق آن اهداف این سازمان را محقق می‌سازد. با استفاده از جیمز وب تحقیق در اقصی نقاط منظومه شمسی امکان‌پذیر می‌شود و قطعاً در آینده اطلاعات کامل‌تری از این منظومه و سیاره‌های فراخورشیدی به‌دست خواهد آمد.»

برخی از کارشناسان صنعت فضایی معتقدند با توجه به مأموریت‌هایی که ناسا برای جیمز وب در نظر گرفته است هنوز نمی‌توان این تلسکوپ را به طور کامل آماده دانست و همچنان باید آزمایش‌های بیشتری انجام شود. پس از پرتاب تلسکوپ جیمز وب دانشمندانی از ۱۴ کشور جهان به عنوان گروه رصد و تحلیل اطلاعات ارسالی از این تلسکوپ در مراکز تحقیقاتی مختلف فعالیت خواهند کرد. احتمالاً فاز اول مأموریت جیمز وب در مدت ۶ ماه آغاز خواهد شد. اگرچه تلسکوپ جیمز وب مجهز به سامانه‌های هوشمند مسیریابی است ولی اپراتورهای مستقر در ناسا نیز این تلسکوپ را به طور مداوم کنترل می‌کنند تا خطایی در برنامه تحقیقاتی آن رخ نمی‌دهد. پیش‌بینی می‌شود این تلسکوپ تا ۱ میلیون کیلومتر در فضا پیشروی کند.