مطالعه‌ی انجام شده توسط وزارت کشاورزی آمریکا با همکاری دانشگاه آریزونا، نشان داده است که در ۵۰ سال گذشته دوره‌های خشکسالی بین سال‌های پُرباران، مخصوصاً در ایالت‌های غربی آمریکا طولانی‌تر شده و بارش‌های سالانه نیز نامنظم‌تر شده است.

در دهه‌های گذشته دمای هوا به‌صورت منظم افزایش پیدا کرده است و متوسط بارش سالانه کمتر شده است و بارش‌ها در برخی اوقات به‌صورت طوفان خسارت‌های زیادی به بار آورده است. فاصله‌ی بین بارش‌ها نیز در سال‌های گذشته طولانی‌تر شده است. در ۵۰ سال گذشته، متوسط بارش حدود ۱۰ سانتی‌متر در سال کمتر شده است و فاصله‌ی بین بارش‌ها در سال از ۲۰ روز به ۳۲ روز افزایش پیدا کرده است.

«جوئل بایدرمن» به‌عنوان نویسنده‌ی اصلی مقاله‌ی این تیم تحقیقاتی، می‌گوید: «بیشترین تغییر را می‌توان در بیابان‌های جنوب‌غرب آمریکا مشاهده کرد. فاصله‌ی بین بارش‌ها در این منطقه در سال ۱۹۷۰ حدود ۳۰ روز بوده است، ولی اکنون این فاصله به ۴۵ روز افزایش پیدا کرده است.»

داده‌های هواشناسی تاریخی نشان می‌دهد که خشکسالی‌ها در ایالت‌های غربی هر سال نسبت به سال قبل بیشتر رخ داده است. محققین نشان داده‌اند که در سال‌های گذشته نوسانات بین خشکسالی و بارش باران دچار تغییرات عمده‌ای شده است.

بایدرمن می‌گوید: «نظم داشتن بارش باران معمولاً نسبت به میزان بارش از اهمیت بیشتری برای کشاورزان و دامداران برخوردار است، زیرا کشاورزان برای سال زراعی خود بهتر برنامه‌ریزی می‌کنند و با مشکلاتی مانند آتش‌سوزی کمتر مواجه می‌شوند.»

البته در برخی از ایالت‌های آمریکا مانند واشینگتن، ایداهو، اورگان و وایومینگ این وضعیت صادق نیست. محققین دریافته‌اند که در این مناطق میزان کلی بارش تا حدودی افزایش یافته است و بازه‌های خشکسالی نیز کاهش داشته‌اند. با این حال، این نتیجه نیز با پیش‌بینی مدل‌های آب و هوایی سازگاری دارد و نشان‌دهنده‌ی وجود تغییرات آب و هوایی است. در واقع تغییرات آب و هوایی باعث تغییر جهت جریان‌های وارد شده به آمریکا از طرف اقیانوس آرام شده و باعث افزایش رطوبت و در نتیجه افزایش بارش در برخی از مناطق شده است.

پروفسور «ویلیام اسمیت» از دانشگاه آریزونا به‌عنوان همکار این تحقیق، می‌گوید: «ما شوکه شدیم که این تغییرات عمده را در الگوی بارش ایالت‌های مختلف مشاهده کردیم. برای مناطقی مانند بیابان‌های جنوب‌غرب افزایش خشکسالی‌ها هشداردهنده است و باید سریعاً اقدامات جبران‌کننده برای آن‌ها اتخاذ شود تا به این ترتیب دسترسی مردم به آب دچار اختلال نشود.»

نتیجه‌ی این تحقیق در مجله‌ی Geophysical Research Letters منتشر شده است.