در حالی که در ایران معمولاً هدف از باندل کردن قطعات کامپیوتر تحمیل برخی شرایط به خریداران است، فروشگاه‌های خارجی تخفیف‌های بسیار خوبی بر روی محصولاتی چون کارت‌های گرافیک ارائه می‌کنند. جزئیات جالب از باندل کارت‌های گرافیک را در ادامه بخوانید.

باندل چپیست و چرا به نفع مشتری تمام می‌شود؟

همان‌طور که می دانید باندل (به معنای بسته)، به فروش و ارائه دو یا چند قطعه کامپیوتر با یکدیگر اشاره دارد. هدف از باندل کردن قطعات کامپیوتر می‌تواند ارائه تخفیف به خریدار، کمک به فروش بیشتر، تحمیل شرایط به خریدار یا جلوگیری از هجوم دلالان و سودجویان باشد.

برای نمونه ممکن است یک فروشگاه از فروش جداگانه یکی از قطعات کامپیوتر خودداری کند اما این کار می‌تواند اهداف کاملاً متفاوتی داشته باشد. یکی از این اهداف می‌تواند مجبور کردن خریدار به خرید یک قطعه دیگر از همان فروشگاه باشد. این اتفاق بیش در خصوص محصولاتی دیده می‌شود که به طور محدود یافت می‌شوند یا جدید و کم یاب هستند. از جمله این موارد می‌تواند به باندل CPU با مادربرد یا حتی سیستم کامل اشاره کرد.

هدف دیگر باندل قطعات کامپیوتر می‌تواند فریب خریدار از طریق ارائه تخفیف‌های گیج کننده باشد. در این موارد محصولی که با تخفیف وسوسه کننده و قیمت پایین‌تر از عرف ارائه شده، باید با یک محصول دیگر خریداری شود که آن محصول قیمت بالاتری دارد و این تخفیف را جبران می‌کند یا حتی گران‌تر از حالت معمول برای خریدار تمام می‌شود.

حالت دیگر باندل قطعات کامپیوتر می‌تواند جلوگیری از هجوم دلالان یا مواردی چون ماینرها باشد. در این حالت محصول هدف فقط در صورت خرید باندل و همراه با کالای دیگری ارائه می‌شود تا اطمینان حاصل کنند با مصرف کننده واقعی روبرو هستند.

با وجود مزایایی که باندل کردن دارد، معمولاً در کشور خودمان باندل ها از نظر اقتصادی به صرفه نیستند یا ترکیب دلچسبی ندارند و بیشتر با هدف تحمیل کردن شرایط مورد نظر فروشگاه به مشتری هستند. در مواردی هم کالای اصطلاحاً بُنجل با یک کالای دیگر باندل می‌شوند تا مشتری را مجبور به خرید آن کنند.

در آن سو معمولاً باندل های واقعی می‌توانند بسیار به نفع مصرف کننده باشند. برای نمونه فروشگاه مشهور Newegg اقدام به ارائه باندل کارت گرافیک کرده است که ضمن کمک به فروش رفتن کارت‌های گرافیک نسل فعلی و خالی شدن انبارها، می‌تواند به نفع خریدار هم باشد.

Newegg باندل های متعددی برای کارت گرافیک ارائه است که یکی از آنها 399 دلار قیمت دارد و شامل یک کارت گرافیک 379 دلاری RTX 3060 و یک مانیتور گیمینگ 165 هرتزی است که در صورت خرید جداگانه حدود 540 دلار برای خریدار آب می‌خورد.

نمونه دیگر این باندل ها عرضه باندل 599 دلاری RTX 3070 با مانیتور 229 دلاری است که در صورت خرید مجزا 778 دلار برای خریدار تمام می‌شود.

به وضوح حتی اگر خریدار واقعاً به یک مانیتور جدید نیاز نداشته باشد، باز هم به نفع خریدار است و می‌تواند پول کمتری بپردازد و چیز بیشتری به دست بیاورد. متأسفانه فقدان چنین باندل هایی یا حتی بهره‌مندی از کاهش قیمت‌ها، برای خریداران ایرانی همواره محسوس بوده است.