سخت افزار/ 80 درصد ظرفیت نود TSMC 5nm در اختیار اپل قرار دارد. TSMC تولید کننده چیپ‌های مختلفی برای اکثر محصولات سیب گاز زده است. این تولید کننده همچنان به توسعه تکنولوژی‌های جدید از طریق سرمایه گذاری‌های طولانی مدت و افزایش سرمایه‌ها ادامه می‌دهد. البته که وقتی شما مشتری مانند اپل داشته باشید هر کاری خواهید کرد تا این همکاری را حفظ نمایید. غول تکنولوژی نیز TSMC را به عنوان یکی از ارزشمندترین شرکای تجاری خود می‌شناسد و به همین علت است که گزارش جدید از اختصاص 80 درصد ظرفیت تولید فناوری ساخت 5 نانومتری به اپل در سال 2021 خبر می‌دهد.

گزارشی از سوی منابع تایوانی و منتشر شده توسط CnBeta به خوبی نشان می‌دهد که اپل ظرفیت بسیار بالایی در تولیدات TSMC را به خود اختصاص داده. این اطلاعات اشاره می‌کنند که فاز سوم کارخانه TSMC تولید انبوه را در فصل اول 2021 آغاز می‌کند. با شروع کار این خط ما شاهد تولید ماهانه 9000 ویفر خواهیم بود. فارغ از اپل کمپانی‌هایی مانند کوالکام، مدیاتک، Broadcom و دیگران نیز بخشی از ظرفیت تولید لیتوگرافی 5 نانومتری TSMC را در اختیار دارند.

محصولات مختلفی توسط اپل در سال 2021 عرضه خواهند شد که اکثر آنها از چیپ‌های تولید شده با فناوری ساخت 5 نانومتری TSMC استفاده می‌کنند. در نظر داشته باشید که TSMC چند نود مختلف را برای مشتریان متفاوتی ارائه می‌دهد، نود 5nm سپس 5nm+ و در آخر نیز 5nm Enhanced. مشخص نیست که کدام یک از این نودها توسط اپل استفاده می‌شوند اما ما مروری بر سیلیکون‌های سفارشی آینده سیب گاز زده خواهیم داشت. در ابتدا سری جدید iPad Pro که با توجه به شایعات از سیستم روی چیپ A14Z Bionic بهره می‌برند.

همچنین احتمالا اولین سری خواهند بود که نمایشگر mini LED در آنها استفاده شده و انتظار می‌رود که مدل‌های جدید iPad Pro در نیمه اول 2021 در دسترس قرار گیرند. سپس ما iMac با طراحی جدید را خواهیم داشت که ظاهرا به چیپی با نام A14T مجهز خواهد شد و حتی می‌تواند اولین ماشین اپل با گرافیک مجزا طراحی شده توسط خود کمپانی باشد. در آخر نیز ما شاهد لاین آپ iPhone 13 در ماه سپتامبر 2021 خواهیم بود. مدل‌های جدید احتمالا چیپست A15 Bionic را در اختیار خواهند داشت که از فناوری ساخت بهبود یافته N5P با افزایش کارایی و بهره وری استفاده می‌کند.

با تمام این حرف‌ها، محصولات زیادی قرار است طی 12 ماه آینده با چیسپت‌های قدرتمند اپل همراه شوند و اتفاق عجیبی نیست که این کمپانی 80 درصد ظرفیت تولید لیتوگرافی 5 نانومتری TSMC را به خود اختصاص داده باشد. البته اگر فرض کنیم که گزارش منتشر شده، صحیح است.