مجله ایلیاد/فیلها را احتمالاً میتوان بزرگترین پستانداران روی خشکی دانست، ولی تحقیقات جدید نشان دادهاند که انسانها، بهطور متوسط بیش از این موجودات بزرگ چربی در بدن خود دارند. نتایج این تحقیقات در مجلهی Journal of Experimental Biology منتشر شده است و توانسته با مطالعهی میزان سلامت فیلهای آسیایی تحت مراقبت انسانها، نشان دهد که نرخ باروری پایین این موجودات به خاطر چربی بیش از حد بدن آنها نیست.
متاسفانه بسیاری از فیلهای آسیایی که تحت کنترل انسانها زندگی میکنند، برای تامین نیازها به انسان وابسته شدهاند و زیستشناسان نگران هستند که شاید چاقی این فیلها نرخ باروری را در آنها تحت تاثیر قرار داده باشد. هر چند که به نظر میرسد فیلهای تحت کنترل انسانها نسبت به فیلهای وحشی از میزان چربی بیشتری در بدن خود برخوردارند، ولی تا کنون تاثیر وجود این چربی اضافی بر روی سلامت فیلها مورد بررسی قرار نگرفته بود.
اکنون تیمی از محققین بر روی این موضوع تمرکز کردند و اینچنین در مورد چاقی فیلها اظهار نظر کردهاند: «چاقی در انسانها با میزان چربی موجود در بدن ارتباط دارد و معمولاً بر اساس دادههای مربوط به مرگ و میر تعیین میشود. به دلیل نبود اطلاعات در مورد مرگ و میر فیلها، تعیین چاقی در فیلها کار مشکلی است.»
به طور کل ۴۴ فیل آسیایی در باغ وحشهای آمریکا و کانادا در این مطالعه مورد بررسی قرار گرفتهاند. ۳۵ فیل ماده و ۹ فیل نر تحت مطالعه قرار گرفتهاند. محققین برای اندازهگیری چربی موجود در بدن فیلها، تکههای نان حاوی آب با ایزوتوپ دوتریوم هیدروژن را به فیلها خوراندند. سپس با نمونهگیری از خون فیلها مشخص شد که چه میزان دوتریوم در خون آنها وجود دارد. مقایسهی آب موجود در خون فیلها با وزن فیل نشان میدهد که که سطح چربی در بدن فیلها چقدر است.
اندازهگیریها نشان داده است که چربی بدن فیلهای نر حدود ۸.۵ درصد است و برای فیلهای ماده چربی حدود ۱۰ درصد از وزن فیل را شامل میشود. برای مقایسه بهتر است بدانید انسانهای سالم بین ۶ تا ۳۱ درصد وزن خود چربی در بدن دارند. بنابراین اکثر ما، نسبت چربی بیشتر از فیلها در بدن خود داریم.
محققین نشان دادهاند که نه تنها چاقتر بودن فیل باعث کمتر شدن نرخ باروری نمیشود، بلکه فیلهای لاغرتر دارای نرخ باروری کمتری هستند.
محققین در این مطالعه نشان دادند که فیلهای آسیایی به طور متوسط در هر ساعت ۰.۰۳ تا ۲.۸ کیلومتر راه میروند که بیشتر از فیلهای وحشی است، بنابراین نمیتوان گفت که چاقتر بودن فیلهای باغوحش به نسبت فیلهای وحشی به خاطر کمتحرکی آنها است.