مجله ایلیاد/ پلیفنولها ترکیباتی طبیعی هستند که در انگور و دیگر میوهها و سبزیجات وجود دارند. بر اساس تحقیقاتی که اخیراً انجام شده است، این ترکیبات از پوست در برابر اشعهی ماورابنفش محافظت میکنند.
دکتر «آلن آک» از دانشگاه آلاباما در برمینگام انگلیس بهعنوان همکار این مطالعه، می گوید: «پلیفنولهای اصلی موجود در انگور عبارتاند از «فلاوونول»، ترکیبات «سبکبن» و «اسیدهای الاژیک». بسیاری از این محتویات دارای اثرات ضدالتهابی و ضدنئوپلاستیکی هستند. اکنون ما مطالعهی گستردهای بر روی این ترکیبات انجام دادهایم تا اثر آنها برای جلوگیری از آسیب پوستی انسان را بررسی کنیم.»
در این مطالعه ۱۹ داوطلب سالم با سنین بالای نوزده سال انتخاب شدهاند. به این داوطلبان پودر فریز شدهی انگور داده شد تا به مدت دو هفته روزانه ۷۵ گرم از آنرا مصرف کنند.
دکتر آک می گوید: «ما افزایش ۷۴.۸ درصدی محافظت از پوست را در مصرف کنندگان پودر انگور مشاهده کردیم که نشان میدهد مزایای خوردن انگور بیش از انتظار است. ما همچنین دریافتیم که استخراج پلیفنولهای هستهی انگور نیز میتواند اثرات خوبی برای محافظت از پوست داشته باشد.»
نتایج اولیهی این مطالعه نشان میدهد که انگور میتواند از سرطان پوست نیز جلوگیری کند، ولی باید مطالعات بیشتری در این زمینه انجام شود تا بتوان از نتایج اولیه مطمئن شد. دکتر آک میگوید: «مصرف انگور مانند یک ضدآفتاب خوراکی عمل میکند. نتایج این مطالعه برای ما هیجانانگیز بوده است، زیرا میتواند به عنوان پایهای برای مطالعات دیگر در زمینه محصولات محافظتی پوست عمل کند.»
نتایج این مطالعه در مجلهی Journal of the American Academy of Dermatology منتشر شده است.