مجله ایلیاد/ طی دو قرن گذشته، دمای ۳۷ درجه‌ی سانتی‌گراد به‌عنوان دمای استاندارد و معمول برای بدن انسان در نظر گرفته شده است و به‌عنوان مرجع تشخیص تب از آن استفاده می‌شود. در طول زمان‌های گذشته، دماهای پایین‌تر نیز برای انسان‌های سالم ثبت شده است.

به عنوان مثال، مطالعاتی که اخیراً در بریتانیا و آمریکا انجام شده، نشان دهنده‌ی همین موضوع هستند. مطالعه‌ای که در سال ۲۰۱۷ در بریتانیا بر روی ۳۵،۰۰۰ نفر انجام شده، نشان می‌دهد که متوسط دمای بدن این افراد از ۳۷ درجه‌ی سانتی‌گراد به ۳۶.۶ درجه‌ی سانتی‌گراد کاهش داشته است. مطالعه‌ای که در سال ۲۰۱۹ در آمریکا انجام شده نیز متوسط دمای بدن افراد شرکت کننده را حدود ۳۶.۳ درجه‌ی سانتی‌گراد به‌دست آورده است.

 تیمی از پزشکان و محققین از دانشگاه‌های آمریکا، به مدت ۱۶ سال زندگی انسان‌های بومی تسیمان که ساکن جنگل‌های آمازون در بولیوی هستند را نیز بررسی کرده‌اند و توانسته‌اند کاهش دمای سالانه‌ای را برای بدن آن‌ها طی این زمان ثبت کنند. متوسط دمای بدن این بومیان تا ۳۶.۶ درجه‌ی سانتی‌گراد را نشان می‌دهد.

پروفسور «مایکل گورون» از دانشگاه سانتاباربارای کالیفرنیا به‌عنوان سرپرست این تحقیق، می‌گوید: «کاهش دمایی که تسیمان‌ها طی کمتر از دو دهه تجربه کرده‌اند، در جمعیت آمریکایی، دو قرن به طول انجامیده است.» آنالیزهای این تیم تحقیقاتی بر اساس ۱۸،۰۰۰ بار بررسی دمای بدن ۵،۵۰۰ فرد بالغ بوده است و طی آن عوامل دیگری که ممکن است بر روی دمای بدن تاثیر داشته باشند نیز در نظر گرفته شده‌اند. نتایج این تحقیق در مجله‌ی Sciences Advances به چاپ رسیده است.

پروفسور گورون اضافه می‌کند: «مطالعه‌ای که در سال‌های گذشته انجام شده، نشان داده است که دمای بدن آمریکایی‌ها از زمان جنگ‌های داخلی تا کنون کاهش داشته است، ولی از آنجا که این مطالعه فقط یک گروه جمعیتی را بررسی کرده است، نمی‌تواند دلیل این کاهش را شرح دهد؛ ولی معلوم است که در فیزیولوژی بدن انسان‌ها تغییراتی رخ داده است. یکی از حدسیات دانشمندان این است که به خاطر استفاده از مواد بهداشتی، آب تمیز، واکسیناسیون و درمان‌های دارویی میزان وقوع عفونت در انسان‌ها کاهش پیدا کرده است. برخی از عفونت‌ها همراه با افزایش دمای بدن هستند و ما این عامل را نیز در محاسبات خود وارد کرده‌ایم.»

درست است که بالا رفتن میزان سلامتی انسان‌ها در دهه‌های گذشته می‌تواند منجر به کاهش دمای بدن آن‌ها شده باشد، ولی این عامل به تنهایی نمی‌تواند میزان کاهش مشاهده شده را توضیح دهد. محققین حدس می‌زنند بروز داروهایی مانند «ایبوپروفن» نیز موجب کاهش التهابات بدن انسان و در نتیجه کاهش دمای آن شده است. آن‌ها می‌گویند که وجود وسایل سرمایشی و گرمایشی نیز باعث شده کار بدن برای تنظیم دمای درونی آن کمتر شود که این مهم نیز می‌تواند یکی دیگر از دلایل کاهش دمای بدن انسان‌ها باشد.