بیگ بنگ/ یک روز بر روی کره زمین معادل ۲۴ ساعت یا تقریباً ۸۶۴۰۰ ثانیه است. این مدت زمانی است که طول میکشد تا زمین یکبار به دور محور خود بچرخد. محققان آن را یک اثر موقتی میدانند، زیرا زمین رفته رفته کُندتر خواهد چرخید.
در سال ۲۰۲۰، دانشمندان یک کشف حیرتآور کردند. آنها دریافتند که سرعت چرخش زمین نه تنها کمتر نشده، بلکه بیشتر نیز شده است. زمین اکنون با بیشترین سرعت نسبت به ۵۰ سال اخیر در حال چرخش است.
برخی محققان پیشنهاد دادند که این اثر میتواند ناشی از ذوب شدن یخچالهای طبیعی در قرن بیستم یا تجمع مقادیر زیادی از آب در نیمکره شمالی زمین باشد. تغییرپذیری در طول روز میتواند عوامل مختلفی داشته باشد، مثل اثرات جزر و مدی ماه و خورشید، جفتشدگی هسته و گوشته درون زمین و توزیع کلی جرم بر روی سیاره زمین. همچنین فعالیت لرزهای، یخبندان، تغییرات آب و هوایی، اقیانوسها و میدان مغناطیسی زمین نیز میتوانند بر طول روز تأثیر بگذارند.
با این حال، متخصصان پیشبینی میکنند که این افزایش سرعت یک اثر موقتی است و سرعت زمین در آینده دوباره کُند خواهد شد. بنابراین طول روز به طور میانگین در هر قرن به میزان ۱.۸ میلی ثانیه افزایش مییابد. این یعنی ۶۰۰ میلیون سال پیش، یک روز فقط ۲۱ ساعت بود.