این پرسش اخیراً از متخصصین ناسا پرسیده شده است. پاسخ آنها به این پرسش جالب است؛ آنها اعتقاد دارند که آخرین بار همین امروز یک سیارک به زمین برخورد کرده است! در حقیقت سیارکهای کوچک و تعداد زیادی از ذرات کوچک گرد غبار به صورت روزانه زمین را بمباران میکنند. در مورد این بمبارانهای کوچک لازم نیست نگرانی داشته باشیم و تنها باید نگران برخورد سیارکهای بزرگ با زمین باشیم.
افراد زیادی در ناسا و دیگر سازمانهای دولتی و غیردولتی در سراسر دنیا مرتباً در حال رصد آسمان هستند تا این تهدیدات را شناسایی کنند. بمباران زمین توسط ذرات ریز اهمیت بالایی ندارد، زیرا اکثر این ذرات ریز قبل از اینکه به زمین برسند در اتمسفر زمین میسوزند. بزرگترین برخورد سیارکی که در صد سال اخیر بر روی زمین رخ داده در سال ۲۰۱۳ میلادی در کشور روسیه بوده است.
سیارکی که در کشور روسیه به زمین رسید، به اندازهی یک ساختمان کوچک حجم داشت و با ورود به اتمسفر زمین در بالای شهر چلیابینسک روسیه منفجر شد. پس از این انفجار تعداد زیادی سنگ آسمانی به زمین رسیدند و دانشمندان با داشتن این تکههای متعدد توانستهاند به مطالعهی سیارک سقوط کرده بر روی زمین بپردازند.
برخورد سیارکهای بزرگی که بتوانند حفرههای چند کیلومتری بر روی زمین ایجاد کنند، در قرنهای اخیر رخ نداده است و برای یافتن اثرات برخوردهای اینچنینی باید به زمانهای خیلی دور سفر کرد.
یافتن حفرههای ناشی از برخورد سیارکهای بزرگ کار مشکلی است، زیرا این اثرات در طی زمانهای طولانی فرسایش پیدا کردهاند و رسوبات متعددی، آنها را پوشانده است. شاید برخی از این سیارکها در کف اقیانوسهای زمین باشند و یافتن آنها تقریباً غیرممکن باشد.
در مجموع، باید بدانیم که برخورد ذرات کوچک با زمین به صورت روزانه رخ میدهد به نحوی که سالانه ۱۵،۰۰۰ تُن گردوغبار کیهانی وارد اتمسفر زمین میشود، ولی برخورد سیارکهای بزرگ با زمین هر چند میلیون سال یک بار رخ داده است.
معروفترین برخورد سیارکهای بزرگ با زمین حدود ۶۶ میلیون سال پیش در چیکشلوب مکزیک رخ داده و باعث منقرض شدن دایناسورهای غیرپرنده شده است.
