مجله ایلیاد/در مطالعه‌ای جامع و بزرگ، محققین بیشترین عوامل خطر برای مرگ در اثر کووید۱۹ را کشف کرده‌اند. آن‌ها ۶۶،۶۴۶ نفر از سراسر آمریکا را مورد بررسی قرار داده‌اند و نتایج مطالعات خود را در مجله‌ی Clinical Infectious Diseases چاپ کرده‌اند.

محققین دریافته‌اند که با در نظر گرفتن جنسیت، بالا بودن فشار خون به صورت مزمن، داشتن دیابت به صورت مزمن و چاقی مهم‌ترین عوامل خطر در بروز مرگ و میر در اثر کروناویروس جدید هستند. آن‌ها امیدوار هستند که بتوان از این اطلاعات کمک به مبتلایان جدید کووید۱۹ استفاده کرد.

پروفسور «آنتونی هریس» از دانشگاه UMSOM به عنوان نویسنده‌ی مسئول مقاله‌ی این تیم تحقیقاتی، می‌گوید: «پیش‌بینی اینکه کدامیک از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در معرض خطر بیشتری هستند از اهمیت بالایی برخوردار است، زیرا این روزها تعداد افرادی که کارشان به بیمارستان می‌کشد، روزبه‌روز بیشتر می‌شود. داشتن این اطلاعات می‌تواند به پزشکان کمک کند تا تصمیمات بهتری در مواقع بحرانی اتخاذ کنند.»

داده‌های این مطالعه‌ی بزرگ از ۶۱۳ بیمارستان آمریکا جمع‌آوری شده است. همان‌طور که انتظار می‌رفت، بالا بودن سن هنوز هم یکی از مهمترین عوامل تعیین‌کننده‌ی مرگ و میر در اثر کووید۱۹ است و هر ۱۰ سال افزایش سن باعث بالا رفتن خطر مرگ خواهد بود. افرادی که ۸۰ سال و بالاتر سن دارند تا ۳۴ درصد بیشتر در معرض خطر مرگ هستند.
 
علاوه بر این، محققین دریافته‌اند که مردها به طور کل تا ۳۰ درصد بیشتر از زنان در خطر مرگ هستند که با مطالعات گذشته در این مورد نیز همخوانی دارد. محققین این مطالعه دریافته‌اند که افزایش فشار خون، دیابت و چاقی نیز تا حدود زیادی باعث بالا رفتن خطر مرگ می‌شود که این عوامل در افراد بین ۲۰ تا ۳۹ ساله بیشتر مشاهده می‌شود.

البته خبرهای خوبی برای مبتلایان به فشار خون، دیابت و چاقی نیز وجود دارد؛ مبتلایان به دیابت و فشار خون که وضعیت شدید و مزمنی ندارند، دارای خطر مرگ بیشتر نسبت به افراد سالم نخواهند بود. در واقع تا زمانی که بیماری این افراد تحت کنترل باشد و شرایط بیماری وخیم نشود، خطری این افراد را تهدید نمی‌کند.

از آنجا که تخت‌های اورژانسی در بیمارستان رو به اتمام است، این نیاز احساس می‌شود که بین بیماران اولویت‌بندی لحاظ شود. نتایج این مطالعه به کادر درمان کمک می‌کند در بستری بیماران در بخش‌های مراقبت‌های ویژه و همچنین اختصاص داروهایی مانند «رمدسیویر» تصمیمات بهتری بگیرند.