دیجیزا/ این مشاهدات ممکن است به این معنی باشد که برخی از ایدهها درباره چگونگی شکلگیری ستارهها و کهکشانها نیاز به تجدید نظر داشته باشند.
سیاهچالهها و ستارههای نوترونی از اسرار آمیزترین پدیدههای کیهانی هستند. سیاهچالهها اجرام نجومی با گرانش بسیار بالا هستند که حتی نور نیز نمیتواند از آن فرار کند.
ستارههای نوترونی هم ستارههای مردهٔ بسیار متراکمی هستند. با این حال جرم سیاهچالهها بهطور قابل توجهی از ستارگان نوترونی بیشتر است.
در نخستین برخورد که در تاریخ 5 ژانویه 2020 شناسایی شد، یک سیاهچاله که 6/5 برابر خورشید جرم داشت با یک ستاره نوترونی که 1/5 برابر خورشید بود، ادغام شد. این رویداد در فاصله تقریبی یک میلیارد سال نوری از زمین رخ داد. برخورد دوم تنها 10 روز بعد اتفاق افتاد و سیاهچالهای با 9 برابر جرم خورشید با یک ستاره نوترونی 2 برابر جرم خورشید ادغام شد. این ادغام نیز در فاصله حدود 900 میلیون سال نوری از زمین اتفاق افتاد.
این دو رویداد به دلیل تاریخی که کشف شدهاند GW200105 و GW200115 نامگذاری شدهاند و اولین شواهد قطعی در مورد ادغام این دو غول کیهانی را ارائه میدهند.
تحقیقات ابتدایی از سوی اعضای رصدخانه موج گرانشی لیگو در واشنگتن و رصدخانه ویرگو در ایتالیا و پروژه ردیاب امواج گرانشی کامیوکا انجام شد، اما بعد از رصد این امواج بیش از 100 دانشمند آنها را بررسی کردند.
این یافتهها سهشنبه 29 ژوئن (8 تیر) در مجله اخترفیزیک منتشر شده است.
برگرفته از اینستاگرام spacemehdi