مجله ایلیاد/ محققین استرالیایی دربارهی نحوهی پاسخ سیستم ایمنی بدن به کووید۱۹ مطالعه کردهاند و دریافتهاند افرادی که در ابتدای سال ۲۰۲۰ به کرونا مبتلا شده بودند، دارای پادتنهایی هستند که به نسبت بقیهی مردم از پایداری بالاتری برخوردار است. البته این پادتنها نسبت به سویههای جدید ویروس کارایی بالایی ندارند.
در مطالعهی این دانشمندان که جامعترین مطالعه در مورد پاسخ سیستم ایمنی بدن بوده، مشخص شده است که واکسیناسیون نسبت به ایمنی ذاتی بدن کارایی بالاتری در مقابله با کرونا دارد. دانشمندان اذعان دارند که باید سرمایهگذاریهای جدید برای واکسنهای جدید انجام شود که با اطمینان با سویههای جدیدی که در آینده بروز میکنند نیز بتوان مقابله کرد. نتایج این مطالعهی گسترده در مجلهی PLOS Medicine منتشر شده است.
محققین سروم خونی ۲۳۳ نفر که به مبتلا به کووید۱۹ شدهاند را طی ۷ ماه مورد آنالیز قرار دادهاند و دریافتهاند که سطح مصونیت در طول زمان بستگی به شدت بیماری و همچنین سویهی ویروس دارد. آنها نشان دادهاند که پادتنهای ایجاد شده در نتیجهی موج اول کرونا در برابر شش سویهی بعدی کارایی بالایی ندارند.
سروم خون بخشی از خون است که حاوی اطلاعات مهمی از سیستم ایمنی بدن است. آنالیز سروم این اجازه را به دانشمندان داده است که بتوانند سطح پادتن خنثی کننده برای مقابله با کووید۱۹ را در طول زمان اندازهگیری کنند. پادتن خنثی کننده بخشی از سیستم ایمنی بدن انسان است که خط مقدم مقابله با بیماریها است و در زمان مبتلا شدن به بیماری و یا واکسیناسیون تحریک میشود. کار این بخش، محافظت از سلولهایی است که هدف عوامل بیماریزا قرار میگیرند. سطح این نوع پادتن میتواند پاسخ آیندهی بدن به عوامل بیماریزا را پیشگویی کند.
یافتههای اصلی این مطالعه به طور خلاصه به شرح زیر است:
پادتن ایجاد شده در اثر کروناویروس جدید تا ۷ ماه به صورت پایدار باقی میماند.
مصونیت در برابر بیماری مجدد در برخی افراد همیشگی خواهد بود، ولی در برخی افراد به مرور زمان کاهش مییابد، ولی برای همهی افراد طی ۷ ماه پس از بهبودی و یا واکسیناسیون، مقداری از مصونیت باقی میماند.
سطح پادتن خنثی کننده در بدن بستگی مستقیم به شدت بیماری دارد.
پادتنهایی که پس از ابتلا به کروناویروس در موج اول در بدن بیماران ایجاد شدهاند، نسبت به سویههای جدید کرونا کارایی کمتری دارند.